BezbronnyPL Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Linky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 :P Teraz shadery podkręca się przesuwając suwak, a nie zmieniając mnożnik. wow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 A Ty jak zwykle spać nie możesz ?? ;). Te rivki to jak grzyby po deszczu ostatnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 :P Teraz shadery podkręca się przesuwając suwak, a nie zmieniając mnożnik. wow ;] a u mnie nie ma suwaka do shaderow (ale jest na niego miejsce) jak zrobilas, ze ty masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 a u mnie nie ma suwaka do shaderow (ale jest na niego miejsce) jak zrobilas, ze ty masz?Znajdziesz ta opcje w zakladce power user. Pierwsza od gory czyli system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Jemu chodzi o to, że na starszych kartach go nie ma. Ja mam wywiad oraz kontrwywiad wszędzie i wiem gdzie co i jak. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Na 8600GT trybi ten trik z shaderami? Podajcie dokładnie co tam trzeba przestawić, bo zaraz szlag mnie trafi... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Hmm ja nie widze oddzielnych suwaków do shaderów .. co ciekawe u mnei zawsze sie podkrecały nic nei zmienialem .. jak daje core na 684 to shadery ida na 1566. Dajcie jakies screeny co i gdzie macie bo ja w power user tez tego nei widze :D: Edytowane 29 Września 2007 przez Sewer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Jak widac działa. Stery - najnowsze wqhl. Aha, system XP SP2. Edytowane 29 Września 2007 przez Piet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Co daje podkręcanie shaderów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 MOC ;). Ja ustwiam gpu na 702 i podbijam shaderki na 1700 narazie testuję i po paru h katowania w gierki full stable zaraz 50 mhz w góre dam i testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Jak nie wiesz co daje, to może lepiej nie tykaj. ;D Sewer, no bo to jest tak jak z FSB. Kręcisz FSB to i pamiątki lecą wyżej... :f normalne. Dlatego wprowadzili pojęcie mnożnika. GTS ma 2,4, GTX 2,35, a Ultra 2,45. Core clock * multiplier = shader clock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Zainstalowałem najnowsze stery i tą Rivę i nie mam jakoś tej opcji.... To trzeba uaktywnić w ustawieniach??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 W temacie o 8800 masz napisane co ijak należy zrobić szkoda się powtarzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 http://www.keepmyfile.com/image/4cc10c1904476 jak nie ma jak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Czy w Rivatuner można sterować obrotami wentylatora na procesorze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 :lol: N i e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Jest w RivaTunerze możliwość podglądu chwilowego obciążenia pamięci grafiki (ew. gdzie, co i jak)? Wiem, że coś takiego jest w ATiTrayTools, ale nie chce mi się wierzyć, że Riva nie daje takiej możliwości. Jadę na Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 ...nie chce mi się wierzyć, że Riva nie daje takiej możliwości.I słusznie, bo jest i to w kilku "kombinacjach". Należy skorzystać z przycisku o wszystkomówiącym napisie "Setup" na oknie monitora RT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Mam pytanie do podkręcających ? Posiadam kartę graficzna ASUS EN8800GTX 575/900 czy można i czy jest to nieszkodliwe dla karty żeby w zakładce Overlocking ustawić 2D ustawić kartę na 290/450 a w 3D 650/1100 chodzi mi o to że karta ze zmiejszonym zegarem rdzenia i pamięci podczas normalnej pracy mniej się grzeje o 10stopni. TEMPERATURY: Normalna praca na plikach,internet,muzyka 2D 575/900 - 65stopni 2D 290/450 - 55stopn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Jak uruchomić Rive po Vistą x64, pojawia się problem z plikiem rivatuner64.sys? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Zainstaluj sterowniki 169.02 i na to Rive 2.06. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonKamilo Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) Hej, mógłby ktoś życzliwy opisać krok po kroku jak włączyć to podkręcanie shaderów? Bo za nic nie mogę tego rozkminić, a na forum strasznie ciężko to znaleźć :/ Sprzęt jak w podpisie, sterowniki 163.75 (niby najnowsze), Riva 2.06... Grafę mam od dziś więc nie mam żadnego doświadczenia z kręceniem shaderów... W ogóle w Rivie nie siedziałem, używałem AtiToola... Więc proszę o wyrozumiałość i napisanie małego tutka dla niekumatych :-) Edit. Poradziłem już sobie, post nieważny ;) Edytowane 9 Listopada 2007 przez Kamilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 RT-> power user->system->zaznaczasz ptaszkiem 2 opcje i ustawiasz wartość 1. Pierwsza opcja to "NVAPI ShaderClockControl" , druga NVAPI Usage Behavior". Po tym uzyskujesz dostęp do dodatkowego suwaka (Link Clocks). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...