Skocz do zawartości
TomaszPaweł

Boinc Rosetta@home Gpugrid Milkyway@home Qmc@home Aqua@home I Inne Projekty :)

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie sie akurat teraz coś zje...o!!! Mam komunikat "nawiązywanie połączenia z klientem BOINC" i nic sie nie dzieje. Aplikacja sie zacina, nic nie liczy a przeinstalowanie nie pomaga. Chyba będe musiał też wywalić pliki projektów.

A stało się to po crashu systemu. Miałem zrzut do pamięci bo odpalałem gre z aktywnym projektem milkyway (kiedy jest wstrzymany nie ma problemu). Juz wcześniej mi się to zdarzyło ale po ponownym uruchomieniu działało po staremu a tym razem coś padło :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapodałem na próbe na kilku quadach Aqua, + na I7 na 7 rdzeniach

to jest chwilowe czy na dłuższą mete ??

To zalezy ile czasu bedą dostępne tak swietnie punktujące próbki :)

Inne, badziewne próbki potrafią się liczyc i 80 godzin dając bardzo słaby wynik punktowy...

Dlatego teraz jest okazja by przyciąć.... :rolleyes:

odinstaluj boinc, restart i zainstaluj ponownie wskazujac ten sam katalog z danymi projektów

Może być konieczny restart projektów..... jesli w wyniku crashu np skasowały się wazne pliki projektów....

Małe prównanie wydajności AQUA@Home:

Q8200@2870Mhz - WU 96-4M-64-a = 6h

Q9550@3570Mhz - WU 96-4M-64-a = 3h 14m

T8100@2100Mhz - WU 96-4M-64-a = 10h

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam restart nie pomógł więc zacząłem usuwać po kolei pliki z folderów projektów. Najpierw colatz ale nic się nie zmieniło więc wywaliłem MW i BOINC odzyskał sprawność. Wygląda na to że tam była awaria. Restart projektów z samego programu nie był mozliwy bo program przycinał się z tym komunikatem o połączeniu i co chwile wyskakiwał.

Aqua już podłączona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile WU liczylo by takie cos :

http://www.in4.pl/komentarze_Core_i9_Gulft...Cycia,19015.htm

Niektorzy maja juz plyty pod to w domu :)

Liczyl juz ktos MW za pomoca CUDA ??

Myślę, że tą jednostkę mogło by zrobić w półtorej godziny.....

Żródełko AQUA wyschło :(

Ale daliśmy dzisiaj ognia!

437,625! Maaaaaaaaaaaasakra.....

No i oczywiście AQUA to 52.17% tego, oj szkoda że wyschło...

Do czasu wytryśnięcia pozostaje milka.....

Milki jeszcze oficjalnie nie ma na CUDA - a ta aplikacja to tylko taki alfa test...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie wyświetlał czas dla jednej próbki 8,342.79 - ok. 17,635.00s czyli prawie 5h ale z tego co widziałem to aqua liczy czas wszystkich rdzeni więc przy 6 wychodzi że próbka przeliczona w ok 3000s - szkoda że się skończyło :(

Edytowane przez Raptor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby, czytelne było, kto jak liczy opracowuję emblematy dla członków drużyny, bazujące na stopniach wojskowych i RAC globalnego.

Ranga była by przyznawana na 3 miesiące bazując na aktualnym RAC, z możliwością wcześniejszego awansu (co 2 tygodnie).

Jeżeli po 3 miesiącach nastąpił by spadek RAC, osoba była by degradowana do odpowiednio niższej rangi.

Klasyfikacja (możliwość degradacji) następowałaby w Styczniu, Kwietniu, Lipcu, Październiku.

Mam nadzieję, że spodoba się Wam się ten pomysł. Krytyka mile widziana.

Oto propozycja:

Korpus szeregowych

szeregowy < 100 - RAC mniejszy niż 100

starszy szeregowy < 150 RAC mniejszy niż 150 ale większy niż 100 itd....

Korpus podoficerów

kapral < 240

starszy kapral < 384

plutonowy < 614

sierżant < 983

starszy sierżant < 1573

młodszy chorąży < 2517

chorąży < 4027

Korpus oficerów

Oficerowie młodsi

podporucznik < 6845

porucznik < 11637

kapitan < 19782

Oficerowie starsi

major < 35608

podpułkownik < 64095

pułkownik < 115371

Generałowie

generał brygady < 219204

generał dywizji < 416488

generał broni < 791327

generał < 1503522

marszałek TPT - czyli :oops: Ja...

Myślę, że dobrze dobrałem RAC..... skąd taki wzrost punktów? - modyfikatory 1,5; 1,6; 1,7; 1,8; 1,9 od 100 dla każdej kolejnej grupy.

Jest to raczej adekwatne do tego, co da się osiągnąć na współczesnych komputerach.... jak wyjdą nowe karty graficzne na jesieni myślę, że będzie sporo awansów :)

Mój obecny awatar to propozycja jak ma to wyglądać....

Dla każdego zrobię własnoręcznie :)

No to teraz powiedźcie mi jak się Wam to podoba i czy jesteście za czy nie.....

Uzdolnień plastycznych to ja chyba nie mam.... no ale to 100x100 pikseli ma być....

Małe podsumowanie:

To miały by być swoiste nagrody dla najlepiej liczących, wszyscy w drużynie i tak jesteśmy równi i nie ma podległości służbowej :wink2: Każdy, nie ważne ile liczy - ważne że liczy jest tak samo wartościowym członkiem. Ale niektórzy wkładają naprawdę dużo zaangażowania w śrubowanie RAC i trzeba to jakoś wyróżnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba, ale awatara nie dam sobie zmienić za nic w świecie :) odznake moge wkleic np w sygnature.

Może coś udałoby ci się wkomponować w tą odznake/awatar cos co kojażyłoby się z liczeniem rozproszonym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba, ale awatara nie dam sobie zmienić za nic w świecie :) odznake moge wkleic np w sygnature.

Może coś udałoby ci się wkomponować w tą odznake/awatar cos co kojażyłoby się z liczeniem rozproszonym

hehe jestem ciekaw jaki ja bym miał stopien...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe jestem ciekaw jaki ja bym miał stopien...

No, jak nic wychodzi bardzo wysoka ranga - Generał Dywizji!!! Zapraszamy do druzyny OxyOne!

Aktualnie najwyżej będzie THOR...Generał Brygady :)

To jest bardzo dobry pomysł.... powierzchni mało ale coś się wykombinuje :)

Inaczej wyjdzie zbyt zmilitaryzowane logo....

No i trzeba by baner zrobić :)

Hehe ponisło mnie, bo już mysle o medalach......

Deszcze nie spokone.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źródełko AQUA@HOME wytrysło!

Ale wysyła dużaste próbki 128... i nie wiadomo ile za nie zapłacą... ja już na 2 machinach przetwarzam zobaczymy....

W projekcie Einstein@Home chłopaki wzieli na kowadło CUDA i w pocie czoła wykuwają nam nową aplikację :) Tutaj wątek na ten temat. W Milce prace także posuwają się naprzód.

OFFTEAMTOPIC:

Dzisiaj AiDec miał większy utarg niż OXYONE....

Eh....

Mądrale napchali 4870x2 po parę sztuk i się cieszą..... ale cóż cieszmy sie razem z nimi bo dzięki temu POLSKA idzie do przodu....

Do przodu Polskooo....

Sry, że tak dzisiaj spiewam, ale sobie wiśnióweczkę kupiłem :oops:

Ostra lala 38%

To z okazji naszego wczorajszego wyniku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sesef - też tak macie - każdy rdzeń karty zabiera 1 rdzeń cpu do obliczeń ? teraz przy 2óch 4890 mam zajętość proca 25% (2 rdzenie na full) - na jakimś testowym boinc crunchera udało mi sie zejść do 3-5% ale przy odpaleniu vmware mimo braku obciążenia siadało obliczanie na gpu do 70%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sesef - też tak macie - każdy rdzeń karty zabiera 1 rdzeń cpu do obliczeń ? teraz przy 2óch 4890 mam zajętość proca 25% (2 rdzenie na full) - na jakimś testowym boinc crunchera udało mi sie zejść do 3-5% ale przy odpaleniu vmware mimo braku obciążenia siadało obliczanie na gpu do 70%

Wszystko zależy od parametrów w i f przy obciążeniu proca i avg_cpu musisz pokombinować z tym i powinno być lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, zaczynamy... sukcesywnie będę tego posta uzupełniał o nowe avatary... a jak go ukończę, skasuję i podepnę na 1 stronę.

Dla każdego 2 wersje:

100x100 - PurePc

100x150 (wersja z obwódką ala zaćmienie) - do innych witryn.....

Niestety forum PurePC dopuszcza tylko 100x100 oraz zabrania umieszczania obrazków w podpisie, także ostrożnie, bo dostaniemy % od jaśnie zarządzających...

Dołączona grafika100x100

Dołączona grafika150x150

Dołączona grafika100x100

Dołączona grafika150x150

Dołączona grafika100x100

Dołączona grafika150x150

Dołączona grafika100x100

Dołączona grafika150x150

Dołączona grafika100x100

Dołączona grafika150x150

Dołączona grafika100x100

Dołączona grafika150x150

Dołączona grafika100x100

Dołączona grafika150x150

Dołączona grafika100x100

Dołączona grafika150x150

Dołączona grafika100x100

Dołączona grafika150x150

Dołączona grafika100x100

Dołączona grafika150x150

Dołączona grafika100x100

Dołączona grafika150x150

CDN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mozecie sobie jakiegos forum zrobic? przeciez filozofi w tym nie ma...

Ja jestem bardzo zżyty z tym forum, wczesniej inaczej się nazywało, parę latek i człowiek się przywiązuje.....

Zresztą nie jesteśmy tak potężnym Teamem .... jak B@P - 4416 vs 39 członków by był sens zakładać odrębne forum.

W jednym temacie na tym forum świetnie się realizujemy! Nikomu nie wadzimy, a PurePc się tylko przysłużymy reklamując go jako oficjalne forum naszego TEAMU i dając do niego odnośniki w różnych miejscach.

Zresztą, funkcjonowanie TPT na forum PurePC, jest znakiem wysokiej kultury i tolerancji Administratora i Moderatorów forum.

A to moim zdaniem ma duże znaczenie dla jego członków jako "widomy znak" tego, że są na właściwym i wartościowym portalu.

same projekty sa super! podobaja mi sie, niestety nie zanosi sie u mnie na zmiane avatara...szkoda ze w podpisach nie mozna miec jakiegos logo / grafiki, bo by mozna tam poszalec.

Panie Podpułkowniku!

Nie no, szaleństwa nie bedzie, nie spodziewam się by ktokolwiek to włozył w awatara :lol2: w końcu armią nie jesteśmy :wink:

Jak ktoś chce to oczywiście .... ku chwale Ojczyzny!

Takie coś idealnie nadaje się w sygnaturkę... ale REGULAMIN zabrania! YES SIR YES !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEE

w wojsku nei bylem i nie zamierzam...w koncku na jaka range zasluzylem ? ? :D

co do obciazania GPu .. GPU1 71% - WTF !!! a GPU2 98% - nice :D

same projekty sa super! podobaja mi sie, niestety nie zanosi sie u mnie na zmiane avatara...szkoda ze w podpisach nie mozna miec jakiegos logo / grafiki, bo by mozna tam poszalec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i obcieli kredyty w AQUA

For 128-5M-64-a I have 5,426.68 credit.... Run time 54477s

For 96-4M-64-a I have 8,082.07 credit.... Run time 24562s

wygląda że próbki urosły (dłuższy czas liczenia) i zmniejszyli 3x ilość kredytów za nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol2:

Miałem o tym u nas pisać, ale się wstrzymałem bo nie byłem pewny czy tylko ja mam taką wariację.....

To napisał admin:

"We reduced/rationalized/corrected the amount of assigned credit to make sure we don't end up with another credit explosion.

The way our credit method works, bigger problems (higher number of qubits) earn more credit (to compensate for longer running time). So continuing with the previous credit scheme would land us in trouble.

We'll continue to adjust the credit as needed, but hopefully this won't happen too often."

ładnie to skwitował Logan:

"The real thing now is 'less credits for a lot of more work...' "

A: Mamy nową punktację!

Administrator-> :26: <-cruncher

A: Ojej chyba zdenerwowaliśmy ludzi....

Teraz małe porównanie jak punktuje MW vs AQUA na Q8200@2870_Windows7 RC 64bit z przeliczaną jednocześnie 1 próbką GPUGRID.

AQUA:128-5M-64-a: 51945s = 6329,70 punktów, 1 Kredyt na 8,206550073463197s.

MilkyWay: ps_s222_3s_08w_: 4 WU zabrały 9578s = 296,96punktów, 1 Kredyt na 32,25350215517241s. /4

Podsumowanie:

W ciągu 51945s obliczeń możemy zdobyć:

6329,70 punktów AQUA

6442,09 punktów MilkyWay

Panowie!!!

Coś się dzieje z GPUGRIDem - czy tylko mi czy Wam również niemiłosiernie wzrosły czasy przetwarzania WU?

Ostatnia próbka była liczona w.... 9h50m.... a zwykle było to 6:30-7:30....

Chyba też zwiększyli WU.......

Ciewkaw jestem jak będzie wyglądała sytuacja z MW na GPU...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...