spoxxx Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 co da najwiecej punktowna gtx 570 ?? zmienilem karte i nie wiem co liczyc wcesniej dcnet i milke zapodawalem a na nvidi ?? gpugrid ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) spoxxx - primegrid na NV na dzien dzisiejszy Moze glupie pytanie ale nigdzie nie doszukalem sie 100% odpowiedzi, w World Community Grid da sie liczyc za pomoca gpu? nie Edytowane 21 Grudnia 2010 przez Raptor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Liczy ktos pod linuxem? Wydaje mi sie ze wydajnosc klienta linuxowego na e6750/2gb/p35 jest znacznie slabsza niz klienta windowsowego na e8500/4gb/x48. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Chyba zalezy od projektu, nie pamiętam gdzie ale gdzieś widziałem jak napisano przykład gdzie na Linuxie było do przodu o kilka procent. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Akurat na obu komputerach licze WCG. Przyklady: c4cw_ target03_ 024254342_ 0-- linux Valid 11-01-18 23:38:34 11-01-19 10:38:16 4.13 115.9 / 86.0c4cw_ target03_ 024139766_ 0-- win Valid 11-01-18 19:19:48 11-01-19 07:27:49 3.12 67.3 / 78.6 I tutaj nie rozumiem, probka na obu komputerach byla okolo 11-12 godzin. Ale jak widac liczba punktow ktora powinna zostac dopisana w przypadku linuxa jest mniejsza niz zadana a w przypadku windowsa jest wieksza. Mam tak za kazdym razem. To normalne? Musze jeszcze na linuxie wgrac najnowszego boinca, bo mam 6.2 a najnowszy to 6.10 - no ale nie wydaje mi sie aby byla az taka roznica wydajnosciowa pomiedzy wersjami. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez kuebk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Weź pod uwagę, że próbki mogą być różnej długości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 2 dzień wyścigu w PG za nami. Mamy bardzo dobrą pozycję 5, ale Niemcy w zasięgu ręku. Do boju PNT! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Był moment kiedy się wydawało że ich doganiamy ale niestety dodali gazu. Nie mniej jednak to 5. miejsce jest całkiem całkiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 (edytowane) Power Sandy Bridge Ale pobór mocy znacznie wzrósł w stosunku do 4,5GHz @ 1,2V. Tak lekko 60-70W. Edytowane 15 Lutego 2011 przez radiergummi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Czyli już 5.0GHz wychodzi mniej opłacalnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Będę szukał jakiegoś złotego środka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Niemniej jednak to piękny widok te 5ghz... wygląda na to że będzie to mój proc :). Zastanawiam się nad i2600k Jakbyś mógł przeliczyć parę próbek rosetty i podać czasy oraz przyznane punkty - było by interesująco. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 ...albo Einstein@Home :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSirko Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Czy może ma ktoś referencyjny wentylator do hd5870. Padł mi i nie mogę innego nic założyć ponieważ ta karta nie zmieści mi się wtedy z dwoma innymi na płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Andrzej chyba Obix ma. skontaktuj się z nim poprzez forum Polish National Team BOINC • Strona główna lub irc: Mibbit.com Webchat client Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 Czasami na maszynie na windowsie mam problem taki ze mam np 4 zadania, policzone sa 3 i komputer liczy tylko 1, zamiast dociagnac wiecej zadan. Albo co lepsze policzy wszystkie i czeka nie wiem na co. :( Da sie to jakos przestawic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Pewnie da... Jaki projekt liczysz? A i tutaj podałem konfigurację BM uwzględniająca maksymalną wydajność. Może coś Ci to pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 WCG licze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Przeliczyłem wstępnie 4 próbeczki na jutrzejszy wyścig. Średnio niecałe 1h 33min. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Na tych 5 GHz z podpisu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 No raczej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 1 marca 19:00 (18:00 UTC) – 2 marca 19:00 ( 18:00 UTC). 2 wyścig PrimeGrid's 2011 Challenge Series rozpoczęty! The World Maths Day Challenge The Riesel Problem (Sieve) szczegóły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Chciałem dołączyć do teamu, kart ami się marnuje ;) tylko że po rejestracji mam: "Not accepting new members" Czy to tymczasowo, czy już się zamknęliście na stałe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Na pewno znajdzie się miejsce. Zajrzyj też tutaj -> Polish National Team BOINC • Strona główna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Kurde mam nastepny jakis dziwny problem tym razem z BOINC Manager. Po kilkudniowym liczeniu patrze do menedzera zadan a tam proces boincmgr zzera sobie np 1.5gb albo 2gb ramu?! Nie za bardzo wiem po co mu tyle pamieci skoro to jest samo GUI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 PrimeGrid's 2011 Challenge Series Marie-Sophie Germain Challenge 1 kwietnia 18:00 UTC (20:00 PL) – 3 Kwietnia 18:00 UTC (20:00 PL) Czy kierujesz się sercem czy rozumem licz w PNT! szczegóły... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSirko Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jest jakiś problem z DNETC. Od ponad tygodnia przerobione próbki nie mogą być przekazane. Tak jak by serwer był zablokowany. Czy to możliwe? Collatz chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_MaRiO Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam Oto wypowiedź OxyOne: We wtorek tj. 6 kwietnia 2011r w godz. 16-17 przyszli panowie z policji kryminalnej i przykleił im się serwer dnetc@home przy okazji inne komputery. Wg. paragrafów z protokołu chodzi o... lewe oprogramowanie, prawa autorskie i wszystko co koło tego się kręci. Wiec rzucili się na Debian 5, MySQL, Apache, BOINC Server oraz na noteboku był LMDE - Linux Mint Debian Edition. Teraz jest skierowane postępowanie karne wiec o denacie mozecie dłuuugo zapomniec. To jest juz nie pierwszy atak na denata i dziekuje temu co sie do sprawy przyczynił. Tym razem oprócz mojego zaangazowania musze angazowac swoja rodzine i prywatne srodki pieniezne które nikt mi nie zwróci. Dlatego jak wróci serwer a moze to trwac bardzo dlugo to sie zastanowie z Sesefem czy chcemy dalej w to sie bawic bo mamy same klopoty. Sa jeszcze 2 opcje sprzedac denata albo przekazac np SETI Germany czy CNT. AndrzejSirko zapraszam naszą stronę boinc.pl, forum, oraz na kanał IRC, aha widzę że jeszcze liczysz dla TPT ten zespół zmienił nazwę i powstało Polish National Team także możesz zmienić team :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jest jakiś problem z DNETC. Od ponad tygodnia przerobione próbki nie mogą być przekazane. Tak jak by serwer był zablokowany. Czy to możliwe? Collatz chodzi. DNETC serwer siedzi od ponad tygodnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Między 5 maja 20:00 (18:00 UTC) – 13 maja 20:00 ( 18:00 UTC). Odbędzie się 4 wyścig PrimeGrid's 2011 Challenge Series Cinco de Mayo Challenge The Riesel Problem (LLR) szczegóły... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...