toms83 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Btw zmiana e8xxx na q9xxx w aqua daje ponad 100% wydajności zegar w zegar? Tak, w e8xxx pracują 2 jajka, a w q9xxxx 4 jajka, dlatego jest szybciej, bo ma jeszcze raz tak dużą moc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 No właśnie wszystkiego jest 2x więcej a różnica w czasie obliczania aqua jest 104h - 40h czyli ok 2,6x szybciej. Niewiem może to wynika z różnej złożoności próbek, a może to optymalizacja taka pod quady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Tak orientacyjnie się zapytam. Czy ktoś z naszego teamu, teraz lub w przyszłości byłby chętny na zakup mocy? Coś w okolicach 20k za 1 zł w mw? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Co to sie dzieje z tym Raptorem i z 17 września? Dawno nie zaglądałem do topicu i w liczeniu się nieco też opuściłem :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Co to sie dzieje z tym Raptorem i z 17 września? Dawno nie zaglądałem do topicu i w liczeniu się nieco też opuściłem :-/ Raptor poszedł do Save The World / STW / no i spadliśmy drużynowo na 3. miejsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 A no on to rzeczywiście był lokomotywą drużyny :-) Gdzie ttoto STW sie objawia? Mają jakąś strone/forum? Bo google nic nie pokazuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 A no on to rzeczywiście był lokomotywą drużyny :-) Gdzie ttoto STW sie objawia? Mają jakąś strone/forum? Bo google nic nie pokazuje. Klik. Uruchamiaj co masz u siebie to przebijemy BiiP'erów. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Na chwilę obecną przez Jego odejście RAC nam zmalał o jakieś 350 000pkt., ale jak na razie mamy i tak ponad 1 200 000 Tak czy inaczej, każdy ma prawo liczyć tam gdzie chce, osobiście szanuję Thora za dotychczasowy wkład (punkty) jakie wniósł do drużyny, żywiąc nadzieję na jego rychły powrót :) EDIT! THOR nie tak do końca Nas opuścił :) Zauważcie, że w Collatz Conjecture, FreeHAL@home, Quantum Monte Carlo at Home, Enigma@Homenadal aktywnie Nas wspiera. Głowy do góry - ręce do klawiatur! Dzisiaj 1 419 000 :lol: Edytowane 27 Stycznia 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) No szkoda. Widze że połączył liczenie z biznesem i promuje jakieś eko rozwiązania. Ja w końcu tez kupie 58XX tylko niech ceny spadną do normalnego poziomu bo nie ma sensu przepłacać. EDIT Przynajmniej zachowam 5 pozycje w drużynie teraz :D Edytowane 27 Stycznia 2010 przez rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 a u mnie zagościła troszke lepsza karciocha i jakoś od razu mi lepiej ;) puszcze na cały dzień to zobacze ile punkcików utłucze w CC :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 2 dni temu wyszły nowe stery do Ati? Testował już ktoś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Siemka, ja czekam zdecydowanie na 10.2 lub 10.3 obecnie jadąc na 9.12Hotfix, bo czytając rożne opinie nie wiadomo czy te nowe jednak są do końca dopracowane tak jak być powinny... Natomiast na HD5970 mam cały czas zainstalowane 8.663.1_Beta5_Hemlock_VistaWin7_Nov11... i mam wrażenie że są o sekundę w MW szybsze niże inne... może to tylko wrażenie, ale są w 100% stabilne, kom potrafi dwa tygodnie chodzić bez zwisów... Mamy 140 000 000 i 104 miejsce na świecie :) Niedługo wejdziemy do 1 setki .... przydała by się moc Thora... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 hmm u mnie Catalysty 10.1 się gryzą z moją hd2600 :blink: <_< i latam na hotfixie 9.12 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Mamy 140 000 000 i 104 miejsce na świecie :) Niedługo wejdziemy do 1 setki .... przydała by się moc Thora...Na moc Thora!.. Thorze wróć!!! :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Pozdrowienia dla calej druzyny TomaszPawelTeam z Kroscienka nad Dunajcem z urlopu przesyla Zulusman, aka UmMaS ;) Deal z majkelem w zasadzie za pasem, tylko ten urlop mnie przygwozdzil, ale czego sie nie robi dla rodziny... Jeszcze raz pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Pozdrowienia dla calej druzyny TomaszPawelTeam z Kroscienka nad Dunajcem z urlopu przesyla Zulusman, aka UmMaS ;) Deal z majkelem w zasadzie za pasem, tylko ten urlop mnie przygwozdzil, ale czego sie nie robi dla rodziny... Jeszcze raz pozdrawiam Jeśli jest to możliwe to zapodaj koniecznie zdjęcia okolicy :) Ja w Krościenku się swojej ślubnej oświadczyłem w 2000r. :) Tylko nie zleć ze skały :ph34r: a już na pewno nie huśtaj się na gałązce - kto był ten wie o co chodzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) tu beda fotki z okna i mojej pociechy z pociecha kumpla, na soku. Z uwagi nA MROZY -18 oraz inne takie wypady byly ograniczone. Edytowane 30 Stycznia 2010 przez Zulusman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ładne dzieciaki... moja 10 lutego skończy 11 miesięcy - już sama chodzi - przy meblach oczywiście... SIMAP rozpoczął wysyłanie kolejnych próbek. Załapałem się na 30 :) Będą pierwsze punkty drużyny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ja mam 2ºjke. Moj syn dzis zakonczyl 1 rok zycia i awansowal na dziecko :D Maniacy crpg i innych klepanek maja polewke pewnie :) Mialem ciezki acz rewelacyjnie krotki powrot na stanowisko dowodzenia. Zakonczylo sie awaria wycieraczek w sniezycy przy -6. Przyjda cacka od majkela i bedzie zabawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) Może mi ktoś z mocniejszym sprzętem przybliżyć tą samą zakładke w everescie? Chciałbym porównać ;) Dzięki Tomaszu :) Teraz widzę jak mocno jestem z tyłu Edytowane 1 Lutego 2010 przez master_electronic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 (edytowane) Edyta: TPT: 144,000,000 TP: 44,000,000 A imię Jego 44 :lol2:Teraz widzę jak mocno jestem z tyłuNie dramantyzuj :) Nie do razu pierwszą bańkę nabiłem, zaczynałem na Pentium 150 Mhz... i S3Virge - ale 2MB :lol: Edytowane 1 Lutego 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Co tam jest do porównania w tym evereście? Chodzi o ilość simd czy max resource? Porównajcie jeszcze czas w collatz bo numerki to jedno, architektura niby ta sama ale r6xx to początek a r8xx jest wyszlifowana i odpicowana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 ilość simd ja w collatzu nic nie grzebie, jak się ściągnęło tak chodzi, jedna próbka w około 1.40h się liczy...tylko ;) :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 (edytowane) No mimo wszystko różnica jest powalająca... bo mi idzie w około 6 - 7 minut... Trochę podłubałem przy forum - można sobie już avatarki wgrywać, 200x200x22kb... Edytowane 3 Lutego 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Porównywalny z hd2600xt gf8600gt robi collatza w 2h30min, a hd4670 gorszy w grach od gf9600gso jest w collatzie ok 1,5x szybszy od gf Szkoda że radeona nie wziąłem, niby mniej projektów obsługuje, ale na tym gf to oprócz tego cc nie ma co liczyć, albo cuda za stare albo za mało pamięci albo strasznie zamula ekran Btw. O jakie forum chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Jeżeli zależy komuś na ilości punktów, to na Nvidii nie za bardzo opłaca się liczyć. CC i MW na nv wypada bardzo słabo, czasy są kilkukrotnie wyższe względem dużo słabszych kart od ati. Z drugiej strony, Cuda nv mają szersze zastosowanie w licznych projektach, także jest w czym wybierać. BTW, straszna posucha tutaj ostatnio. <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shanghi Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 chyba nadal trwa żałoba po thorze;) btw, my tu gadu gadu a ja, przyznam nieskromnie, ze juz mam 6cyfrowy wynik:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 chyba nadal trwa żałoba po thorze;) btw, my tu gadu gadu a ja, przyznam nieskromnie, ze juz mam 6cyfrowy wynik:] Wszyscy w barach i się upijają stratą. :wink: Gratki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Ja tam lubię ponarzekać ale ogólnie nie jest tak źle, i tak wziąłem najlepszą opcję pod względem wydajność cuda/cena. Btw u mnie już ponad 666.666 :twisted2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Czy aqua@aqua daje jeszcze ( będzie dawać ) te mega paczki "128-6M-256" na 2 jajka? W tej chwili ściąga mi "32" które są sporo krótsze i kiepsko płatne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...