toms83 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 No to nie trafiłem z przykładem. :razz: Ale o takie projekty ze stałą punktacją właśnie chodzi i najlepiej na czymś takim sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) No i proszę - megaliczba pierwsza znaleziona!! Mega Prime for 321 Prime Search 2010-04-26 05:10 UTC Finally!!! A significant find during a Challenge. :) On 24 Apr 2010 11:40:07 UTC, PrimeGrid's 321 Prime Search found another Mega Prime: 3*26090515-1 The prime is 1,833,429 digits long and enters Chris Caldwell's The Largest Known Primes Database ranked 17th overall. This is the second mega prime for the 3*2^n-1 form, and it is the third largest found mega-digit prime using LLR. The discovery was made by David Mumper (Mumps) of the United States using an AMD Quad-Core Opteron 2378 with 8 GB RAM running Linux. This computer took just over 15 hours 24 minutes to complete the primality test. David is a member of the SETI.USA team. Official news release and decimal representation of the prime to come later. PrimeGrid Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez GrzegorzGranowski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Coraz dłuższe te próbki, albo u mnie coś nie tak... BTW: pierwszy milion wpadł :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 (edytowane) Spermi GTX480 CC GTX470 CC Niestety ATI wygrywa te zawody... niestety bo liczyłem na przyrost mocy od nVidii a tu :zonk: Święto drużyny! Mamy 3 miejsce w Polsce w Rosetta@Home Alleluja! I do przodu! Gratulacje! Edytowane 27 Kwietnia 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Straszna nędza, 5870 robi CC w 5m 30s ( 330s ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 (edytowane) Ale wał z GTX480 :) GTX480 Run time Granted 478.16 712.75 Ati 5870 Run time Granted 306.56 714.46 Edytowane 27 Kwietnia 2010 przez Jang Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 To akurat specjalnie nie zaskakuje, już chyba nawet przed premierą było wiadomo że nowy gtx będzie słabszy od radeona w sp, prawdziwy zawód to że w zwykłych kartach wykastrowali dp a quadro będzie bardzo drogie i do boinca stanowczo nieopłacalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Strzał w kolano, to jest to co Nvidia najwyraźniej lubi. Kupując "zwykłe" karty od Ati mamy mega wydajność w jednocześnie grach i obliczeniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSirko Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 11 Apr 2010 6:02:01 UTC 14 Apr 2010 7:35:55 UTC Completed, waiting for validation 1,738.37 246.04 114.82 pending SETI@home Enhanced v6.09 (cuda23) Od 14-go jest u mnie taki stan na wielu próbkach. Będą zaliczone? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Milka mi nie pobiera nowych pakietów do przerobienia... U was też stoi? //Message from server: No work available Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ja miałem wyłączoną na czas wyścigu ale teraz próbuje włączyć i oczywiście komunikat że brak pamięci dla próbek PrimeGrid <_< Może tu ktoś wie/pamięta który klucz rejestru odpowiada za zmiane tego komunikatu. Chce przestawić znacznie bliżej końca a nie pamiętam gdzie to się przestawiało. Wygooglać tez coś nie moge. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) No powoli zbliżamy się do końca... Trzeba się zmobilizować by utrzymać 3 miejsce. Mogą robić na nie skok... Jak dobrze pójdzie to finalnie w generalce wskoczymy przed GPUF i B@P. ATI 10.4 P.S. Wskoczyliśmy na 80 miejsce w rankingu światowym! Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 MPTA chyba raczej jest bezpieczne, bez zaplecza takiego jak Niemcy trudno zrobić skok na ponad 4mln, btw chyba oni podchwycili motyw współpracy i jak narazie odstawiają USA. A BP może jeszcze awansować bo tam strasznie ciasno jest do 6 miejsca... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 U nas nadzieja tylko w tym że więcej liczących się przyłączy do akcji i ogolnie więcej chętnych będzie do liczenia z BOINC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Panowie! Zwróćcie uwagę, czy przypadkiem nie liczycie przeterminowanych próbek... lub próbek, których nie zdołacie przeliczyć przed upływem terminu ważności. Sam musiałem anulować kilka zadań... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 ja zostawiłem tylko zadania które uda się policzyć do 20 jutro - reszta anulowana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Kto ma core i5/i7 to może jeszcze wyłączyć ht, albo anulować połowę zadań to reszta się jeszcze zrobi. Ale patrząc na statystyki to MPTA spokojnie robiąc swoje utrzyma 3 miejsce... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Na i5/i7 to spokojnie sie jeszcze próbki nawet świeże przeliczy na czas. U mnie ok 16h potrzeba przy 3.8GHz. O anulowaniu to sie jutro w południe pomyśli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 No i finito! 3 miejsce! Siła i honor! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 237. miejsce, jestem dumny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 17 miejsce :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Upraszam się o wykresik naszych punktów, o ile jest sens to robić(z uwagi na ilość userów). pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 556 miejsce, pocieszam się tym, że jestem w pierwszej połowie startujących... Btw działa wam fokker planck? U mnie wywala błąd od razu, nie pomógł restart projektu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Dalekie miejsce. :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 niniejszym chciałem się pochwalić, iż wracam do liczenia po miesiącu rekonwalescencji :) tyle rac-u do nadrobienia... dobrze, że Milka działa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSirko Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Nie wiem z jakiej przyczyny b. dużo próbek SETI czeka na zatwierdzenie od 2-3 tygodni. Dużo bierzących też czeka na zatwierdzenie. Wstrzymałem ich pobieranie bo to nie ma sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Dwa pytania: czy na radeonie 4290 czy innych zintegrowanych w mobo da się coś foldingować ? czy w windows 7 można ustawić tak by obraz na monitor szedł z integry, a karta nvidii tylko liczyła ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 To nie kwestia W7 a raczej ustawień aplikacji do liczenia. W MW zdaje się można wykluczyć jedną z kart od liczenia w pliku konfiguracyjnym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 @Michaelius http://developer.amd.com/gpu/ATIStreamSDK/ATIStreamSDKv1.4Beta/pages/ATIStreamSystemRequirements.aspx takie obsługują stream, integry z tego co widzę też Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...