Skocz do zawartości
..::SNAP::..

moj blok - frezowany

Rekomendowane odpowiedzi

moim zdaniem mogles zrobic ten blok znacznie lepiej- bylo to setki razy meczone na tym forum- jak najciensza podstawa przy rdzeniu procesora i wlot centralnie nad prockiem... potem kanaly lecakoncentrycznie do brzegu bloku...

a ten blok flow killah to dokladnie jak mowil jeden z moich przedmowcow- idealny na parownik

ten blok wyglada tak jak by mial wlot centralnie,bo inaczej gdzie go umiescic :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem mogles zrobic ten blok znacznie lepiej- bylo to setki razy meczone na tym forum- jak najciensza podstawa przy rdzeniu procesora i wlot centralnie nad prockiem... potem kanaly lecakoncentrycznie do brzegu bloku...

a ten blok flow killah to dokladnie jak mowil jeden z moich przedmowcow- idealny na parownik

ten blok wyglada tak jak by mial wlot centralnie,bo inaczej gdzie go umiescic :lol:

IMHO- berkut wypowiedział się na temat bloku SNAPa (tego, który jest w temacie) a nie tego drugiego. Dobrze mówię? Jak tak, to dajcie mi wódki albo suchara! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dostalo mi sie, chcialem tylko spytac bo jak ktos nie umie to na cnc zrobi gorszy.

Snap ma sie rozumiec ze jakbys ty to robil to bylo by owiele lepsze :D

Ale bloczek ogolnie fajny, przydalby sie jakis test jak go skonczysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dostalo mi sie, chcialem tylko spytac bo jak ktos nie umie to na cnc zrobi gorszy.

Snap ma sie rozumiec ze jakbys ty to robil to bylo by owiele lepsze  :D 

jak widzisz na fotce to kanaly sa troszke rozjechane :) i ja tak bym nie zrobil. testy beda w swoim czasie. musze jeszcze zrocis pokrywke itp ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snap ma sie rozumiec ze jakbys ty to robil to bylo by owiele lepsze  :D 

http://www2.arnes.si/~mlivak/All%20of%20my...blocks/wb05.jpg

Jesli sie ma maszyne CNC to takie cacko można zrobić:

Co do FlowKillah'a to owszem na parownik bloczek super, ale do chłodzenia procka normalnie wodą to ma on moim zdaniem za dużo skrętów o 90* . Sama nazwa wskazuje, że jest to ZABÓJCA PRZEPŁYWU :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

poprostu zmniejszy on drastycznie przepływ wody w układzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z ciekawosci pytam

bo to mogloby byc odlewem lub frezowane jakimis ,hmm nawet nie wiem czy mozna to nazwac frezami ksztaltowymi

w kazdym razie projekt wyglada na calkowicie teoretyczny,fajnie wyglada,gorzej by chlodzil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z ciekawosci pytam

bo to mogloby byc odlewem lub frezowane jakimis ,hmm nawet nie wiem czy mozna to nazwac frezami ksztaltowymi

w kazdym razie projekt wyglada na calkowicie teoretyczny,fajnie wyglada,gorzej by chlodzil

Project jest zrealizowany, wczoraj widzialem fotki tego "rdzenia"

IMHO troszke nietentego, ale to tylko IMHO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie mam watpliwosci ktory jest najwydajniejszy:

Dołączona grafika

sam sobie zrobilem taki (narazie mam tylko prototyp bo wersja docelowa nie mogla byc skonczona ze wzgledu na pad narzedzi) i po prostu niszczy...

Wiem, to słynny MK4. Zapodaj jakieś fotosy tego twojego

btw: Berkut: to przy tym bloczku spaliłeś dremela?

Nie mogł byś ich robić seryjnie? :twisted: 8)

pozdrav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sadze zeby ten prophet (bo tak nie nazywa) byl tak dobry jak mk4... po prostu zobacz ile wiecej musi cieplo miedzi pokonac w drodze do wody.... W mk4 jest to bodajze 3mm a tam minimalnie 2cm...

Na wersji docelowej zjaralem dremela.... prototyp ukonczylem i wlasnie go uzywam....

Moj sie rozni tym ze mam zeberek duzo wiecej od niego i sa ciensze.... (wersja docelowa bo ta co tera mam ma ich ~tyle samo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi