Skocz do zawartości
M@+

C2d E6700 I Problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

nie było mnie przez raptem jeden dzien w domu, a mlodszy brat musiał cos wykombinowac...

Poczytał w necie o zwiększeniu wydajnosci procesora i bawił się w rejestrze wpisując dane L2 Cache w SecondLevelDataCache...Owszem moze o jakies 10% komp chodził szybciej ale zaczęły się inne problemy, zwiechy kompa... tzn. Obraz tak jakby się zatrzymywał,dzwięk załamywał, wszystko to po jakims 30 minutowym graniu w Stalkera..., probowalem inne gry/filmy...problem nie ustąpił.Myslalem ze problem minie gdy ustawie standardowe wartosci... niestety nic, format robiłem dzisiaj, to samo po pewnym czasie nie wiem juz co mam robic, ale jednak obstawiałbym wine procka..Poza tym w Nvidia Monitor zauwazam skoki w zakładkach : Memory,FSB i CPU Core...Dziwie się temu poniewaz, nigdy czegos takiego nie doswiadczylem.Config taki jak w sygnaturce.Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Edytowane przez M@+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

nie było mnie przez raptem jeden dzien w domu, a mlodszy brat musiał cos wykombinowac...

Poczytał w necie o zwiększeniu wydajnosci procesora i bawił się w rejestrze wpisując dane L2 Cache w SecondLevelDataCache...Owszem moze o jakies 10% komp chodził szybciej ale zaczęły się inne problemy, zwiechy kompa... tzn.

To młody nie złe tweaki wyczaił 10% dopału po wpisaniu cachu :blink:

Nie,wiem zapytaj może w temacie o tej mobo,lub o procu.Pewnie Devilek Ci pomoże -to jego ulubiona platforma :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To młody nie złe tweaki wyczaił 10% dopału po wpisaniu cachu :blink:

Nie,wiem zapytaj może w temacie o tej mobo,lub o procu.Pewnie Devilek Ci pomoże -to jego ulubiona platforma :wink:

Nie pomoze, bo nie wie o co chodzi.

Platforma co raz czesciej mnie dobija, a jej wydajnosc nie nadrobi straconych nerwow.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi