Skocz do zawartości
purepc86

Zestaw ~ 4500pln

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz się podeprzeć moim configiem z siga- wszystko działa jak ta lala :) (widząc po tym co chcesz kupić to budżet podobny/większy).

Co do Visty 64 bit to może jednak lepiej będzie 32 :) ? Poczytaj troche o problemach z 64bitową wersją eNTeka 6.0

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piszac o bardziej konstruktywnym komentarzu nie chodzilo mi o zdania typu"ja mam podobnie i jest super".... ale bardziej o To czy jest to najlepsza konfiguracja w stosunku do ceny czy tez prosilem o sugestie w kwestii zmian podzespolow na inne.... Wiec prosze o jak najbardziej merytoryczny komentarz

Edytowane przez purepc86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja propozycja:

CPU: E6750/E6600 - Quada raczej w warunkach domowych nie wykorzystasz

MOBO: Asus P5K-E/Abit IP35, raczej Asus, na X38 bym nie czekał, na początku cena będzie pewnie nieadekwatnie wysoka. Jeżeli nie musi to byc P35, to rozważ jeszcze Asusa Commando.

GPU: Kupno 8800GTS w tym momencie, moim zdaniem mija się z celem, ponieważ niedługo cena spadnie pewnie o kilkaset złotych i wtedy za troche powyzej 1k wyhaczysz sobie 8800GTX. Na tę chwilę kupiłbym cos pokroju 7900gs/8600gt sonic+.

RAM: Crucial Ballistix albo G.skille

HDD: Mozesz wziąć np. 1talezową 250GB od Seagate.

PSU: Corsair 520HXEU spokojnie to uciągnie.

CASE: Jednak zmieniłbym tą stalowo-plastikową budę na coś z aluminium/wyższej jakości, np. ten Lian-Li, nieporównywalnie lepsza jakość... ten Thermaltake też jest fajny. Rozważ wybór aluminiowej konstrukcji, w tym przedziale cenowym jest w czym wybierać.

Nagrywarka to coś na czym się nie znam, wydaje mi sie, że Lg albo Samsung będzie odpowiedni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi