Skocz do zawartości
selekta

Zmiana Z Jednordzeniowca Na 2 Rdzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem się was poradzić czy warto zamienic 1 rdzeniowca na 2rdzenie

w chciwli obenej mam na podstawce 939 AMD san deigo 3700+ 1MB cache l2 i zastanawiam się czy zamienić to na 939 AMD x2 4200+ 1MB cache l2????

słyszałem że w niektórych przypadkach 2 rdzenie wypadają gorzej.

proszę o opinie z motywacją czy warto czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy do czego wykorzystujesz kompa, jak tylko do netu/słuchania muzy/oglądania filmów to szkoda kasy...

Jeżeli pracujesz na kompie, lub czasem grasz w jakieś nowsze gierki to warto... Jako grafik nie wyobrażam sobie gdybym znów musiał pracować na 1 rdzeniowcu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy takich cenach X2 nie ma sie co zastanawiac i brac X2 Toledo i je ladnie krecic.

Kopa odczujesz i to znacznie nie tylko w grach ale w systemie rowniez.

Co raz wiecej gierek jest optymalizowanych na 2 jaderka.

Właśnie ja lubie czasami pograć w coś novego, a ceny 2 rdzeniowych na 939 cały czas ładnie idą w dół:)

Czy przy 2 rdzeniach każdy z nich kręci się osobno???? czy obydwa naraz się kręci

i jak to jest liczone że amd 4200+ ma 2200mhz realnie - chodzi mi o to że są 2 rdzenie po 1100mhz

czy 2 rdzenie po 2200mhz - zawsze mnie to zastanawiało????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy przy 2 rdzeniach każdy z nich kręci się osobno???? czy obydwa naraz się kręci

Kreci sie oba na raz.

i jak to jest liczone że amd 4200+ ma 2200mhz realnie - chodzi mi o to że są 2 rdzenie po 1100mhz

czy 2 rdzenie po 2200mhz - zawsze mnie to zastanawiało????

To sa fizyczne 2 rdzenie po 2,2GHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi