Skocz do zawartości
Corey

Dlaczego tylko 4180 punktów w 3dMark2000??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sprzęt:

Celinka 1 Ghz

256 Mb Ram

His Radeon 9000 64mb ddr

Dlaczego w 3dmarku 2000 mam tylko 4180 punktów nawet w 3dmarku 2001 powinienem mieć więcej, bodaj coś koło 6000 (choć nie sprawdzałem). A najzabawniejsze jest to że na starym Gf mx400 64mb(sdr) miałem w 3dmark 2000 coś około 4000 punktów. Czy ktoś będzie na tyle uprzejmy i powie mi o co tu łazi??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj wynik w 3dmarku 2001 na default. Zrobiłes formata po zmianie grafy?? Jak nie to zrób to a napewno będzie lepszy wynik. Poaztym masz dosyć słabego proca i pamięci sdr co może ci też w dużym stopniu zanizać wynik.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Dzięki zaraz zrobie formata. Zupełnie o tym zapomniałem   :wink:  Jeszcze raz dzięki. Bye

No wlasnie format po zmianie karty na karte na innycm chipei wskazany :P

A 3DMarkiem 2000 to nie testuj, nie ma wsparcia dla DX8.1 nie zobaczysz prawdziwych mozliwosci karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, sprawdze w 2001 bo już jestem po formacie, ale najpierw muszę go zassać :) . Sprawdziłem jeszcze jak po formacie będzie w 3dmarku 2000 ale kupa, 7 punktów więcej, ale skoro mówisz że ten program nie działa z direx 8.1 to chyba masz rację bo przecież radek 9000 jest przystosowany do direx 8.1 w górę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz co kombinowac, wiecej nie wycisniesz. Jezeli to jest zwykly 9000 a nie pro to zapomnij ze przekroczysz 5k 3DMarkow. Ja na 9000 pro i tym procku co w podpisie mam lekko przekroczone 7k

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Nie masz co kombinowac, wiecej nie wycisniesz. Jezeli to jest zwykly 9000 a nie pro to zapomnij ze przekroczysz 5k 3DMarkow. Ja na 9000 pro i tym procku co w podpisie mam lekko przekroczone 7k

Pozdro

Dexter

Zgadzam się....

Karta nie najgorsza, ale nawet z P4 2.6Ghz i 512 ramu ledwo pod 9500 podchodzi w testach w 3dsMarku 2000Se.

Ciesz się z tego co masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten benchamrk to nic innego jak dx6.0

W 99` i 00` roku ten test byl popularny poniewaz najmozniejszymi procesorami byly 1Ghz i liczyly sie karty graficzne. Dzisiaj karta graficzna (np twoja) obsluguje dx8.x i po karcie juz nic nie mozna wnioskowac z tego testu. Tylko i wylacznie proc jest wazny w tym tescie (powtarzam, jak na dzisiejsze czasy). A, ze proca nie masz juz namlodszej krwi to pokazuje Ci na ile go stac. Zastanawiam sie tylko czy to jest tualatin czy coopermine. Jezeli tualatin to pogon go szczerze na minimum 150FSB i zobaczysz 6500 albo wiecej w 3dmarku 2000.

Ja na swoim sprzecie mam mniej pkt w 2000 niz 2001 :P (poprostu karta mi sie dlawi przy za slabym jak na nia procku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Pozdro

Dexter

Zgadzam się....

Karta nie najgorsza, ale nawet z P4 2.6Ghz i 512 ramu ledwo pod 9500 podchodzi w testach w 3dsMarku 2000Se.

Ciesz się z tego co masz.

az sprawde u siebei ale zdawłąo mi sie ze kiedys to robiłem i miałem to co w 2001 czyli chyba sporo ;) jeszcze nigdy nei zobaczyłem 10000 na swoim kompiku nawet 99 pozaywał kilka punktow mniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Western Digital WD40JB-00ENAO Kingston KVR333X64C2.5/256 @ 7,5,5,2.5 CPU TEMP 41 C/ 105 F CPU VOL. 2.0V DIMM VOL. 2.99V EPOX 8RDA+ ATHLON XP AXDA JIUGB 0251 SERIA 9 1.467GHz 1700+@3100+ 2.425GHz

co? wycisles z Athlona 1,47 do 2,4 ? to o 1ghz ??!!??!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b3tOn qrwa wiesz co ci powiem? pisze moje posty. i jak mam prawo qrwa robic z nimi co chce. kapisz? :evil: :evil: :evil: wiec wiesz jak sie masz (sorki ze tak na ciebie naryczalem ale sie w*q*r*w*i*ł*e*m)

kaeres jak chcesz to ci przesle screna mailem z MBM5 lub SpeedFana - jak chcesz oczywiscie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

b3tOn <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wiesz co ci powiem? pisze moje posty. i jak mam prawo <font color="#FF0000">[ciach!]</font> robic z nimi co chce. kapisz?  :evil:  :evil:  :evil: wiec wiesz jak sie masz (sorki ze tak na ciebie naryczalem ale sie w*q*r*w*i*ł*e*m)

kaeres jak chcesz to ci przesle screna mailem z MBM5 lub SpeedFana - jak chcesz oczywiscie  :)

Weź idź stąd LAMO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

b3tOn <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wiesz co ci powiem? pisze moje posty. i jak mam prawo <font color="#FF0000">[ciach!]</font> robic z nimi co chce. kapisz?  :evil:  :evil:  :evil: wiec wiesz jak sie masz (sorki ze tak na ciebie naryczalem ale sie w*q*r*w*i*ł*e*m)

kaeres jak chcesz to ci przesle screna mailem z MBM5 lub SpeedFana - jak chcesz oczywiscie  :)

koles nie przeginaj !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...