TomaszPaweł Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) Rekordowe wieści! Panowie!!! mamy 21 sierpnia 2009r. Nasza pozycja w Polsce Mamy 2 miejsce w GPUGRID Mamy 2 miejsce w Collatz Conjecture Mamy 2 miejsce w MilkyWay@home Mamy 2 miejsce w AQUA@home +3 :) Mamy 4 miejsce w Rosetta@Home Mamy 7 miejsce w NQueens Project -1 :( Mamy 7 miejsce w IBERCIVIS Mamy 11 miejsce w Docking@Home Mamy 12 miejsce w VTU@Home Mamy 13 miejsce w PrimeGrid +10 :) Mamy 14 miejsce w QMC@Home Mamy 15 miejsce w Cosmology@Home -1 :( Mamy 15 miejsce w SHA-1 Collision Search Graz Mamy 17 miejsce w Rectilinear Crossing No. Mamy 18 miejsce w Leiden Classical -1 :( Mamy 26 miejsce w SZTAKI Desktop Grid -1 :( Mamy 26 miejsce w ABC@home Mamy 28 miejsce w uFluids -1 :( Mamy 85 miejsce w Climate Prediction +2 :) Mamy 120 miejsce w World Community Grid -4 :( Mamy 188 miejsce w SETI@Home +168 :) Mamy 203 miejsce w Einstein@Home Awansowaliśmy na 5 miejsce w BOINC w klasyfikacji generalnej RP. :banana: :gitarzysta: :ploom: :gitarzysta: :banana: Idziemy po 4 miejsce w generalnej klasyfikacji Kraju! zajmie to nam około 3 miesięcy! Mamy ponad 20 000 000 PUNKTÓW 20 sierpnia 2009r. padł rekord punktów na dzień i obecnie wynosi 562,092! Jak zwykle Thor pozostaje niepokonany... ATI w MW..... to prawdziwy kombajn punktowy... Agitujmy gdzie się da by nowi ludzie dołączali do nas! Wysokiego RAC! Niech moc obliczeniowa będzie z wami! Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgrzywek Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) Raptor Czy Ty masz HD4770? Czy komuś udało się ustabilizować liczenie MW na HD4770? Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez zgrzywek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 chopaki, kolejny problem mój 8800GTS dziwnie ożył (był już na tamtym świecie od pół roku) i liczę sobie na jednym Q8200 + ten 8800GTS rosette, milke i GPU GRID. Niby włączyłem ten GPUGrid to liczyło chwile, ale co nie spojrze na managera to jest napisane zawieszono w GPU Grid. Niby obciążenie jest na GPU ale tylko 4 procesy chodzą więc jest niesmak... BTW: 4870 przyszedł :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 ja mam 2x 4890 puszczone na 920/600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesef Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Raptor Czy Ty masz HD4770? Czy komuś udało się ustabilizować liczenie MW na HD4770? cat 9.7 albo 9.8, Redistributy c++ 2005 + wszystkie SP, Net 2.0 + SP i nie ma bata żeby nie chodziło i na XP i na Vista/Win7 x64. Jak ktoś ma NODa to wywalić, i karta na 830/800 chodzi bez problemów 24h. Wiadomo podczas liczenia odpadają wszelkiego rodzaju pocieracze, filmy, gry itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgrzywek Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Właśnie udało mi się ustabilizować pracę 4770 na Windows 7 RC + cat 9.5 (na cat 9.7 i 9.8 nie działa). Działa bez problemu. Liczy SETI na 4 rdzeniach procesora i MilkyWay na grafice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 (edytowane) SeSef - lepiej skasuj linka z sig, bo cie nagrodzą admini procentami.... Pkt IX regulaminu, ja już to przerabiałem i dostałem 80% rok temu - z adminem nie wygrasz, a szkoda wylecieć z tak zacnego forum :) 10 września premiera nowych radków - kto kupuje? Boinc od wersji 6.10 ma radki już wspierać w pełni :) Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Ja biore większą ilość. Zapraszam do składania zamówień zbiorowych- będzie niższa cena! Jak ktoś chce na już - PW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 ... Boinc od wersji 6.10 ma radki już wspierać w pełni :) Wreszcie ma widziec pliki cal i pewnie nie będzie już zabawy ze zmiana nazwy. I mam nadzieje że najnowsze sterowniki będą śmigac u każdego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesef Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Właśnie udało mi się ustabilizować pracę 4770 na Windows 7 RC + cat 9.5 (na cat 9.7 i 9.8 nie działa). Działa bez problemu. Liczy SETI na 4 rdzeniach procesora i MilkyWay na grafice. To masz konflikt z jakimś programem przy 9.7+ antywirus albo inne oprogramowanie które siedzi w trayu, albo jakieś inny programy które włączają się same okresowo update itp. 9.5 nie są złymi sterami, ale 9.7+ liczą szybciej o około 10% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) Wczoraj zasinstalowałem sobie BOINC 6.10 alpha i sam program działa dobrze. Pomyślałem że spróbuje nowszysch sterowników i załadowałem 9.8 i jak zwykle nic z tego nie wyszło :/ resety sterownika. ncpu 0.5 nie pomaga k**** m** !!! A pliki cal i tak musiałem przemianować na amd. Wkurza mnie to. Komp chodził całą noc na darmo bo oczywiście nic nie policzył... Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek432 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 5. Pamiętajmy, że oglądając film, surfując po Internecie – wykorzystujemy zaledwie parę procent mocy naszego komputera. Reszta się marnuje! Dlatego warto zainstalować BOINC by pomóc w odnalezieniu lekarstw na choroby trapiące ludzkość – nie ponosząc z naszej strony żadnych kosztów… Niestety, ponosimy. CPU i GPU pobiera znacznie więcej prądu, nawet 3x więcej niż w spoczynku. Inicjatywa jest dobra, ale przekonując ludzi do dołączenia trzeba informować o tak istotnym fakcie. Przyznaje że nie czytałem wszystkich wypowiedzi, więc przepraszam jeśli już ktoś o tym wspomniał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) 3x??? Ciekawe. Mój komp podczas liczenia MW pobiera 345W (podczas liczenia Aqua podobnie) z gniazdka a w idle 240W więc dla mnie to 70% a nie 300%. Pozatym często (choć nie zawsze) podczas liczenia wyłączam monitor i głosniki więc spada jeszcze o ok 45-50W. Jak juz mamy informować to dokładnie ;) BTW wróciłem do 9.5 i zmodowałem zgodnie z poradą na 9.8 Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek432 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Mój pobiera nawet 3 razy więcej, wszystko zależy od komputera, dlatego napisałem "nawet" 3x. Jeśli masz podkręcony lub z wyłączonym trybem oszczędzania to w stanie spoczynku pobiera znacznie więcej niż normalnie. U Ciebie widzę że chodzi o sam CPU. Jeśli odpalimy CPU + GPU zobaczysz ogromną różnice. Ogólnie masz bardzo wysoki pobór przy idle. U mnie różnica wynosi od 100-150W do 400W. Podkreślam że nie mam nic do wspomagania obliczeń własnym komputerem, chodzi mi tylko o informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 czy wiadomo cos na temat liczenia seti na ati czy cos sie ruszylo w tej kwesti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Niestety, ponosimy. CPU i GPU pobiera znacznie więcej prądu, nawet 3x więcej niż w spoczynku. Inicjatywa jest dobra, ale przekonując ludzi do dołączenia trzeba informować o tak istotnym fakcie. Przyznaje że nie czytałem wszystkich wypowiedzi, więc przepraszam jeśli już ktoś o tym wspomniał.Witam! Zgodnie z Twoją sugestią, poprawiłem poprzez ujednolicenie informacji ze stroną www i dodaniem pkt. 9 informującego o podniesionej kwestii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) Mój pobiera nawet 3 razy więcej, wszystko zależy od komputera, dlatego napisałem "nawet" 3x. Jeśli masz podkręcony lub z wyłączonym trybem oszczędzania to w stanie spoczynku pobiera znacznie więcej niż normalnie. U Ciebie widzę że chodzi o sam CPU. Jeśli odpalimy CPU + GPU zobaczysz ogromną różnice. Ogólnie masz bardzo wysoki pobór przy idle. U mnie różnica wynosi od 100-150W do 400W. Podkreślam że nie mam nic do wspomagania obliczeń własnym komputerem, chodzi mi tylko o informacje.80% czasu licze GPU. Gdybym miał Q9550 zamiast Q6600 pewnie idle byłoby oszczędniejsze. Pozatym podaje zużycie całego komputera wraz z monitorem i głośnikami. Skoro mówisz o swojej konfiguracji to byłoby dobrze jak byś ja opisał (nie posiadasz sygnatury). Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 majkel84 znasz ceny ?? FV wystawiasz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek432 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 I stąd ta różnica. Ja mówiłem o zmianie poboru mocy komputera, a nie całego zestawu. Niektórzy mają monitory które pobiorą bardzo mało prądu (17LCD) a niektórzy duże LCD lub CRT które pobierają znacznie więcej. Pomiary robiłem na samym komputerze i wiem że jestem niebezpiecznie blisko 400W(wahania w okolicy 380W). Choćby to było średnio 50W więcej na osobę to autor powinien o tym wspomnieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 @ Raptor Oczywiście wystawiam FV. Oczywiście cen nie znam :-) @ rafa Mój i7@4100 +3GB + 2xHDD + GTX285 2GB bierze 420 przy GPUGRId+ rosetta i 220 w idlu. Ale podkręcona grafa brała i 470W. Sam komp bez monitora ( LCD 23" brał mi 20 czy 40W) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 I stąd ta różnica. Ja mówiłem o zmianie poboru mocy komputera, a nie całego zestawu. Niektórzy mają monitory które pobiorą bardzo mało prądu (17LCD) a niektórzy duże LCD lub CRT które pobierają znacznie więcej. Pomiary robiłem na samym komputerze i wiem że jestem niebezpiecznie blisko 400W(wahania w okolicy 380W). Choćby to było średnio 50W więcej na osobę to autor powinien o tym wspomnieć.W takim układzie jesteś szaleńcem żeby takie obciążenie trzymać na Feel'u :) BTW zdarzają się komuś sporadyczne zrzuty do pamięci? Bo mnie niestety tak, oczywiście tylko kiedy licze. Zadko ale wkurzające. Niezależnie od ustawień OC, wersji BOIC, sterownikow...ocb? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zdarzają się. To oczywiście oznacza, że cos jest nie do końca stabilne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesef Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Tak zdarzają nawet Oxy dzisiaj wyłapał 2 bsody, ale to już jest wina chyba samego appa milky, bo u mnie 48h praktycznie chodził dnetc bez padu, a milka u mnie łapie minimum 1 recover jak chodzi 24h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 to dziwne bo u mnie milka śmiga 24/7 i brak bsod czy zwisów przez miesiąc czy dłużej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 @Tomaszpawel cos sie zmienilo z punktowaniem na GPUGRIDzie po ostatnich przebojach z internetem i pradem, nagle ostro ruszylem z pkt. albo to zasluga cuda 2.2 i nowych sterow, albo zmienili punktacje... narazie ostro pnie sie w gore... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 to jak to jest z Milką? Żeby liczyć na GPU trzeba dołączyć do Mily@GPU ? Bo znowu dostałem 4870... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 W zwykłej MW sie liczy za pomoca GPU. Niestety u mnie mod 9.5@9.8 jest niestabilny i mam BSODY. Może gdyby odwrotnie spróbować? Kombinowal ktoś na sterownikach 9.8-9.7 pliki od 9.5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) @Tomaszpawel cos sie zmienilo z punktowaniem na GPUGRIDzie po ostatnich przebojach z internetem i pradem, nagle ostro ruszylem z pkt. albo to zasluga cuda 2.2 i nowych sterow, albo zmienili punktacje... narazie ostro pnie sie w gore... Potwierdzam, próbki zawierające w nazwie DOP i COLZ potrafią ładnie zapunktować odpowiednio ponad 6000 i 7000 pkt. Zobacz w opisie w menager 6.67 (cuda23) - chyba nawet przeszli z 2.2 na 2.3 Mam wrażenie, że lada dzień MW odpalimy na nVidii. Oto co wyszperałem: milkyway_0.20_windows_intelx86__cuda a edit/ Wygląda na to, że tylko na kartach z serii GTX260 i wyżej - CC 1.3 Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) W zwykłej MW sie liczy za pomoca GPU. Niestety u mnie mod 9.5@9.8 jest niestabilny i mam BSODY. Może gdyby odwrotnie spróbować? Kombinowal ktoś na sterownikach 9.8-9.7 pliki od 9.5? ja nie wiem czy ja jestem jakiś nie za sprytny czy coś innego jest nie tak. W każym razie optymalki do Milky wrzucam i zmieniam nazwę Aticalxx64 na Amd. Uruchamiam i wszędzie błąd od góry do dołu. A jak wrzuciłem do tego folderu system32 i pliki atical i amdcal to uruchomiło mi się 24 zadania naraz, niby przetwarzane, ale brak obciążenia UP: no spoko, wgrałem optymalke z literką f zamiast e i zaczął coś liczyć. Ale po paru sekundach sterownik ekranu sie wywala... ja sie zabije! Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Widać nie czytałeś wątku uważnie, oba typy plików sa wymagane w systemie. Co do wywalania się sterownika też jest dużo juz napisane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...