Skocz do zawartości
P3ch

Wifi Podzielenie łącza Poprzez Wifi Realne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Panów - przejde do rzeczy aby nie robić bałaganu.

Szukajac tutaj na forum odpowiedzi na moj problem nie uzyskalem niestety odpowiedzi moze to byc wynikajace z braku wiedzy na ten temat.

Sprawa wygląda tak.

Dziewczyna kupila sobie laptopa no ale u niej w domu przy komputerze stacjonarnym juz jest internet za pomoca drogi radiowej. Chcialem to zrobić tak i chcialem sie was doradzic czy to realne jest wyjscie.

Kupic 2 karte wifi

zrobic siec adhoc i udostepnic polaczenie internetowe na ta siec adohc czy w ogole to zadziala czy poprostu mam bujna wyobraznie. z góry dziekuje za podpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pardom że odrazu na początku nie zadałem tego pytania, ale myślałem że sobie poradze. Przechodze do rzeczy.

Utworzyłem sieć Adhoc i IP w 1 komputerze ustawiłem następujace.

10.0.0.1

255.255.255.0

Bramy nie dawałem

i DNS i tutaj mój kłopot jakie mógł bym dns tutaj wpisać , przeważnie jeśli rozdzielałem neostrade to wpisywałem :

194.204.152.34

194.204.159.1

Jak multimedie to :

80.244.128.1

80.244.128.2

te z multimedi to nie pewne na 100% ale je to akurat mam zapisane na kartce .

Moje pytanie , jakie dns wpisać skąd w ogole dns pobrać danej sieci radiowej . Poprzez ipconfig/all ?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi