Skocz do zawartości
makakus

Substancja świecąca w ultrafiolecie

Rekomendowane odpowiedzi

na allegro mo.żesz qpić ccałe zestawy z jakimiś flamastram i jest jeszcze sam tusz fluorescecyjny

Właśnie chodzi mi o cos takiego.... tyle ze to kosztuje 40 zetów (długopis ze światełkiem ultrafioletowym + mazak)

Tyle ze ja mam już długopis /w drodze/ ze światełkiem ultra-fiolet a poprzebuje sam ten tusz którego normalnie nie widać a jak poświecisz to sie pojawia.

Dostane to gdzieś? I ile to kosztować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wszysto spoko :D

Szkoda ze mi zostalo tylko 5 lat studiow, ale kumplowi na mature podrzuce pomysl...Ciekawe czy sie sprawdzi

Radze utajnic ten topic bo nauczyciele tez to moga czytac ROTFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ultrafioletowe promieniowanie, choć niewidzialne, ma silne działanie fotochemiczne - przy długości fali poniżej 300 nm wywołuje już jonizację i jest zabójcze dla organizmów żywych. Znaczne ilości promieniowania ultrafioletowego emituje Słońce - Ziemię chroni przed nim warstwa ozonowa, pochłaniająca promieniowanie ultrafioletowe o długości fali poniżej 285 nm, a także powietrze, które pochłania całkowicie promieniowanie ultrafioletowe w zakresie ultrafioletu dalekiego." Te diody które świecą NIE SĄ SZKODLIWE :]

PZDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi