Interloper Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 I tak oto po roku użytkowania od ostatniego miesiąca rozpoczęła się moja istna droga przez mękę :(. Dość niedawno maxtor który jak dotąd był bardzo cichy nie chrupał ani nie okazywał żadnych objawów zużycia ni stąd ni zowąd zaczęły się z niego wydobywać piski. Jest to ciągły metaliczny odgłos o dość dużym natężeniu poprostu z trudem jestem w stanie wysiedzieć przy komputerze bo ten pisk jest nie do zniesienia nie chodzi o to żeby były to 60DB ale skutecznie zagłusza wentyle i doprowadza mnie do furii :evil: no i ponadto zaczął dużo chrupać mimo iż jestem wyposażony w pokaźną ilość ramu. Mam 2x WD 40GB 7200rpm mają już ze 3 lata i nie ma z nimi takich problemów tak więc zastanawiam się czy mogę w związku z tym egzekfować gwarancję? Bo w gruncie rzeczy poza tym piskiem nie do wytrzymania dysk nie ma uszkodzeń badów i chodzi nawet ok. Bardzo proszę wszystkich o pomoc bo nie wiem co z tym dalej zrobić :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 masz gwarancje ? dysk piszczy ? zgraj dane, wloz na chwilke do mikrofalowki/pyknij zapalarka. oddaj na gwarancje, dstaiesz nowy, pewnie wiekszy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 robi cos takiego: pip pip pip abonent .. ;) wiec jak masz gwarancje to działaj.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...