Skocz do zawartości
GrAz

Lcd Lg 1753s Czy Inny?

Rekomendowane odpowiedzi

może ktoś jest na bieżąco i doradzi czy dobrym wyborem będzie LCD LG 1753S czy może jest coś lepszego mieszczącego sie w 600zł Oczywiście monitor ma być do gier, filmów itp.. rozrywki

Edytowane przez GrAz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam l1752s wiec nieco gorszy i jest ardzo dobry.

ale mały jak dla mnie wiec w wakacje zmiana na 20 panorame :wink:

20 calowa panorama to szersza 17" chyba miales na mysli 22 calowa panorame

monitor 17 calowy posiada najmniejszy pixel, wiec wszytsko na nim wydaje sie zbyt drobne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 calowa panorama to szersza 17" chyba miales na mysli 22 calowa panorame

monitor 17 calowy posiada najmniejszy pixel, wiec wszytsko na nim wydaje sie zbyt drobne...

Mniejszy piksel ma 20" 16:10 1680x1050- 0,258 ... a jeszcze mniejszy 20" 4:3 1600x1200 - 0,255 ... itd. itd. ... a wszystko wydaje się zbyt małe nawet na pikselu 0,294 :] (standardowa wielkość czcionek itd.)

ps. 17" 5:4 to szersza 15" 1:1 :]

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniejszy piksel ma 20" 16:10 1680x1050- 0,258 ... a jeszcze mniejszy 20" 4:3 1600x1200 - 0,255 ... itd. itd. ... a wszystko wydaje się zbyt małe nawet na pikselu 0,294 :] (standardowa wielkość czcionek itd.)

ps. 17" 5:4 to szersza 15" 1:1 :]

w takim razie jaka rozdzielczosc przy jakich calach bedzie wg Ciebie najbardzej komfortowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie jaka rozdzielczosc przy jakich calach bedzie wg Ciebie najbardzej komfortowa?

Przy AA dla czcionek im mniejszy piksel tym lepiej (oczywiście powiększamy litery tak aby miały optymalny rozmiar) - tylko niektóre programy są nadal w tyle i nie wszystko się powiększa ... np. Photoshop 7 - nie wiem jak w nowym. Jestem optymistą i mam nadzieję że takie zacofanie będzie/jest eliminowane, bo opieranie wyglądu programów na stałej/jednej wielkości piksela jest krótkowzroczne i nie sprzyja "zwiększaniu" jakości obrazów graficznych ( np. stały "duży" piksel nie pozwala na zwiększenie ostrości obrazów ). Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi