Wiggly Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 hello mam pewien problem z odtwarzaniem muzyki na zintegrowanej karcie dźwiękowej na płycie P5B, otóż co jakiś czas z głośnika wydobywa się krótkie "pyrczenie", które skutecznie zniechęca do słuchania muzyki. Na codzień korzystam z Foobara, jednak na innym odtwarzaczach (np. VLC) problem też występuje. Przy oglądaniu filmów jest ok, tylko przy słuchanu muzyki jest kiszka. Korzystam ze sterowników SoundMax HD Audio. Głośniki stereo ze starej wieży Philipsa. Kabel ani wtyczka od głośników nie są uszkodzone bo sprawdzałem na innej karcie (SB 128) i wszystko było ok. Więc czego to może byc wina? Sterowników? Samej karty? system to xp z sp2 można zainstalować inne oprogramowanie niż to od Soundmax? np sterowniki HD Audio od Realteka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 hello mam pewien problem z odtwarzaniem muzyki na zintegrowanej karcie dźwiękowej na płycie P5B, otóż co jakiś czas z głośnika wydobywa się krótkie "pyrczenie", które skutecznie zniechęca do słuchania muzyki. Na codzień korzystam z Foobara, jednak na innym odtwarzaczach (np. VLC) problem też występuje. Przy oglądaniu filmów jest ok, tylko przy słuchanu muzyki jest kiszka. Korzystam ze sterowników SoundMax HD Audio. Głośniki stereo ze starej wieży Philipsa. Kabel ani wtyczka od głośników nie są uszkodzone bo sprawdzałem na innej karcie (SB 128) i wszystko było ok. Więc czego to może byc wina? Sterowników? Samej karty? system to xp z sp2 można zainstalować inne oprogramowanie niż to od Soundmax? np sterowniki HD Audio od Realteka? Wywalilem ta karte i wrocilem do mojej starej SB.... niestety mnie jakoś nie powalila, a znieksztalcenia dzwieku wystepowaly straszne... pobaw sie: SPREAD SPECTRUM ON PCI LATENCY daj 64 Ale roznica niewielka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiggly Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 no niestety nie pomogło. Dalej co jakiś czas występują jakieś trzaski :/ chyba ten model tak ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Spread Spectrum lepiej OFF Dziwne, że w filmy są OK a foobar nie. Spróbuj w foobarze w DSP Manadżerze włączyć wtyczkę Resampler (PPHS) i skonfigurować ją na 48000. Być może kłopoty są tylko na 44kHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiggly Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 włączyłem i przestawiłem na 48Khz poza tym w panelu sterowania wyłączyłem kilka funkcji i narazie niby działa tak jak trzeba (nie słychać trzasków) ... zobaczymy jak długo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...