BResz2 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Mam 3500zł. Potrzebuję kupić kompa głównie do gier. Chciałbym żeby znalazł się tam Intel C2D e6750. Potrzebuję komputera (czyli wszystkie bebechy), zasilacza co to uciągnie, chłodzenie procka (bo w najbliższej przyszłości zamierzam kręcić), obudowy, klawiatury, myszki, no i głośników. Chciałbym aby w obudowie było dużo miejsca. Myślałem na CM 690 tylko nie wiem czy te wiatraczki z boku nie będą psuły cyrkulacji. I czy montowane w obudowach wiatraczki dają radę czy trzeba będzie kupić jakieś inne. A co do chłodzenia proca to chciałem coś prostego w montażu. Komp może być głośny, ale nie do przesady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 E6750 - 660 zł Scythe SCSMZ-1100 Samurai Z - 100 zł Asus P5K-E - 500 zł 2*1GB Team Dark Extreme 800 - 330 zł Palit 8800GTS 320MB - 950 zł WD 320AAKS - 280 zł Samsung SH-183L - 100 zł Corsair 450W - 250 zł Sharkoon Rebel 9 Value - 170 zł A4-Tech X-750 Fire - 60 zł Logitech UltraX Media Keyboard - 75 zł Logitech X-230 - 150 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BResz2 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 A ten Scythe trudny w montażu jest. I czy mogę zamienić tą płytkę na MSI P35 Neo2 i kasę dorzucić do 8800GTS 640mb? I jakieś tańsze głośniki. Bo te to 2.1 a ja mało muzyki słucham. Głośniki dobre do gier i filmów mi potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Płytkę na Neo2 ? Hmm... podobno ciężko na niej ustawić pamięci tak, żeby dobrze działało :P W jakich rozdzielczościach grasz? Głośniki ... możesz brać i SBS-380 od Creative, mam i w sumie nie narzekam, acz te Logitechy pewnie lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BResz2 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) Gram na 19 Benq FP93GP. A może Asus P5K (bez deluxe) Bo chciałbym mieć tą lepszą kartę graficzną. Edytowane 28 Września 2007 przez BResz2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 P5K - ma 3 fazy zasilania, więc olej :| W sumie jest jeszcze Foxconn P35A i Abit IP35-E :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BResz2 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 To może jakąś inną płytę główną, troszkę tańszą? Bo ta trochę droga. a chciałbym mieć tego GF8800gts 640mb. Gdzie najtaniej kupić ten sprzęt. Nie za bardzo chciałbym przez neta. Mogę np. pojechać na giełdę komputerową w Warszawie. Kupię tam taniej coś? Bo takie słyszałem opinie. Ten Aus ma kartę wi-fi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Tak, wi-fi ma. Jak ma być tańsza to Foxconn P35A albo Abit IP35-E. Namawiam do zakupów przez sieć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BResz2 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Czyli będę musiał rozwalić skarbonkę, z której to chciałem kasę przeznaczyć na odtwarzacz mp3. :cry: A Foxcona P35A trudno znaleźć. A czy na tej giełdzie kupię jakieś części tanio. Niż w sklepach. Opłaca się jechać. Słyszałem wiele opinii, że można coś okazyjnie kupić. I mam pytanie. Czy trudny w montażu jest ten Scythe. A może ktoś mi zaproponuję jakieś inne chłodzenie. PS. Najbardziej się boję w składaniu tego kompa nałożenia tej pasty termoprzewodzącej. Przy tym Scythe ona będzie czy mam jakąś lepszą kupić? Bo a tym się nie znam. Czy to już jest tam nałożone, czy ja mam to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oink_oink Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) Scythe jako producent wydaje się byc jednym z najbardziej opłacalnych systemów AC ponizej 200pln. Montaż w nowych modelach typu Ninja i Mugen jest podobno bardzo łatwy. High-endem jest Thermaltake Ultra 120 Extreme, ale to wydatek ponad 220pln + wysokiej klasy wentylator 120mm (około 70pln). Co do pasty, poszukaj sobie poradnika, temat był wielokrotnie wałkowany na łamach forum. co do wyboru, polecam Coollaboratory Liquid Pro - high-end, jednak sprawia problem przy usuwaniu, bardzo dobra jest też Arctic Ceramique oraz Arctic Silver. Edytowane 28 Września 2007 przez oink_oink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BResz2 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 A nie znacie jakieiś innej płytki P35, nie Foxcona, MSI ani Abita? Może coś Gigabyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Jest Gigabyte GA-P35-DS3R , prócz strapa ok.420 jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BResz2 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 A może zaoszczędzić na procku i wziąć E6550. Czy podkręce go na 3,5Ghz przy Scythe Mugen Dostanę w końcu opinię czy na Warszawskiej Giełdzie Komputerowej kupię coś taniej? Może mógłbym poczekać do końca listopada na kupno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 jak to komp do grania to bierz e21xx bo cache i tak nie użyjesz ;] a zaoszczędzisz 300 zł na karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...