Skocz do zawartości
..::SNAP::..

moj blok - frezowany

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

50/50/20 mm, podstawa 2 mm, glebokosc kanalow 18 mm :) szerekosc 5 mm, "wloty" jeszcze nie dokonczone , ale beda 15. trzeba go troszke dopiescic i bedzie ok :) co o nim myslicie ??

Troche kanciaste te kanaly masz , te 5mm to x 2 ? , tzn 2 kanaly na jeden wlot ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mółgbyś delikatnie zaokrąglić kanty.

A ogólnie bloczek podoba mi sie :).

nastepny ... to zrob na frezarce "bardziej okragle" kanaly ... chyba pilnikiem to mozna wygladzic

Bo grubszym frezem trzeba robic, to bedziesz mial polkoliste winkle.

Zreszta frezarka co za problem zjechac te kanty ? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszę tak:

Extra blok, bo wykonany przez Ciebie.

Większość ludzi wypowiadających się na temat bloków (nie mówię tu o konkretnie tym topicu- uogólniam) w życiu takowego nie zrobili. Potrafią tylko krytykować. Nie wiedzą ile czasu trzeba poświęcić na zrobienie bloku samemu. "Mocni w gębie".

Dlatego każdy blok wykonany własnoręcznie (lub prawie własnoręcznie- frezowanie na zamówienie) jest dla mnie superowy :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten tez ma za duzo skretow o 90 stopni ??

podoba mi sie ten bloczek

A mi nie

Nie ma to jak "sensowna" argumentacja :mrgreen: :wink: No offence...

Zwlaszcza poparta fachowymi wywodami :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem mogles zrobic ten blok znacznie lepiej- bylo to setki razy meczone na tym forum- jak najciensza podstawa przy rdzeniu procesora i wlot centralnie nad prockiem... potem kanaly lecakoncentrycznie do brzegu bloku...

a ten blok flow killah to dokladnie jak mowil jeden z moich przedmowcow- idealny na parownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co masz do tego bloczka berkut

kolo siem postarał zrobił moim zdaniem udany (teoretycznie) bloczek

podłączenie wlotu nad rdzeniem przysparza jak na razie za dyżo problemow żeby siem tym w domu bawić i nie chodzi tu o frezowanie ale o mocowanie tego do płyty

podsumowójąc bloczek siem ładnie zapowiada, a jak wyjdzie w testach tio mam nadzieje że zobaczymy niebawem, bo szczerze mówiąc chętnie taki bloczek kupię jak będzie miał dobre wyniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem mogles zrobic ten blok znacznie lepiej- bylo to setki razy meczone na tym forum- jak najciensza podstawa przy rdzeniu procesora i wlot centralnie nad prockiem... potem kanaly lecakoncentrycznie do brzegu bloku...

a ten blok flow killah to dokladnie jak mowil jeden z moich przedmowcow- idealny na parownik

czyli wlot nad rdzeniem i slimak do brzegu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi