Skocz do zawartości
sasajas

Kupno Cichego Zasilacza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce sobie sprawic bardzo cichy zasilacz poniewaz moj NeoTEC MAXIMUS 380 starcza na wyrost ale strasznie glosny jest ;/

Zastanawiam sie nad:

Corsair CMPSU-450VXEU

Be-quiet Straight Power BQT E5-450W

Tagan 430W - U15 Easycon Serie lub Tagan 430W - U22 2Force Series (nie wiem czym sie one roznia)

Chodzi mi tylko i wylacznie o cisze bo podejrzewam ze wszystkei te 4 zasilki nie maja problemow z trzymaniem napiecia.

Takze prosilbym o rade ktory bedze najcichszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

jezeli tobie na odpinanych kablach niezalezy to Polecam Seasonic S12II-430

Witam

Chce sobie sprawic bardzo cichy zasilacz poniewaz moj NeoTEC MAXIMUS 380 starcza na wyrost ale strasznie glosny jest ;/

Zastanawiam sie nad:

Corsair CMPSU-450VXEU

Be-quiet Straight Power BQT E5-450W

Tagan 430W - U15 Easycon Serie lub Tagan 430W - U22 2Force Series (nie wiem czym sie one roznia)

Chodzi mi tylko i wylacznie o cisze bo podejrzewam ze wszystkei te 4 zasilki nie maja problemow z trzymaniem napiecia.

Takze prosilbym o rade ktory bedze najcichszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowoscia to zupelnie nie jest Modell S12 II...przedtem sie nazywal S12...II oznacza ze ma certifikat 80+

hmm ten Seasonic jest nowoscia. Te zasilacze sa rzeczywiscie cihce bo ta poprzednia seria byla ponoc niezla??

Jak na odpinanych kablach zalezy to tak samo u Komputronika TG430-u15 mozesz kupic za 298 i masz 50 zl w kieszeni....a U15 jest rowniez cicha

bierz Antec NeoHE 430W link

ma odpinane kable i jest naprawdę zaje****** cichy. Sam taki posiadam - polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z cichych zasilaczy polecam corsaira 450W.

Ostatnio miałem w łapkach Bq SP 350W. Jest równie cichy jednak bardziej reaguje na obciążenia - np. puszczam prime95 i po chwili bq zwiększa obroty. U mnie w corsairu cały czas na minimum a wydmuchiwane powietrze letnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komentarze z komputronika mnie nie przekonują na temat u15 :lol: A chodzi o to, ze to już stara konstrukcja. Nowe są cichsze, mocniejsze, sprawniejsze i do tego nawet tańsze. Poszukaj sobie jakis dobrych testów chociaż i zobacz, jak się zachowują naięcia przy konkretnych obciążeniach a nie jakiś tam Athlonah XP :wink: Po prostu napięcia latają jak oszalałe. A przy niskich obciążeniach są wywalone w kosmos.

Tak, tylko zobacz 12V na tej 350 BQ i na 450 Corsaira. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowoscia to zupelnie nie jest Modell S12 II...przedtem sie nazywal S12...II oznacza ze ma certifikat 80+

i ma polimerowe kondensatory ... i inne "proporcje" amperażu - więcej na 12V

Też polecam Seasonic S12 II

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ze S12II niema w wydaniu Corsaira :) ......Corsair jest robiony na starszym Seasonic S12...i zetgo co wiem komponety sa trosze inne w srodku

To się bardzo mylisz.

zajrzyj

silentpcreview.com

Najistotniejsza różnica

http://www.silentpcreview.com/article753-page5.html

Edytowane przez aldam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi