TomaszPaweł Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) 2 bańki było by miło :) Ja poczyniłem już małe kroczki żeby dać jeszcze więcej punktów :rolleyes: Wszyscy się zbroją :lol: i o to chodzi! My róbmy swoje i zwierajmy szyki :wink: P.S. Chłopaki z GPUFORCE idą chyba na wojnę z całym światem :lol2: Coraz więcej u nich kompów z 2xHD5970.... B@P też coraz lepiej punktuje - a wkrótce odpalą kolejną kartę HD58xx Grzegorz Granowski też ostro idzie do przodu! Jak wszyscy się zmobilizujemy to Polska wskoczy nie tylko na 10 ale i na 9 miejsce :) YES YES YES "Do boju POLSKOooo" Widać w Narodzie mobilizację! Wiosna się zbliża czy co? :ploom: TPT - statystyki. Ładnie przedstawiono kamienie milowe poszczególnych osób. Edytowane 7 Stycznia 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Przy obecnej mocy przerobowej, Polska spokojnie wskoczy z 11. na 9. miejsce. Klik. @GPU Force ostro idzie, przeskoczą na 3. miejsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 No proszę, EVGA zrobiła piękną platformę do liczenia :rolleyes: http://www.purepc.pl/sprzet_pc/plyty_glown...ga_1366_od_evga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7NBI Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Tak, jest w Polsce zespół, którego rywalizacja z Czechami mentalnie przerasta. Na szczęście nasze dwa zespoły nie mają takich problemów. Wyprzedzenie Czechów w klasyfikacji narodowej uważam za nasz "punkt honoru" i sądzę, że dzięki aktywności takich zespołów jak GPU Force, TomaszPawelTeam i SaveTheWorld, będzie to wkrótce możliwe. Skoro Polacy potrafią wygrywać światowe zawody informatyczne, to nie widzę powodu, żeby ograniczać swoje cele do krajowego zaścianka. Kibicuję Wam w MW. Byliście już bliscy wyprzedzenia B@P, ale Wam odskoczyli - dorzućcie 120k i pójdziecie do Top20.;) http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/top_te...it&offset=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Widze, że jakby w PL była tylko jedna drużyna to bylibyśmy na 5. miejscu. Zarówno pod względem RAC jak i Total credit. Ciekawe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7NBI Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Czasy, kiedy w Polsce była jedna drużyna już minęły. I nie tylko nie byliśmy wtedy na 5. miejscu, ale nawet 10. miejsce Czechów uznawano za absolutnie poza zasięgiem, bo... to się nie uda... Niezależnie od wszystkiego... entuzjaści GPU - łączmy siły! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Jestem bardzo ciekaw jaką wydajność będzie miało Fermi w DP. Krąży plota, że wydajność ogólna - czyli pewnie w 3D ma być o 36% lepsza od HD5870 - ale pewnie to w "zoptymalizowanej" pod nVidię grze... Premiera nowych kart w .... marcu :lol: Edytowane 7 Stycznia 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Premiera nowych kart w .... marcu :lol:Czemu ja w to nie wierzę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 A ja wierzę, nie można odkładać w nieskończoność, a marzec znowu nie tak blisko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ciekawe jakie w tym czasie jeszcze dosmażą kotleciki do reszty kart w serii 3? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Their just announced Tesla C2070 GPGPU has 630GigaFLOPS of double-precision FP performance. That compares fairly poorly to the 544GigaFLOPS of double-precision performance offered by the Radeon HD 5870. Obviously the GeForce-branded versions of "Fermi" should have higher clockspeeds (and therefore higher floating-point performance), but even still it's not like it's going to be far-and-away better than the Radeon HD 5870. And when it comes to single-precision FP performance, "Fermi" is complete loser all-around. Even a dual-GPU "Fermi" solution would have less single-precision performance than a single Radeon HD 5870 trzeba poczekać na oficjalne dane - bo jeżeli cena fermi = cena 5870 to 5970 będzie dalej najlepszym wyborem :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) trzeba poczekać na oficjalne dane - bo jeżeli cena fermi = cena 5870 to 5970 będzie dalej najlepszym wyborem :|Zgadzam się w 100%. Myślę, że ATI obniży cenę HD5870 i HD5970 po premierze fermii tak aby nvidię doprowadzić do sytuacji w której wprowadzenie konkurencyjnej ceny fermii będzie oznaczało sprzedaż tego układu (fermii) bez zysku lub z bardzo małym zyskiem... Fermii według wszelkich znaków na niebie i ziemi ma być droższe w produkcji niż HD5870... Poprawia się uzysk GPU ATI - a więc koszty produkcji samego układu maleją. Czym więc nas może zaskoczyć ATI? HD5890? - podwyższone zegary? A może 32 nm? AQUA@Home ma do pobrania 50 jednostek IQUANA - 22 już w progresie. Edytowane 7 Stycznia 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Panowie, dwie sprawy. Pierwsza to jak na princie <--ale o so chodzi? :blink: Druga to czarodziejski komputer: polączenie z netem przez wifi (palec usb), podkręcony proc na 3,60, włączam Boinca i momentalnie pada połaczenie. Wyłączam boinca i jest net Przypadek? :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Panowie, dwie sprawy. Pierwsza to jak na princie <--ale o so chodzi? :blink: Druga to czarodziejski komputer: polączenie z netem przez wifi (palec usb), podkręcony proc na 3,60, włączam Boinca i momentalnie pada połaczenie. Wyłączam boinca i jest net Przypadek? :angry:Pewnie coś się z czymś gryzie... ale zabij nie mam pojęcia o sssooo chodziiiii Rosetta@Home została postawiona na nogi - normalnie już wysyła WU. Coś się w statach mienia... thor = Thor! się konto Ci w statach rozsypało. Musiałeś gdzieś dać inną nazwę lub maila - albo jakiś projekt odtwarzał bazę ze starej kopii. MilkyWay@Home i SETI@home oddzieliło Ci się od reszty... Milky nie do końca... No i w Enigma@Home jest... BOINC@Poland Na boincstats jest ok... ale allprojectstats się pogubił - chyba że to jego wina... no chyba jednak nie bo na free-dc też się mienia... Edytowane 8 Stycznia 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 ...Druga to czarodziejski komputer: polączenie z netem przez wifi (palec usb), podkręcony proc na 3,60, włączam Boinca i momentalnie pada połaczenie. Wyłączam boinca i jest net Przypadek? :angry:Próbuj nowszych sterowników do tego. Jak juz używasz najnowszych spróbuj tych co dołączyli do płytki. Wi fi na USB najgorsze z możliwych rozwiązań i prawie zawsze są z nimi jakieś problemy! Karty na pci/pcie są 1000% lepsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 zmieniałem emaila wszędzie (właściwie to w boincstats dla wszystkich projektów) - pewnie aktualizacja i dziasiaj/jutro powinno być ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 GPU Force wskoczyło na 3. miejsce. Z tym RAC'kiem to w ciągu 2 tygodni nas przeskoczą. Sporą moc chłopaki uruchomili, gratulacje. :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ale GG przypier.... 1,132,810 - jako pierwszy przeskoczył dzienną barierę 1 000 000 woow :) Chce mnie wyprzedzić... Ja dzisiaj zrobiłem "tylko" 570,594... słabo.... wkrótce awansuję na 9 miejsce by za chwilę wrócić na 10.... Niektórzy to naprawdę olbrzymią sałatę wkładają bo Boinkowej nory.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ale GG przypier.... 1,132,810 - jako pierwszy przeskoczył dzienną barierę 1 000 000 woow :) Chce mnie wyprzedzić... Ja dzisiaj zrobiłem "tylko" 570,594... słabo.... wkrótce awansuję na 9 miejsce by za chwilę wrócić na 10.... Niektórzy to naprawdę olbrzymią sałatę wkładają bo Boinkowej nory.... A zobacz na jego spis kompów. Pełno GTź'ów 295. :razz: Ja sobie liczę dla zabawy, ale niektórzy faktycznie walczą jak o życie. :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) A zobacz na jego spis kompów. Pełno GTź'ów 295. :razz: Ja sobie liczę dla zabawy, ale niektórzy faktycznie walczą jak o życie. :lol2: To co by się stało jakby te GTX wymienił na HD5970? - Chyba sam by ze 3 000 000 robił... Edytowane 8 Stycznia 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 To co by się stało jakby te GTX wymienił na HD5970? - Chyba sam by ze 3 000 000 robił... Byłoby gruuuuubo. :razz: BTW, taki wielgaśny RAC daje nam możliwość zdeklasowania Australii ( 8 miejsce w statystykach krajowych )! Robi się coraz ciekawiej, spory ruch i zmiany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Byłoby gruuuuubo. :razz: BTW, taki wielgaśny RAC daje nam możliwość zdeklasowania Australii ( 8 miejsce w statystykach krajowych )! Robi się coraz ciekawiej, spory ruch i zmiany. Noo a Australia przecież jest kontynentem. A my tylko takim mamłych krajem w Europie... BTW: kto ma chrapke na 5970 od Asusa -> PW? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) To co że kontynent, to tylko nazwa...ważne że 22 miliony ludzi jest. Żeby w PL było większe zainteresowanie tematem to byśmy mocno pogonili :) Zresztą i tak nieźle bo Hiszpanie wyprzedzamy! Edytowane 8 Stycznia 2010 przez rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Trzeba polować na jednostki iquana w AQUA, dlaczego: 20,536s - 33,769 kredytów :) Jednostka zwykła AQUA: 106,374s - 38,197 kredytów... Przy punktacji IQUANY liczenie na CPU jest prawie tak samo opłacalne jak na GPU HD5850... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 IQUAna rządzi :D 2,457.72s - 6,452.00pkt, 5,082.85s - 7,921.56pkt, 15,840.42s - 36,099.13pkt, 12,550.32s - 23,933.58pkt, 16,533.40s - 35,197.02pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Mam pytanie, aqua liczy jedno zadanie 1x4 w quadach czy 2x2, bo pechowo zassało mi próbke, która na x2@3ghz po 5,5h policzyła się w 3% i nawet nie mam szansy zdążyć na dedline. To jakaś próbka na quady, czy jakiś błąd serwera bo w nazwie próbki jest sylwestrowa data a zassało ją dziś? Btw jak rozpoznać tą iquanę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 AQUA ma 3 typy próbek dla CPU: FP, AQUA, IQUANA FP w tej chwili można liczyć na wszystkich CPU AQUA na quadach i wiecej, jeżeli nie ma FP to też na dwurdzeniowacach IQUANA chyba na wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 A mi Aqua nic nie przysyła. A mam zaznaczone wszystkie projekty. <_< Ja czekam na Aque na CUDA, ale jeszcze nie miałem ani jednej próbki. W preferencjach mam ustawione żeby pobierał, ale widocznie nie ma żadnych WU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Mam pytanie, aqua liczy jedno zadanie 1x4 w quadach czy 2x2, bo pechowo zassało mi próbke, która na x2@3ghz po 5,5h policzyła się w 3% i nawet nie mam szansy zdążyć na dedline. To jakaś próbka na quady, czy jakiś błąd serwera bo w nazwie próbki jest sylwestrowa data a zassało ją dziś? Btw jak rozpoznać tą iquanę? KOMP w Task ID click for details klikasz Show names i masz 31dec09-128-6M-256-1-uh_52_24_0 - jest to próbka aqua - duża próbka - na Q9550@3570 będzie ją liczył jakieś 30 godzin. Na Twoim hmm... 90h? więc w deadline się wyrobisz, bo mija 12 lutego. Zakładając ze będziesz miał kompa włączonego 10 godzin dziennie to w 10 dni zrobisz. Nie ma co się łamać czeka Cię jakieś 30 000 punktów :) EDIT - widzę że to system x32 ... oj to może być trochę dłużej liczone, ale możne w 150h się wyrobisz - czyli jakieś 15 dni po 10 h. Edytowane 8 Stycznia 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Dzięki, już wszystko jasne, przedtem miałem zawsze fp, a teraz aqua. A co do dedline to się pomyliłem, bo jest na 12 lutego a nie stycznia i zdąży zrobić z palcem w nosie. Edit Z początkowej prędkości obliczania szacuję czas na 160h ale dalej jest to najbardziej opłacalne liczenie Edytowane 8 Stycznia 2010 przez shadowxxz96 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...