DiJo Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 cześć, dzisiaj pozyczyłem laptopa od koleżanki do przetestowania (chce kupić podobny). Laptop: Core Duo 2x 2GHz, 1GB Ram, imo dość wydajna karta grafiki (coś z serii nvidia 6*** albo 7***) i windows viśta Mój komp: Sempron 2200+@1950MHz, 512MB ram, geforce2 mx lekko podkręcona ;) i kubuntu (taki linux) Z tego co pamiętam, to kiedyś kiedyś jak miałem viste, to działała u mnie troche szybciej niż na laptopie. Ostatnio dość dużo zajmuje się grafiką 3d i sprawdziłem jak to wygląda na innym kompie: Przy dużej ilości face'ów mój komp ze słabszą grafiką płynniej wyświetla obraz niż chyba dużo nowsza karta grafiki w lapku, renderowanie trwa ok pół minuty krócej u mnie :| (przy 4 procesach na laptopie i 1 u mnie) Czy tak duże różnice są spowodowane tym, że to była vista, czy laptopy są dużo mniej wydajne? :| Wydawało mi sie że 2x2ghz o jednak będzie choć troche szybsze niż 1x2ghz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...