selekta Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Witam, chciałem się was poradzić czy warto zamienic 1 rdzeniowca na 2rdzenie w chciwli obenej mam na podstawce 939 AMD san deigo 3700+ 1MB cache l2 i zastanawiam się czy zamienić to na 939 AMD x2 4200+ 1MB cache l2???? słyszałem że w niektórych przypadkach 2 rdzenie wypadają gorzej. proszę o opinie z motywacją czy warto czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 je zeli masz pieni adze to napewno warto, ten sandiego to jest kręcony? spadek wydajności można zaobserwować tylko na brisbane x2 65 nm pod am2 (wolniejszy cache), przy 939 nie ma takich problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 To zależy do czego wykorzystujesz kompa, jak tylko do netu/słuchania muzy/oglądania filmów to szkoda kasy... Jeżeli pracujesz na kompie, lub czasem grasz w jakieś nowsze gierki to warto... Jako grafik nie wyobrażam sobie gdybym znów musiał pracować na 1 rdzeniowcu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Gierki aż tak nie wymagają drugiego rdzenia. Testy udowodniły ze mocno podkręcony jednordzeniowiec nie ustępuje X2 jeśli chodzi o gry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 @moradin To chyba testy, które były robione rok temu ;]] Bo teraz jest już parę dobrych tytułów, w których 2 rdzeniowiec daje kopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Przy takich cenach X2 nie ma sie co zastanawiac i brac X2 Toledo i je ladnie krecic. Kopa odczujesz i to znacznie nie tylko w grach ale w systemie rowniez. Co raz wiecej gierek jest optymalizowanych na 2 jaderka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selekta Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Przy takich cenach X2 nie ma sie co zastanawiac i brac X2 Toledo i je ladnie krecic. Kopa odczujesz i to znacznie nie tylko w grach ale w systemie rowniez. Co raz wiecej gierek jest optymalizowanych na 2 jaderka. Właśnie ja lubie czasami pograć w coś novego, a ceny 2 rdzeniowych na 939 cały czas ładnie idą w dół:) Czy przy 2 rdzeniach każdy z nich kręci się osobno???? czy obydwa naraz się kręci i jak to jest liczone że amd 4200+ ma 2200mhz realnie - chodzi mi o to że są 2 rdzenie po 1100mhz czy 2 rdzenie po 2200mhz - zawsze mnie to zastanawiało???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Rdzenie kręcą się razem, 4200 ma 2200MHz na każdy rdzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Czy przy 2 rdzeniach każdy z nich kręci się osobno???? czy obydwa naraz się kręci Kreci sie oba na raz. i jak to jest liczone że amd 4200+ ma 2200mhz realnie - chodzi mi o to że są 2 rdzenie po 1100mhz czy 2 rdzenie po 2200mhz - zawsze mnie to zastanawiało???? To sa fizyczne 2 rdzenie po 2,2GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Witam mam takie lamerskie pytanie, czy przy zmianie procka z jednojajowca na dwujajowca trzeba od nowa stawiać system ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Różnie to bywa, ja na Brisbane mam dalej ten sam system, co przy Venice s939 i wszystko działa ok. :) Choć czytałem o przypadkach, że komuś nie wykrywało drugiego jaja, dopiero po reinstalu było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...