rafa Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Ustawiacie więcej niż jedna WU na raz w CC? I dlaczego mam tylko 37% obciążenia GPU podczas liczenia próbki? Edytowane 11 Stycznia 2010 przez rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Ustawiacie więcej niż jedna WU na raz w CC? I dlaczego mam tylko 37% obciążenia GPU podczas liczenia próbki? Tylko 1WU, w CC jak i MW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Dzisiaj piękne kamienie milowe :) UmMaS.......................13,000,000 toms83.........................2,000,000 Adamo..........................1,100,000 LordFury.......................1,100,000 _MaRiO[PL]......................400,000 shd-jrs.............................300,000 KuBaB..............................200,000 Darek................................60,000 Czarnodziej.......................40,000 Gratulacje! P. S. - przeszedłem na model liczenia 1 zadania na GPU naraz... Zdecydowały względy cieplne - 1 próbka mniej wygrzewa kartę i jest ciszej. EDIT 8800 Ultra rzeczywiście nie obsługuje CUDA tak jak jest podane na stronie GPUGRID?Obsługuje CUDA, ale we wczesnej wersji, która już nie jest obsługiwana przez GPUGRID. Lista kompatybilnych i niekompatybilnych z GPUGRID kart. NA 8800Ultra możesz spróbować w Collatz Conjecture - ale nie wiem czy Ci to pójdzie... zainstaluj najnowsze stery nVidii i spróbuj ... EDIT 2 Mamy 116 000 000 co stanowi 4.01058% punktów Polski! Edytowane 12 Stycznia 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudesmen1 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 8800 Ultra rzeczywiście nie obsługuje CUDA tak jak jest podane na stronie GPUGRID? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 8800 Ultra rzeczywiście nie obsługuje CUDA tak jak jest podane na stronie GPUGRID? Chyba nie ruszy, dopiero G92 jako pierwsze dają radę. Tak liczyłem na 8800GTS 512MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 to ultra nie jest na G92? Ja też liczyłem na 8800GTS 512. Żadnej rewelacji co do prędkości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Jeśli w Rosetta@Home macie jakieś jednostki typu 9gbnnotyr_3gbn_2hcu_9Jan2010_16880_37_0 - czyli zaczynające się na 9 ... zalecam ich anulowanie - u mnie liczyło toto 7 godzi, zapętliło się w okolicach 97%, po ponownym otwarciu boinc zaczęło od początku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 to ultra nie jest na G92? http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3046 Na pure nie ma testu tego potwora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 (edytowane) Plik tylko dla członków TPT: chat Wszelka zbieżność nicków, nazw, określeń przypadkowa. Surowo wzbronione pobieranie i odtwarzanie dla osób mogących poczuć się urażonymi. Podczas kręcenia filmu nie zginęły żadne zwierzęta - duma i pycha mogły zostać urażone. Jeśli nie należysz do TPT pobierając ten plik możesz poczuć się urażony, dotknięty, wyśmiany - dlatego go nie pobieraj. Film miał na celu rozładowanie stresu wynikłego z pomówień. EDIT: Pierwsze komentarze wiernych fanów: "oskar przyznany kategoria dokument" - FARAON "bo sie osram ze smiechu" - OxyOne "Normalnie aż popłakałem się ze śmiechu :)" - 7NBI "gosc jest zajbiesty" - OxyOne "Ja tez sobie 3 raz puszcze" - satanetv ""na naszym badziewnym chacie" - mistrzostwo" - OxyOne "normalnie juz 4 raz ogladam i sie smieje do rozpuku" - Obix007 Cieszę się - że film został przyjęty na poziomie i że udało mi się kogoś rozśmieszyć! Może jest jeszcze jakaś nadzieja na SaveTheWorld! Panowie, się trza trochę zdystansować i patrzeć na te Boincowe sprawy z lekkim przymrużeniem oka... Ku chwale Ojczyzny! Edytowane 13 Stycznia 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Filmik fajny, niektóre momenty bardzo dobre, np końcówka. Czekam na kontr-filmik, zobaczę czy potrafię się śmiać z własnej drużyny A tak swoją drogą jeśli starczy im sił i raca to nas wyprzedzą ale żeby mieć trwale większy rac od BP to potrzeba małej elektrowni bo jednak w kupie siła. Jeszcze mam pytanie, startujemy w primie? Gdzieś widziałem wstępny harmonogram że pierwszy konkurs w lutym, proszę o wklejenie tu jak będzie wszystko wiadomo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Za bardzo wykrecilem procesor i podczas mojej nieobecnosci komp sie kilka razy zresetowal. Czy to znaczy ze zadanie uleglo uszkodzeniu i nadaje sie do kosza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) :ploom: filmik genialny! BTW co jest z tym MW? Edytowane 13 Stycznia 2010 przez rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Filmik pierwsza klasa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Za bardzo wykrecilem procesor i podczas mojej nieobecnosci komp sie kilka razy zresetowal. Czy to znaczy ze zadanie uleglo uszkodzeniu i nadaje sie do kosza? A po wznowieniu działa? BTW co jest z tym MW? Wszystko działa. Co do filmiku, spoko, jest zabawny, ale chyba nie o to chodzi w tej całej "rywalizacji" drużyn. Powoli robi się tutaj jak w polityce w czasie kampanii wyborczej, jedni na drugich wyciągają brudy i inne syfy, zamiast skupić się na głównej idei. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 @Czarnodziej mi też się zawiesił parę razy po zabawie mnożnikiem i napięciami i narazie liczy dalej. Raczej nie powinno się zkaszanić bo są punkty przywracania. Pozatym masz już bliżej końca niż początku. Btw czas pozostały do końca też mi źle pokazuje choć nie aż tak źle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Co do filmiku, spoko, jest zabawny, ale chyba nie o to chodzi w tej całej "rywalizacji" drużyn. Powoli robi się tutaj jak w polityce w czasie kampanii wyborczej, jedni na drugich wyciągają brudy i inne syfy, zamiast skupić się na głównej idei.Masz rację, ten film miał być swego rodzaju przerysowaniem - karykaturą dążenia za wszelką cenę do bycia od kogoś lepszym, do chęci wyprzedzenia go itd... Ta atmosfera kampanii jeszcze parę dni potrwa, a potem się uspokoi, gracze na scenie pogodzą się ze stanem rzeczy jaki jest i wróci szara, liczywistość.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Tomasz - za film oskara :D Czekam co 7NBI i OxY wymysla z zasilaczami :D Mysle ze mozna na nich liczyc co do odwwetu w formie humorystycznej. Co do liczenia - czekam na Majkelowe 5970 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Wszystko działa.Mnie od dwóch dni pobiera próbki po czym ich nie pobiera, dostaje komunikaty że serwer nie ma próbek do liczenia i jak oblicze to co było stoi :( Po jakimś czasie próbki sie znajdują pobiera i znowu do momentu aż ich braknie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freddy10 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Nie chce się wtrącać ale czy ktoś z was obliczał ile ta cała zabawa kosztuje prądu? czy Wasi rodzice wiedzą o tym że płacą rachunki za prąd na obliczenia jakichś naukowców możliwe że pracujących nad nowymi szczepami superwirusów, albo sztuczną inteligencją typu skynet. Ja rozumiem zabawę, ale prąd kosztuje, są w necie kalkulatory można to sobie policzyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Witam Ferdynandzie. Moi Rodzice wiedzą, że liczę, mój Tatuś nawet sam zaczął liczyć na swoim komputerku! Jeśli Ferdynandzie chcesz liczyć razem z Nami, najpierw koniecznie zapytaj Rodziców o zgodę. Jeżeli Rodzice płacą rachunki za prąd, muszą się zgodzić na to byś liczył. Jeśli się nie zgodzą nie instaluj BOINC. Pozdrawiam! :ploom: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) geniusz... pytanie do wszsytkich: komu z tu obecnych rodzice oplacaja rachunki? Policze ci to na przykladzie zestawu dosc mocnego: i7 920@3.6GHz + 5970 w stresie ~420W 0,42KWh*24h=10,08 KWh/dobe 10,08KWh * 31dni = 312.5KWh Vattenfall ma KWh po 0,444PLN/KWh z dystrybucja 312,5KWh*0,444PLN/KWh=138,75PLN Juz wiesz ile kosztuje uzyskanie ok duuuuzej ilosci punktow w MW + jakas Aqua. EDYTA Podana ilosc W jest przy 3D - obliczanie bieze mniej W. korekta, bo sie zagalopowalem i bzdury napisalem...dzieks toms83 @TomaszPawel Zgrywasz sie, prawda ?? Edytowane 13 Stycznia 2010 przez Zulusman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Nie chce się wtrącać ale czy ktoś z was obliczał ile ta cała zabawa kosztuje prądu? czy Wasi rodzice wiedzą o tym że płacą rachunki za prąd na obliczenia jakichś naukowców możliwe że pracujących nad nowymi szczepami superwirusów, albo sztuczną inteligencją typu skynet. Ja rozumiem zabawę, ale prąd kosztuje, są w necie kalkulatory można to sobie policzyć. Hmm, większość tutaj sama opłaca rachunki za prąd. A tym, którym opłacają rodzice, jak zobaczą następny rachunek, to dadzą w[ciach!]l. :lol2: @rafa mi pobiera non stop, nie miałem żadnych przerw spowodowanych brakiem WU. Dzisiaj w ogóle chyba cały dzionek śmigało bez zająknięcia. Zweryfikuję o godzinie 0:00 jak podliczę dzienny uzysk. @Zulusman CC mniej obciąża i wygrzewa grafę. Po moich pomiarach wychodzi różnica 50W. Edytowane 13 Stycznia 2010 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) geniusz... pytanie do wszsytkich: komu z tu obecnych rodzice oplacaja rachunki? @TomaszPawel Zgrywasz sie, prawda ?? Ależ skąąąąąąąąąądże, pisaaaaaaałem śmierteeeeeeelnie powaaaaaaaażnie... (Przeczytać w intonacji kłapouchego) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "LOL I'm ROTFL" Nie ma emotikonki oddającej tarzanie się ze śmiechu po podłodze - stąd opis. Ferdynand niesamowicie poprawił mi humor :) Musze swojej 10 miesięcznej córeczce zakupić jakieś DVD z Kubusiem Puchatkiem... Naprawdę przekonałem po 4 latach Ojca by również liczył... a był baaaardzo sceptyczny... :wink2: P.S. Tatuś mi już od 10 lat nie płaci za prąd... :cry: Ale pięknie dzisiaj wypunktował B@P - 4,115,317, nieźle! Wygląda na to, że na początku lutego zlecimy na 3 miejsce. Nasz wynik dzisiaj to: 1,301,399 - całkiem przyzwoicie. Powinniśmy utrzymać się na medalowym miejscu - chyba, że GG zamieni nagle wszystkie swoje Tesle na ATI... Ale to wymaga czasu i kasy. W tym czasie nasza ekipa też się pewnie już zmodernizuje. Myślę, że do wakacji 3 miejsce mamy niezagrożone. Wkrótce powinniśmy dobić do 2 000 000 dziennie. Kto wie, może to 2 miejsce nie jest do końca stracone? Czas pokaże. Aktualnie jesteśmy na 44 miejscu RAC na świecie. Panowie, które staty mniej więcej najszybciej są aktualizowane? Używam Statsnstones, ale może znacie jakieś inne, szybsze? Te są również ok. No i stuknęło nam 118 000 000. Edytowane 13 Stycznia 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Panowie, które staty mniej więcej najszybciej są aktualizowane? Używam Statsnstones, ale może znacie jakieś inne, szybsze? Edytowane 13 Stycznia 2010 przez toms83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 AMD szykuje wypełnienie "dziury" rynkowej, jak powstała w ofercie miedzy Radeonem HD 5850 a niższą serią HD 5770. Strony Expreview i NordicHardware zawiadamiają o modelu Radeon HD 5830, który właśnie wypełni tą lukę. Przypuszcza się, że akcelerator ten będzie referencyjnie identyczny z 5850-ką, co obniży koszty jej produkcji. Nowy "Radek" wyposażony będzie również w pamięci GDDR5, choć być może o gorszych parametrach, a więc niższym taktowaniu. Nie podano żadnych specyfikacji, ale jego wydajność ma być zbliżona do karty HD 4890. AMD udało się dość długo utrzymać w tajemnicy ten model klasy średniej, bo jego premiera ma być podobno już 25 stycznia. Źródła przewidują, że cena kart zostanie ustalona poniżej 200 USD. Pytanie tylko czy będzie wspierał podwójną precyzję obliczeń - ale jeśli bazuje na 5850 to powinien - czyżby następca HD4770 - pod względem wydajności/ceny/punktów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Pytanie tylko czy będzie wspierał podwójną precyzję obliczeń - ale jeśli bazuje na 5850 to powinien - czyżby następca HD4770 - pod względem wydajności/ceny/punktów? Możliwe że tak będzie. Ale mimo wszystko, bardziej "oszczędnie" jeśli chodzi o koszty utrzymania to 1 mocniejsza niż 2 słabsze. Do posiadaczy procków AMD Athlon II/Phenom II. Moglibyście przeliczyć 1 WU MW na CPU i powiedzieć ile czasu zeszło? Tak samo PG AP26 na cpu, ile czasu. Chciałbym porównać wyniki do Intela i zobaczyć jak duża jest to różnica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 @toms83 No właśnie ja mam niestety athlona ale k8 a nie k10,5. Sam zmieniłbym na nowego ale płyta nie pozwala, jak miałem kupować to suport ściemniał że testują bios na k10 ale potem stwierdzili że nie da rady <_<. Sam jestem ciekaw wydajności bo myśle nad zakupem jakiegoś athlona x3 albo core i3. Czarnodziej ma modowanego phenoma x2 to może podać testy phenoma, jak jego płyta umożliwia zablokowanie cache l3 to testy jako athlon2 też mógłby zrobić. Ja jeszcze zasięgnę info z innych źródeł.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 @toms83 No właśnie ja mam niestety athlona ale k8 a nie k10,5. Sam zmieniłbym na nowego ale płyta nie pozwala, jak miałem kupować to suport ściemniał że testują bios na k10 ale potem stwierdzili że nie da rady <_<. Sam jestem ciekaw wydajności bo myśle nad zakupem jakiegoś athlona x3 albo core i3. Czarnodziej ma modowanego phenoma x2 to może podać testy phenoma, jak jego płyta umożliwia zablokowanie cache l3 to testy jako athlon2 też mógłby zrobić. Ja jeszcze zasięgnę info z innych źródeł.... Faktycznie nie dopatrzyłem. <_< Parę osób ma AMD'ki, może ktoś podrzuci jakimś infem. :) Opcje z AMD jest fajna, bo najtańszy Athlon II X4 kosztuje w granicach 350zł. Jakby wydajność była całkiem niezła, to będzie dobry wybór. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 (edytowane) L3 nie moge zablokowac, jedyna opcja w biosie to albo przeznaczyc ja na pierwszy rdzen albo rozlozyc po rowno na 4. Edytowane 14 Stycznia 2010 przez Czarnodziej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 (edytowane) @Czarnodziej To się dobrze składa, bo mw i ap26 chodzą 1 wątek na 1 core, jak przydzielisz cache do jednego core to od razu zmierzysz wydajność na rdzeniach z l3 i bez l3, tylko jeszcze nie zapomnij optymalizacji na milkyway... Edit: System 32 czy 64bit? Edytowane 14 Stycznia 2010 przez shadowxxz96 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...