Skocz do zawartości
Tomcool

Najtańsza Płyta Główna Z Procesorem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcialbym troche zmodernizowac kompa, ale po mozliwie jak najmniejszych pieniadzach...

A wiec mam dysk twardy (ATA), nagrywrke DVD, bude + peryferia.

Mysle o plycie gl. + procesor + ram

Na grafice zupelnie mi nie zalezy, moze byc zint., chyba, ze ktos mialby inny (tanszy) pomysl

Liczy sie w miare nowa technologia i przede wszystkim CENA

Przez glowe mi przechodzila konfiguracja mobo z Sempronem na AM2, albo dorozsze wyjscie - plyte + Pentium Dual Core. i jakis tam ram... Oczywisice jestem otwarty na wszelkie propozycje :)

Dzieki za pomoc chlopaki!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z tytułem, najtańsza płyta główna, itd...

mobo ECS Geforce6100SM-M 159,-

proc Sempron 2800+ 101,-

ram Kingston DDR2 512MB 667MHz CL5 60,-

Razem 320zł wg cen komputronika (czyli drożyzna ;) ) - chyba najtańszy zestaw jaki można obecnie złożyć i nawet da się toto podkręcić (recenzja płyty na IN4).

Jednak lepiej dołożyć trochę pieniędzy do 1GB RAM (105,-), szybszego proca Athlon 64 3500+ (163,-), wybór płyt pod AM2 z integrą do 200-220zł też jest spory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yhy i kiedys jak bedzie chcial rozbudowac kompa to co kupi? Skoro najslabsze C2D dorownuja najlepszym AMD? A niedlugo bedzie Penryn? Muslisz ze AMD wypusci cos rownie dobrego..? Jak dla mnie juz odpadl ;-) Zwlaszcza ze Intel przejmuje rynek Low-End.. ktorym kiedys byl AMD ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi