Skocz do zawartości
Gość CBZ

Nieoczekiwany Format - Utracona Partycja I Dane...

Rekomendowane odpowiedzi

Na szybko...

Dysk dzielony na 2 partycje pod WinXP SP2 przez Partition Magic 8.0

Stawianie systemu na szybko i blad... Format c: usunal mi partycje i 150gb poszlo...

Czym to odzyskac i czy w ogole to mozliwe...

Podobno Windows 2000 ma taka opcje...

Tam bylo wiele dokumentow, ktore mialy zostac zarchiwizowane, kopalnia wiedzy i inne duperele... :?

Nie wiedzialem gdzie to dac, jesli nie tutaj, to prosze o przeniesienie/usuniecie

Edytowane przez CBZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ni postawiłeś przypadkien na dysku 160GB windy bez SP2? Jeśli tak, pod żadnym pozoram nie uruchamiaj scandisca. Albo zainstaluj sp2 albo podepnij dysk do komputera na którum sp2 jest zainstalowany. Przy formacie dysku c: nie ma raczej możliwości utraty partycji innej niż formatowana (choć i ta partycja jako tako nie znika tylko dane z niej). Jednak jeśli wchodzi rozmiarem powyżej ok 132GB (nie pamietam dookładnie) to dane na niej zapisane są nieczytelne bez sp2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się robi partycje w PM wszystko jest mozliwe...

Jestem tego - niestety - zywym przykladem.

Kiedys robilem identyczna operacje, tylko w starszym PM i nie mialem takiego problemu.

@SGJ, na 100% znasz ten program.

Jakeis wskazowki 'krok po kroku' ?

Bede wdzieczny...

EDIT:

Aktualnie robie analize cylindrow, wlasnei dobiega ona konca.

EDIT2:

Poruszam sie jakos po menu, ale ten program mi nic nie znajduje.

Chyba, a raczej pewnie cos zle robie.

Edytowane przez CBZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś miałem tak że musiałem partycje sformatować i włożyłem cd z windą i sformatowałem ja i uruchamiam kompa i nic.włożyłem jeszcze raz cd i patrze,a tam żadnej partycji i wszystko poszlo sie... nie moglem odzyskac.A jak ostatnio powiekszałem partycje Pm to nie mialem problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzieki za wszelkie propozycje, teraz mam kolejny problem.

Odzyskalem dane, nie wiem, czy wszystkie, ale znakomita wiekszosc.

Problem w tym, ze program ktory pozwolil mi je zapisac spowrotem nie ma opcji scalenia ich.

Dane sa fizycznie na dysku, ale nie sa czytelne.

Kazdy plik jest oddzielnie, tak jak bylo przed formatem, sa katalogi, pod-katalogi, wszystko pieknie.

Czy jest jakis program, ktory pozwoli je sfixowac ?

Ewentualne pytanie: czy ten, ktorego uzylem nie ma takiej opcji ? Odpowiedz: niestety, ale nie ma.

Edytowane przez CBZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi