Skocz do zawartości
Corey

Dlaczego tylko 4180 punktów w 3dMark2000??

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc już sprawdziłem all w 3Dmark 2001 SE i tak na kompie:

Celeron 1000Mhz@1200 Mhz

His Radeon 9000 250/400 @ 285/440

256 Ram(sdr)

wycisnąłem 5600 punktów ale tu zawnia mój zasrany Ram (trzeba starucha wymienić) i procek. Myślę że jak założę radiatorki na karte i wymienie te ramy i celinke to może po zabawie z overclokingiem do 7000 dobije, a może więcej (przynajmniej tak niektórzy mają, przykładem jest "Szpak", jeżeli dobrze pamiętam to podawał że ma 8600 czy jakoś tak)

Ps. Okrojona wersja Radka 9000 pro czyli 9000 jest może 10-12% wolniejsza, a jak ktoś umie to z 9000 można zrobić 9000 pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celeron 1000Mhz@1200 Mhz

256 Ram(sdr)

wycisnąłem 5600 punktów ale tu zawnia mój zasrany Ram (trzeba starucha wymienić) i procek. Myślę że jak założę radiatorki na karte i wymienie te ramy i celinke to może po zabawie z overclokingiem do 7000 dobije, a może więcej (przynajmniej tak niektórzy mają, przykładem jest "Szpak", jeżeli dobrze pamiętam to podawał że ma 8600 czy jakoś tak) 

Ps. Okrojona wersja Radka 9000 pro czyli 9000 jest może 10-12% wolniejsza, a jak ktoś umie to z 9000 można zrobić 9000 pro

Dosyć dobry wynik nie masz co narzekac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj tego proca z płyta i pamięciami i jak masz kasę to dołóż i bierz athlona xp 1700 (B0) do tego mobo epoxa 8RDA lub 8Rda+ jak ci starczy no i 1x128 ramu np infineon lub elixir 333 mhz no oczywiscie jak masz kasy więcej to bierz 2x256

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj tego proca z płyta i pamięciami i jak masz kasę to dołóż i bierz athlona xp 1700 (B0) do tego mobo epoxa 8RDA lub 8Rda+ jak ci starczy no i 1x128 ramu np infineon lub elixir 333 mhz no oczywiscie jak masz kasy więcej to bierz 2x256 

pozdro

No i trzeba będzie tak zrobić, dobry pomysł a nawet bardzo dobry tylko za ile mogę sprzedać to:

Celek 1 Ghz

Płyta główna: KOB 815ep FSX (MERCURY) z Chipsetem Intel 815ep i ze zintegrowaną Ac'97

256 Ram

A ile by mnie kosztowało dołożenie do tego co powiedziałeś?? (ostatnio nie jestem nabieżąco z cenami przez zakichaną szkółkę :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b3tOn <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wiesz co ci powiem? pisze moje posty. i jak mam prawo <font color="#FF0000">[ciach!]</font> robic z nimi co chce. kapisz?  :evil:  :evil:  :evil: wiec wiesz jak sie masz (sorki ze tak na ciebie naryczalem ale sie w*q*r*w*i*ł*e*m)

kaeres jak chcesz to ci przesle screna mailem z MBM5 lub SpeedFana - jak chcesz oczywiscie  :)

koles nie przeginaj !!

napisalem wyraznie (sorki ze tak na ciebie naryczalem ale sie w*q*r*w*i*ł*e*m). jak to cie poruszylo to sorki, ale nie lubie (nie nawidze) jak ktos po mnie sprzata (tzn. upomina mnie). dolazi mi :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b3tOn <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wiesz co ci powiem? pisze moje posty. i jak mam prawo <font color="#FF0000">[ciach!]</font> robic z nimi co chce. kapisz?  :evil:  :evil:  :evil: wiec wiesz jak sie masz (sorki ze tak na ciebie naryczalem ale sie w*q*r*w*i*ł*e*m)

kaeres jak chcesz to ci przesle screna mailem z MBM5 lub SpeedFana - jak chcesz oczywiscie  :)

koles nie przeginaj !!

No to jak ja nabluzgałem w innym topicu to mr.Kaeres napisał, że niewychowany itp. a tutaj nic? Mr. Kaeres jest subiektywny, a nie obiektywny to tak offtopicowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koles nie przeginaj !!

No to jak ja nabluzgałem w innym topicu to mr.Kaeres napisał, że niewychowany itp. a tutaj nic? Mr. Kaeres jest subiektywny, a nie obiektywny to tak offtopicowo.

Nie zapomnij, że obiektywizm jest jak najbardzie subiektywny... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celeron 1000Mhz@1200 Mhz

256 Ram(sdr)

no troche sie pomysliłes tak prawie o 1000 moj najlepszy wynik to 7977 ale sie czegos nie che publikowac na future marku ...a tak to 7800 jest luzno ...a w 2000 o ile pamietam to bliko 10000 było 98 czy jakos tak moze zaraz sprawdze jak znajde tego marka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdro

No i trzeba będzie tak zrobić, dobry pomysł a nawet bardzo dobry tylko za ile mogę sprzedać to:

Celek 1 Ghz

Płyta główna: KOB 815ep FSX (MERCURY) z Chipsetem Intel 815ep i ze zintegrowaną Ac'97

256 Ram

A ile by mnie kosztowało dołożenie do tego co powiedziałeś?? (ostatnio nie jestem nabieżąco z cenami przez zakichaną szkółkę :(

no to sluchaj to co masz bys sprzedał za jakies 500 zł

a poniżej masz cenki tych rzeczy co ci mówiłem

Epox 8RDA 470-480 zł

2x128 DDR 333 mhz Infineon 180 zł

lub 2x 256 DDR 333 mhz Infineon 300 zł

Amd Athlon xp 1700 około 250 zł (tylko szukaj dobrej serii)

Razem jakieś 900 zł jak byś brał 2x256 DDR

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz wspominalem, karta ci nie pomoze przy tym procku.

Nadal nie wiem czy to jest tualatin czy cooper. Z wynikow podkrecania wnioskuje, ze to coopermine wiec wyniku juz nie zwiekszysz.

Ja na gf2mx mialem 6500 na moim celku !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...