Skocz do zawartości
beriam

Płyta Główna Pod Intel Core2 Quad Q6600

Rekomendowane odpowiedzi

Określ jakie dodatkowe wyposażenie Cię interesuje (firewire, wi-fi itd.), ile wg. Ciebie można wydać na mobo, czy interesuję Cię SLI, ostre o/c itd.

Trudno dostępny, ale ogólnie bezproblemowy i wystarczający do porządnego o/c jest Foxconn P35A.

MSI P35 NEO2 FIR - podobna konstrukcja jak Fox, ale ma Fire-Wire.

Droższe modele Asus'a mają wi-fi.

DFI na 680I nforce'ie - porządne mobo, porządne o/c - obsługa sli 2x 16 - aczkolwiek kosztuje niemało.

Możliwości jest dużo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwalilem ja w 2 dni na Quad Core CPU, wiec nie polecaj czegos co sie nie nadaje do 4 rdzeni.

z racji tego że jak to napisałeś "uwaliłeś" mam nie polecac ?? znam ta plyte i widzialem prace quada i mozliwosci OC... takze heh... pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z racji tego że jak to napisałeś "uwaliłeś" mam nie polecac ?? znam ta plyte i widzialem prace quada i mozliwosci OC... takze heh... pozdrawiam :)

Do Quada i oc na dluzszy czas sie nie nadaje. Owszem zrobila mi FSB 500MHz z wszystkimi rdzeniami aktywnymi, ale dlugo to nie posmigalo :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli reasumując tylko Abit IP35, lub Asus P5K-E bo to pocięty DLX.

szkoda ze z Abita AB9 QuadGT muszę zrezygnować bo słyszałem o niej wiele dobrego, ale fakt ze znajomi maja tylko Core2 Duo E6600 :)

Edytowane przez beriam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi