Michaelius Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Heh to troche jak polski rząd 4 wodzów na 50 liczących ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 (edytowane) no cóż, ja jestem się w stanie podporzadkować... po drugie jak pisałem powyżej, pozycja Szefa Sztabu to bardziej obowiązki niż cokolwiek innego, popierasz kogoś czy zgłaszasz własne propozycje, oczywiscie własne kandydatury są przyjmowane Edytowane 18 Czerwca 2010 przez GrzegorzGranowski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 niestety mój udział jest tylko symboliczny - remont totalny mam, tylko server pracuje i sztuki at home B-) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 moze jeszcze przybliżę co by się z tym wiązało obowiazkiem SzefaS ds.informacji byłoby min. rozsyłanie info o planowanych wyścigach do wszystkich drużyn, przygotowywanie poradników itd obowiazkiem SzefaS ds. Werbowania.... - tutaj chyba niczego nie trzeba wyjaśniać obowiązkiem SzefaS Wizualizacyjno-Graficznego byłoby czuwanie nad stroną www.boincalliance.pl, logiem zespołu uzupełnianiem w miarę ewentualnego napływu npowych drużyn obowiazkiem SzefaS Taktyczno-Operacyjnego - no cóż, opracowawywanie taktyki wyscigów tu nie ma większego sensu, bo po prostu wysyłamy próbki, jednak to co robi Zawoor jest taktycznie mądre, bo gdy nadzieja upada tu nagle dopływ 50000 okt i przeskok o jedną lokatę, SUPER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Grzegorz ja jestem wstępnie na tak. Dzisiaj piątek - moje poczucie humoru powala... także moje posty proszę czytać z przymrużeniem oka... Kochani członkowie TPT, jak mi się tutaj nikt nie zgłosi... to jak to mawiał klasyk, nie chcę ale muszę wziąć na siebie ten ciężar... Kolejny wyścig 25 July, także mamy trochę czasu na doszlifowanie wszystkich kwestii... Teraz skupmy się na bieżącym wyścigu, jesteśmy bardzo blisko 5 miejsca... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawoor Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 (edytowane) [...] jednak to co robi Zawoor jest taktycznie mądre, bo gdy nadzieja upada tu nagle dopływ 50000 okt i przeskok o jedną lokatę, SUPER Może taka taktyka jest dobra, ale u mnie to wyszło zupełnie przypadkowo. Komputery mają dosyć próbek w kolejce i nie chcą się automatycznie komunikować z serwerem. Co jakiś czas, jak mi się przypomni zaglądam do BoincView i klikam update wtedy wszystkie na raz raportują zadania. Tak więc raczej nie zasługuję na proponowane stanowisko ;) Edytowane 18 Czerwca 2010 przez Zawoor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 (edytowane) no to mamy wstępnie ustalone, pozycję Szefa Sztabu ds. Informacji i Public Relations obejmuje Tomasz lub ktoś z TPT Zawoor, mimo skromnosci, idealnie wręcz nadaje się jako SzefS Operacyjno-Taktycznego, Thor zarezerwował stronę, i ma nad nią kontrolę, jego kandydatura jako SzefS Wizualizacyjno-Graficznego jest bezdyskusyjna i bezapelacyjna (chyba, ze ktoś się zgłasza) jak sie pojawi na forum to mu wreczymy nominację, Tłusty mam nadzieję równiez nas odwiedzi, ALE CÓŻ TO, przewaga PBToyz nad nami zmalała do ok. 12000 pkt, to są mniej więcej 42 zaraportowane zadania, BRAWA DLA WSZYSTKICH Edytowane 18 Czerwca 2010 przez GrzegorzGranowski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 (edytowane) niestety dziś jestem po 14h pracy i kilku browarkach wiec ledwo siedzę przed kompem wiec dajcie mi czas na przemyślenia i decyzje chociaż znając siebie samego i tak się zgodzę :smile2: i tak większe zespoły się przyłączyły ale faktem jest ze wśród małych drużyn też warto szukać sprzymierzeńców a tak pozatym to mamy 5 pozycje Edytowane 19 Czerwca 2010 przez tlusty25041 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Hehe nasz przyjaciel Tobias juz prawie 2 tygodnie nie pokazuje sie na forum freehala. Ciekawe czy bedzie zwijal projekt z boinc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 chyba walczy z aplikacją - wczoraj pobrało mi 1.20 - dzisiaj już wersja 1.23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Thorze Witamy!!! Jak pewnie się zorientowałeś pragniemy uczynić Cie odpowiedzialnym za wizualizacyjno-graficzną stronę Major Polish Teams Alliance prosimy przyjmij ten zaszczyt i władaj zarówno stroną jak i logiem, stronę aktualizuj a logo uzupełniaj, GG oraz członkowie MPTA (przynajmniej niektórzy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 (edytowane) Nie mozna tego inaczej nazwać - ugrzężliśmy na piątym miejscu, strata w tym momencie to ok. 260000 pkt/ + - 900 zadań, sporo, porozsyłałem nawet apele do 'niezrzeszonych' z TOP 150 z prośbą o pomoc, choc z drugiej strony przewaga nad PBToyz systematycznie wzrasta, jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia, prognozowałem czwarte miejsce i chciałbym sie nie pomylić, jednak na chwile obecną graniczy to ze znalezieniem kodu z dnetc.net w pierwszym dniu liczenia (na razie 7 lat, a próbek na kolejne 200 :wink2: Edytowane 19 Czerwca 2010 przez GrzegorzGranowski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Otrzymałem, jako PM, odpowiedz tlustego, myśle, ze ujawniając jej treść na forum nie naruszam jakiejkolwiek poufnosci, gdyż post dotyczy nas wszystkich i przyszłości MPTA, Wysłano dziś, 01:16 zgadzam sie przyjac ta wazną i odpowiedzialną posade niestety w tym wyscigu juz nic nie zdaze zdzialac ale za kilka dni zaczne szeroko zakrojone dzialania w celu pozyskania nowych liczacych dla MPTA pozdrawiam tlusty2504 a liczba liczących jest tutaj języczkiem u wagi Dziękuję tlustemu, pozdrawiam wszystkich GG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Kurcze a Ci Norwedzy to jakiś super komputer odpalili czy jak? :) Pierwszy jest gość który natrzepał ponad 6 milionów już! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Nie, po prostu Shanky do tej pory liczył poza jakąkolwiek drużyną. Teraz go przekonali i dołączył do Team Norway. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzGranowski Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 (edytowane) muszę wyrazić swoje niezrozumienie dla działań GPUVision, pomijam już że sie wogóle nie odezwali, ze nie będą z nami liczyć, natomiast bazując na statystykach, GPUV zdobyło 205.240 pkt, jezeli odejmiemy ich wynik od B@P (1.704.640) to otrzymamy 1.499.400, czyli niezależnie od pomocy GPUV Boinc@Poland zostaje na ósmym miejscu, gdyż Boincstats, które okupuje miejsce 9, ma 1.478.120, gdy natomiast dodamy ich wynik do naszego do otrzymujemy 2.582.160, czyli ----- przeskakujemy Sicituadastra, która aktualnie ma 2.580.200, dane na 9:15 UTC (11:15 'naszego' czasu), Edytowane 20 Czerwca 2010 przez GrzegorzGranowski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Coś słaba frekwencja wyborcza... głosujmy - bo nam zabiorą... Nasz chat - okazał się strzałem w 10, pojawiają się na nim przedstawiciele wszystkich poważnych polskich drużyn :) I muszę Wam powiedzieć - że dobrze się stało - wreszcie możemy sobie porozmawiać bez negatywnych emocji, wymienić się doświadczeniem itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Chat strzał w dziesiątkę a i nad forum się popracuje, uzupełni. :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 O amerykanie jednak rzutem na taśmę wyprzedzają norwegów. No ale z drugiej strony ich jest 600 chlopa, a Norwegia to w zasadzie jeden gosc robiacy 80% punktow swojej druzyny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) 1 SETI.USA 10586520.00 2 Team Norway 10008320.00 3 SETI.Germany 7293440.00 4 Sicituradastra. 3414040.00 5 Major Polish Teams Alliance 3220280.00 6 PBToyz 2959040.00 7 Team 2ch 2605120.00 8 BOINC@Poland 2238040.00 9 BOINCstats 1946560.00 10 Ars Technica 1862000.00 Dalsze szczegóły szczegóły globalne Edytowane 23 Czerwca 2010 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSirko Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 To są jakieś j..a. W SETI miałem ponad 2000 punktów, teraz mam 264. Od dwóch miesięcy mam niezaliczone zadania. Żegnam szacowny program. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 To są jakieś j..a. W SETI miałem ponad 2000 punktów, teraz mam 264. Od dwóch miesięcy mam niezaliczone zadania. Żegnam szacowny program. A to były punkty czy RAC? Bo RAC spada po jakims czasie jeslii oddajesz mniej zadan itp. A opoznienia w zaliczaniu chyba wynikaja z tego , ze oni te dane sprawdzaja wiekszymi grupami, wiec jak ktos cos zalega z oddaniem to wszyscy czekaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Tak, chodzi o RAC i tym to się Andrzeju nie przejmuj. Całkowita liczba punktów Ci nie spadła, przejrzałem Twoje staty. RAC masz mniejszy, przez to, że tak jak pisałeś kupa zadań leży w pending i czeka aż ktoś inny przeliczy tą samą jednostkę i wtedy dostaniesz punkty. Mogło się zdarzyć tak, że jakiś kolo zassał dużą partię próbek ( takich jak Twoje ) i wyłączył kompa bez przeliczania. Teraz trzeba poczekać, aż minie deadline i ktoś inny je przeliczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSirko Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Tak, chodzi o RAC i tym to się Andrzeju nie przejmuj. Całkowita liczba punktów Ci nie spadła, przejrzałem Twoje staty. RAC masz mniejszy, przez to, że tak jak pisałeś kupa zadań leży w pending i czeka aż ktoś inny przeliczy tą samą jednostkę i wtedy dostaniesz punkty. Mogło się zdarzyć tak, że jakiś kolo zassał dużą partię próbek ( takich jak Twoje ) i wyłączył kompa bez przeliczania. Teraz trzeba poczekać, aż minie deadline i ktoś inny je przeliczy. Dzięki za informację. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Nasze forum/chat nabiera nowego wymiaru :) Czy ktoś wie do jakich wartości można podkrecić HD4770 bez podnoszenia napięcia rdzenia? (Na pamięciach mi nie zależy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdc Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Nasze forum/chat nabiera nowego wymiaru :) Czy ktoś wie do jakich wartości można podkrecić HD4770 bez podnoszenia napięcia rdzenia? (Na pamięciach mi nie zależy) Zależy od sztuki/płyty/zasilacza/chłodzenia/pasty... U mnie HiS bez regulacji napięcia(niebieskie PCB)po zmianie pasty na NT-H1 w CF, 24/7: 870 na P7P55WS i 850 na DFI X58jr; ponoć ludzie dobijali do 900 bez zmiany napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszja Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Nasze forum/chat nabiera nowego wymiaru :) Czy ktoś wie do jakich wartości można podkrecić HD4770 bez podnoszenia napięcia rdzenia? (Na pamięciach mi nie zależy) Mój 4770 (referencyjny "Szafirek" czerwone PCB) daje radę 950 MHz 24/h. Nie wiem, gdzie jest jego granica - 970MHz też poszedł, dalej się po prostu boję... Przykład: Task 148816731 pozdr, luke PS Tempy przy otwartej budzie to 72-74 st C PS 2 Wiele innych 4770 robi te 950MHz, co daje moc obliczeniową na poziomie 4870... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdc Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Mój 4770 (referencyjny "Szafirek" czerwone PCB) daje radę 950 MHz 24/h. Nie wiem, gdzie jest jego granica - 970MHz też poszedł, dalej się po prostu boję... Przykład: Task 148816731 pozdr, luke PS Tempy przy otwartej budzie to 72-74 st C PS 2 Wiele innych 4770 robi te 950MHz, co daje moc obliczeniową na poziomie 4870... w CF czy w singlu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszja Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 w CF czy w singlu? 1 x 4770, więcej zasiłka nie wyrobi... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 (edytowane) Tomasz juz dostal info kolejna druzyna wyrazila chec przystapienia do MPTA Program SETI@ - Strona 9 - Forum Olympusclub.pl zobaczymy jeszcze w jakim skladzie ale zawsze to dodatkowe maszynki do liczenia Edytowane 24 Czerwca 2010 przez tlusty25041 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...