Skocz do zawartości
BResz2

Zestaw Do 3500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 3500zł. Potrzebuję kupić kompa głównie do gier. Chciałbym żeby znalazł się tam Intel C2D e6750.

Potrzebuję komputera (czyli wszystkie bebechy), zasilacza co to uciągnie, chłodzenie procka (bo w najbliższej przyszłości zamierzam kręcić), obudowy, klawiatury, myszki, no i głośników.

Chciałbym aby w obudowie było dużo miejsca. Myślałem na CM 690 tylko nie wiem czy te wiatraczki z boku nie będą psuły cyrkulacji. I czy montowane w obudowach wiatraczki dają radę czy trzeba będzie kupić jakieś inne.

A co do chłodzenia proca to chciałem coś prostego w montażu.

Komp może być głośny, ale nie do przesady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E6750 - 660 zł

Scythe SCSMZ-1100 Samurai Z - 100 zł

Asus P5K-E - 500 zł

2*1GB Team Dark Extreme 800 - 330 zł

Palit 8800GTS 320MB - 950 zł

WD 320AAKS - 280 zł

Samsung SH-183L - 100 zł

Corsair 450W - 250 zł

Sharkoon Rebel 9 Value - 170 zł

A4-Tech X-750 Fire - 60 zł

Logitech UltraX Media Keyboard - 75 zł

Logitech X-230 - 150 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytkę na Neo2 ? Hmm... podobno ciężko na niej ustawić pamięci tak, żeby dobrze działało :P W jakich rozdzielczościach grasz? Głośniki ... możesz brać i SBS-380 od Creative, mam i w sumie nie narzekam, acz te Logitechy pewnie lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może jakąś inną płytę główną, troszkę tańszą? Bo ta trochę droga. a chciałbym mieć tego GF8800gts 640mb. Gdzie najtaniej kupić ten sprzęt. Nie za bardzo chciałbym przez neta. Mogę np. pojechać na giełdę komputerową w Warszawie. Kupię tam taniej coś? Bo takie słyszałem opinie.

Ten Aus ma kartę wi-fi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli będę musiał rozwalić skarbonkę, z której to chciałem kasę przeznaczyć na odtwarzacz mp3. :cry:

A Foxcona P35A trudno znaleźć.

A czy na tej giełdzie kupię jakieś części tanio. Niż w sklepach. Opłaca się jechać. Słyszałem wiele opinii, że można coś okazyjnie kupić.

I mam pytanie. Czy trudny w montażu jest ten Scythe. A może ktoś mi zaproponuję jakieś inne chłodzenie.

PS. Najbardziej się boję w składaniu tego kompa nałożenia tej pasty termoprzewodzącej. Przy tym Scythe ona będzie czy mam jakąś lepszą kupić? Bo a tym się nie znam. Czy to już jest tam nałożone, czy ja mam to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scythe jako producent wydaje się byc jednym z najbardziej opłacalnych systemów AC ponizej 200pln. Montaż w nowych modelach typu Ninja i Mugen jest podobno bardzo łatwy.

High-endem jest Thermaltake Ultra 120 Extreme, ale to wydatek ponad 220pln + wysokiej klasy wentylator 120mm (około 70pln).

Co do pasty, poszukaj sobie poradnika, temat był wielokrotnie wałkowany na łamach forum. co do wyboru, polecam Coollaboratory Liquid Pro - high-end, jednak sprawia problem przy usuwaniu, bardzo dobra jest też Arctic Ceramique oraz Arctic Silver.

Edytowane przez oink_oink

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi