Skocz do zawartości
seba_999

Niezidentyfikowane Pomruki Subwoofera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Sprzęt z siga. Problem jak w temacie. Dawniej przy włączaniu było słychać tylko cichutkie "pyk", a teraz wydaje z siebie jakiś dziwny pomruk <_< i tak sobie mruczy od czasu do czasu podczas korzystania z głośników. Najgorzej jest rano, kiedy "odpoczywały" całą noc - można się wystraszyć, bo pomruk jest głośny. Nie wiem co mam z tym fantem zrobić, ruszałem wtyczkami i nic...

A byłem tak zadowolony z tych głośników...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeżeli odłączysz głośniki od komputera, to też jest ten problem?

Nie :blink:. Przy włączeniu jest "pyk", a jak podłącze pod kompa to dalej to przy włączaniu dalej mruczy... <_<

Próbowałem podłączyć pod odtwarzacz mp3 - głośniki chodzą normalnie :blink:. Co jest nie tak? Muzyczna do wymiany?

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak, po rozmowie z kolegą xacti, który wpadł na pomysł, żeby uziemić kompa i po dość prymitywnej metodzie jego wykonania, problem zniknął jak ręką odjął (a ta prymitywna metoda to: wyjście na dwór, wbicie pręta do ziemi, pociągnięcie kabla do listwy i podłączenie go pod uziemienie - teraz kombinuje jak kable pochować... Tak wiem, można pod grzejnik, ale nie wiem czemu się zaiskrzyło, jak tak zrobiłem... <_<)

Pozdrawiam i temat uważam za zamknięty :D

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi