purepc86 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Prosze o pomoc w zbudowaniu zestawu w oparciu o cenniki z trzech sklepow 4speed.pl, esc.pl badz apollo.pl (z tego co widze to chyba najtaniej) + caly zestaw poza obudowa ( tu już dokonałem wyboru ) winien byc zlozony ze wzgledu na czesciowy zakup na raty w jednym sklepie Procesor - prosze o podpowiedz ..... Plyta - zastanawialem sie nad Gigabyte P35C-DS3R Ram - OCZ 2x1GB PLATINIUM rev.2 albo czekam na inny pomysl K.graf. - MSI GeForce 8800GTX ver.OC - pomimo OC jedna z tanszych propozycji, choc tez nie ostateczny wybor Zasilacz - Zastanawialem Sie nad 600W OCZ ......StealthXtreme bodajze Klawiatura - bezprzewodowy zestaw Logitech EX-110 Dysk Twardy - 160 badz 250GB - wiekszy niepotrzebny i tu nie wiem czy SAMSUNG czy SEAGATE - propozycje Nagrywarka - i tu juz czekam o pelną poradę.... no i VISTA 64-bitowa Czekam na wszelkie konstruktywne opinie na temat wyboru...... Zestaw bedzie skladany w tym miesiacu wiec pytanie czy warto zebym poczekal na plyty z X38.... Co do kart to tez dlugo zastanawialem sie nad przeczekaniem do premiery NVidii w listopadzie i spadku cen G80 (GTXGTS ) ale widze ze wejscie high-endu dopiero w przyszlym roku.... wiec Tak mozna czekac w nieskonczonosc..... Z gory dzieki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) Możesz się podeprzeć moim configiem z siga- wszystko działa jak ta lala :) (widząc po tym co chcesz kupić to budżet podobny/większy). Co do Visty 64 bit to może jednak lepiej będzie 32 :) ? Poczytaj troche o problemach z 64bitową wersją eNTeka 6.0 Edytowane 28 Września 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
purepc86 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) piszac o bardziej konstruktywnym komentarzu nie chodzilo mi o zdania typu"ja mam podobnie i jest super".... ale bardziej o To czy jest to najlepsza konfiguracja w stosunku do ceny czy tez prosilem o sugestie w kwestii zmian podzespolow na inne.... Wiec prosze o jak najbardziej merytoryczny komentarz Edytowane 28 Września 2007 przez purepc86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oink_oink Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Moja propozycja: CPU: E6750/E6600 - Quada raczej w warunkach domowych nie wykorzystasz MOBO: Asus P5K-E/Abit IP35, raczej Asus, na X38 bym nie czekał, na początku cena będzie pewnie nieadekwatnie wysoka. Jeżeli nie musi to byc P35, to rozważ jeszcze Asusa Commando. GPU: Kupno 8800GTS w tym momencie, moim zdaniem mija się z celem, ponieważ niedługo cena spadnie pewnie o kilkaset złotych i wtedy za troche powyzej 1k wyhaczysz sobie 8800GTX. Na tę chwilę kupiłbym cos pokroju 7900gs/8600gt sonic+. RAM: Crucial Ballistix albo G.skille HDD: Mozesz wziąć np. 1talezową 250GB od Seagate. PSU: Corsair 520HXEU spokojnie to uciągnie. CASE: Jednak zmieniłbym tą stalowo-plastikową budę na coś z aluminium/wyższej jakości, np. ten Lian-Li, nieporównywalnie lepsza jakość... ten Thermaltake też jest fajny. Rozważ wybór aluminiowej konstrukcji, w tym przedziale cenowym jest w czym wybierać. Nagrywarka to coś na czym się nie znam, wydaje mi sie, że Lg albo Samsung będzie odpowiedni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...