Jacek Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) Jak właczyc w nim przekierowanie portu dla mikro torrenta? Kombinowałem co nieco ale wciaz pokazuje sie mi 'czerwona ikonka' ... edit: Dzieki za pomoc. Edytowane 5 Grudnia 2007 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Wejdź do Network monitor i naciśnij Add Action: Allow Protocol: TCP or UDP Direction: In Source IP, Destination IP i Source Port: Any Destination Port: A single port (nr portu w uT) Na wszelki wypadek w.w. regułę przesuń na samą górę. Edytowane 29 Września 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Dobra. A moze wiesz jak postepowac w przypadku nowej wersji comodo? ;> Teraz bez wstepnej konfiguracji firewalla jest zolta ikonka z wykrzyknikiem, informujaca o braku połaczen przychodzacych. Po konfiguracji(mam nadzieje poprawnej, ktora napisał Dj_AnT) nie nastepuje zadna zmiana. Zadany skutek przynosi przestawienie z block na allow reguły, ktora nazywa sie "allow and log ip in from ip any to ip any where protocol is any" w seksji "global rules". Zmiana jest nastychmiastowa - pojawia sie zielona ikonka. Lecz pytanie.. czy dobrze zrobilem? Nie nadwyreza to bezpieczenstwa mojego komputera? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 No coż. W wersji 3.0 nie trzeba nawet się męczyć żeby stworzyć regułę dla uT. Po uruchomieniu uT wystarczyło sprawdzić przekierowanie portu i zezwolić na nie. Comodo dodał regułę dla aplikacji (uT) i po sprawie. Jeżeli nie wiesz co zrobić to usuń regułę dla uT (Firewall --> Advanced --> Network Security Policy --> Application rules), sprawdź przekierowanie i zezwól na nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Owszem. Działa mi ale dopiero, gdy zezwole tej regule - "allow and log ip in from ip any to ip any where protocol is any". Pytałem sie o to, poniewaz tyczy sie ona wszystkich połaczen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ja nie piszę o regule w zakładce General tylko o konkretnej regule dla uT. U mnie przekierowania portu w uT działa bez ingerencji w ogólne reguły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 No własnie. U mnie nie.. No nic. Ustawienie tamtej opcji pomogło ;) Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...