Skocz do zawartości
Lukasz91.01

Asus P4p800e - Deluxe "system Failed Cpu Test" Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Mianowicie chodzi o to, iż niedawno nabyłem płytke Asusa i z dnia na dzień przestała współpracować. Wszystko chodziło wyśmienicie. Na poczatku Bios sie ładował i dziwnie poszukiwał jakiś plików (ale moze to norma) późniehj system odpalał i juz mozna było grac. Natomiast Wczoraj wlaczyłem dziada i ekran czarny nic sie nie dziaje a z głośników bardzo nie typowy dźwięk "SYSTEM FAILED CPU TEST" i to sie powtarza w koło. Zasilka sprawna dzisiaj ja pomierzyłem (pozatym nowka Amacrox) grafika rowniez sprawna poniewaz podpinalem druga jedyne co to procesor ktorego nie mam gdzie sprawdzić. Z pierwszego punktu widzenia wydae mi sie ze to bedzie BIOS (dodam ze komputer zostal potraktowany zaraz po odpaleniu odcieceim pradu ) i od tego momentu juz sie nie wlaczył. Jesli macie jakieś pomysły to prosze o pomoc bo ta plyta chodzila zaledwie miesiac HELP ME

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios był resetowany, dzisiaj wgrali nowego i takze sprawdzili procka ( sprawny w 100%) i nic nie pomogło. Teraz to juz nie wiem co mogło sie wysypać :( beznadziejna sprawa chyba wyśle tą płyte do serwisu który sprobuje ja naprawić

Edytowane przez Lukasz91.01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi