Skocz do zawartości
TomaszPaweł

Boinc Rosetta@home Gpugrid Milkyway@home Qmc@home Aqua@home I Inne Projekty :)

Rekomendowane odpowiedzi

Tak czy siak, karty graficzne są blisko siebie i temperatura sięga obydwu 88-91C', czasami taktowanie rdzenia spada do 600 po czym wraca do 850. Na noc zostawiłem otwartą obudowę i ustawiłem obydwie na 1000.

A i ciekawi mnie jedno, to co liczyła rosetta w różnych momentach czasami 99%, 60% czy 1% postępu plik został zawieszony, jak je odwiesić ? bo szkoda stracić tyle liczenia.

Edytowane przez Jang

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i ciekawi mnie jedno, to co liczyła rosetta w różnych momentach czasami 99%, 60% czy 1% postępu plik został zawieszony, jak je odwiesić ? bo szkoda stracić tyle liczenia.

Jeśli status jest tylko na "Zawieszony" (a nie "Przerwany" itp.), to bez obaw - za jakiś czas do tej próbki wróci. Po prostu na razie przeskoczył do innej roboty. Jeśli na procu liczysz tylko 1 projekt, to pewnie pobrał inną próbkę z bliższym deadlinem i najpierw chce przeliczyć tamtą, a do zawieszonej wróci po jej skończeniu (dokończy - nie będzie mielił od nowa). Jeśli liczysz kilka projektów, to przerzucił się akurat na inny projekt i - tak samo - te obecnie zawieszone będzie kończył później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli status jest tylko na "Zawieszony" (a nie "Przerwany" itp.), to bez obaw - za jakiś czas do tej próbki wróci. Po prostu na razie przeskoczył do innej roboty. Jeśli na procu liczysz tylko 1 projekt, to pewnie pobrał inną próbkę z bliższym deadlinem i najpierw chce przeliczyć tamtą, a do zawieszonej wróci po jej skończeniu (dokończy - nie będzie mielił od nowa). Jeśli liczysz kilka projektów, to przerzucił się akurat na inny projekt i - tak samo - te obecnie zawieszone będzie kończył później.

Acha dzięki :) liczy 1 projekt, więc nie muszę się martwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli liczysz MW i rosettę, to na twoim miejscu zwolnił bym 1 rdzeń cpu specjalnie dla MW.

Ustawienie pamięci na 300 spowoduje:

1. Mniejszy pobór energii

2. Mniejsze temperatury

3. Mniejszy hałas.

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jang

Jak masz ustawione karty, jedna przy drugiej, czy jest chociaż trochę wolnego? Mam płytę gdzie sloty są obok siebie ( tzn. dwuslotowe grafy wejdą, ale nie ma między nimi nic wolnego ) i nie wiem czy warto montować 2 grafy.

Dołączona grafika

W preferencjach lokalnych użycie procesora i tam zmieniasz procenty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mam miejsce jedno pci, takiej ciasnoty to nie mam jak na zdjeciu :-P

BTW: WC będzie modyfikowane więc to "prototyp" :)

Ok, pogrzebie w preferencjach te procenty :)

Dołączona grafika

Edytowane przez Jang

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może masz zaznaczoną opcję, gdy braknie wybranych, to rozsyła cokolwiek jest dostępne. Jest to opcja "If no work for selected applications is available, accept work from other applications". W tej chwili nie ma Fokkerów, zostały tylko aqua@aqua.

BTW, czas obliczeń nigdy się nie zgadza na początku. Ja też miałem kilkaset godzin na starcie a przerobiłem w 72h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW, czas obliczeń nigdy się nie zgadza na początku. Ja też miałem kilkaset godzin na starcie a przerobiłem w 72h.

Na kręconym Q9650 te obecnie rozsyłane próbki 72-5M liczy 72h? Kurcze, to kiepskawo się to jednak skaluje, bo u mnie na lapie z anemicznym T7100 (2 rdzenie, 1.8GHz) zapowiada się total około 90h... :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

04mar10-128-7M-256-4-uh_84_14

Takie coś liczyłem, 72h. W międzyczasie sporo zatrzymań/wznowień ( przez co parę dziesiątych procenta ucieka ) no i system 32bit, a na 64 jest sporo szybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co dramatyzować. Przeliczam próbki climateprediction i po 68 godzinach jest 30%...

Na 4 jajkach jedna próbka?

W sumie dobrze wiedzieć, chciałem różnych projektów popróbować, ale coś mi się wydaje że ten sobie odpuszczę...

Btw. Polska ma już ponad 4mld i już Czechom po ogonie depczemy...

Edytowane przez shadowxxz96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem na stronie o optymalizacji Boinc i o poprawkach przyśpieszających Milkyway na CPU. Ściągnąłem , wgrałem i wywaliło mi wszystkie próbki ( przerabiane i oczekujące) oraz wywaliło mi Win 7 64 bit ( niebieski ekran). Super sprawa.

Czy można odzyskać to co było przerabiane?

Edytowane przez AndrzejSirko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, milka zadziała na karcie z 256MB ramu? Skołowałbym jakiegoś radeona hd3850 256mb na allegro, wyciąga 2x więcej punktów niż niż ten mój geforce przy trochę mniejszym poborze mocy. Do gier jest słabsza niby ale ja i tak nie gram w nic nowego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla zainteresowanych nowy projekt dnetc.net stworzony przez OxyOne, Sesef, TJM - zapraszamy do wspólnych obliczeń razem z GPU Vision i B@P. Niedługo projekt zostanie dodany do Boincstats i punkty zdobyte już teraz będą zaliczone. UWAGA !!! niskie ID kont użytkowników wciąż dostępne.

EDIT:

Projekt liczy się na kartach ATI, w niedługim czasie planowane jest dodanie app CUDA i CPU

Edytowane przez ArturObara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

na wstępie pozdrawiam sojuszników z TPT!

strona aliansu www.boincalliance.pl nabrała kolorów. brakuje tam tylko loga users vision,

jak podeślą skąd można pobrać to dodamy.

Natomiast głównym powodem wizyty jest oferta : weszły nowe sześciordzeniówki i7 980,

postanowiłem sobie w związku z powyższym wymienić kilka procesorów. Z wymienianych będę

miał do sprzedania 5 x i7 920 2.66 MHz, tak w sklepie to kosztuja 1000 +, chciałem wystawić na allegro

na licytacji z cena minimalną powiedzmy z 800, natomiast gdyby miały zostać w służbie BOINCa u kogoś z Was

to mógłbym jeszcze troche opuścic,

procesory sa ciąglej eksploatacji 24/7, sprzedawać będę bez chłodzenia,

aha i zamieniam jeszcze 3 x gtx295 na gtx 275, bo sie probki wysypuja w bez przerwy w gpugridzie na 295

sa na allegro u uzytkownika Robert165 http://www.allegro.pl/show_user.php?search=Robert165, tez moglby troche zejsc jakby mialy liczyc,

Ewentualnych zainteresowanych proszę o kontakt prywatny,

Pozdrawiam,

Grzegorz Granowski

Edytowane przez GrzegorzGranowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]Natomiast głównym powodem wizyty jest oferta : weszły nowe sześciordzeniówki i7 980,

postanowiłem sobie w związku z powyższym wymienić kilka procesorów. Z wymienianych będę

miał do sprzedania 5 x i7 920 2.66 MHz...

Heh, chyba pozostaje tylko wszystkim liczącym życzyć takich "problemów" B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ciekawostka

2x5870 stock

I7 920@4ghz

Dołączona grafika

Z ciekawości co to za panel?

I jak już Artur pisał zapraszamy do www.dnetc.net Jak na razie ogólne poprawianie tego, czego na virtualu nie przewidziałem, ale projekt już w miarę stabilnie działa :) W weekend jak poprawie wrapper to dodam app pod CUDA (powinno punktować nienajeżonej biorąc pod uwagę, że GTX280 jest tylko jakieś 1,5 wolniejszy od 4770)

Można załapać się jeszcze na niskie ID teamu i w miarę niskie ID usera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...