DjYard Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Witam panstwa! W przyszlym miesiacy zamierzam zakupic jedna z wymienionych w temacie kart, a ze jestem raczej laikiem, chcialbym posluchac waszej opinia na ich temat. Muzyki slucham z wyjscia sluchawkowego karty na sluchawkach AKG natomiast spdif kierowany jest do zestawu glosnikow logitech z 5500. Prosilbym o w miare zwiezle rady dlaczego jedna albo druga. (system vista home premium) Z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Jeśli słuchasz muzyki w stereo to lepszy będzie HD2. Ma dużo lepsze przetworniki. W swojej cenie to bardzo dobra karta. Po wymianie opampów na lepsze dorównuje cedekom nawet za kilka tysięcy złotych. HiFi jest ogólnie przereklamowany. To dobra karta, ale są lepsze dźwiękówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 fraker bzdury gadasz ze hej, ktory niby przetwornik jest lepszy do sluchania muzyki dwa karta wcale nie jest przereklamowana, bije na glowe creative kazdego fakt jest taki ze obie karty prezentuja podobne brzmienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Nie zarzucaj mi pisania bzdur jeżeli sam nie potrafisz udowodnić swojego zdania. :) A jeśli chodzi o przetworniki to weźmy takiego DAC'a. W HD2 jest AKM AK4396 i jest to naprawdę przetwornik wysokiej klasy. Hi-Fi ma na wyjściu DAC Wolfsona WM8776 i WM8766 i są to przeciętne przetworniki, występujące w najtańszych Sound Blasterach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) sam tez nie potrafisz udowodnic wyzszosci jednego przetwornika nad drugim muzyke sluchasz w 16/44 a nie 192/24 wiec nie ma znaczenia co przetwornik obsluguje dopoki potrafi osiagnac optymalne przetwarzanie 16/44 a w prodigy 7.1hifi i hd2 osiagaja te parametry bez problemy obie karty sa na envy24 wiec w praktyce jedyne roznice miedzy kartami to subiektywne roznice w brzmieniu przetwornikow oraz wplyw konstrukcji zasilania/filtro/wzmacniacze operacyjne na brzmienie a bzdury gadasz bo oceniasz karty jedynie na podstawie przetwornikow, a w tym przypadku nie ma to znaczenia Edytowane 5 Października 2007 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Nie potrafię udowodnić wyższości jednego nad drugim? Weź poczytaj sobie w internecie o nich. Po co mam udowadniać sprawy nie budzące wątpliwości? Z resztą nie twierdzę, ze między tymi kartami jest jakaś przepaść. Napisałem tylko, że Prodigy HiFi to dobra karta, ale HD2 jest lepsza. Przynajmniej na papierze. ;) Edytowane 5 Października 2007 przez freaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) w ktorym miejscu jest lepsza na papierze? przetworniki ktore wymieniles wcale nie sa lepsze jedne od drugich nie sa lepsze nawet od pcm2702 a to dlategeo ze muzyki sluchasz w 44/16 a nie 192/24 jedyne miejsce w ktorych moga zablyszczec wszystkie nowe przetworniki to plyty dvd-audio oraz filmy dvd sens kupowania lepszego przetwornika jak najbardziej budzi watpliwosc w przypadku sluchania normalnej muzyki bo ich osiagi w 16/44 sa takie same ja rozumiem gdybys tlumaczyl wzszosc jednej karty nad druga konstrukcja filtrow zastosowanym zasilaniem itp etc. ale gadanie o przetwornikach nie ma sensu Edytowane 5 Października 2007 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjYard Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Aha panowie zapomnialem dodac ze jestem milosnikiem DTSaudio... :) Prawdopodobnie zdecyduje sie na HD2 poniewaz czytam duzo dobrego na jej temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) a widzisz to zmienia sytuacje :) w takiej sytuacji freaker ma racje :) hd2 sie pewnie lepiej sprawdzi, hmmm a nie lepiej byloby zalatwic jakas karte z dobrym wyjsciem cyfrowym? tansze by to bylo rozwiazanie Edytowane 5 Października 2007 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjYard Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 mam teraz audigy 4 i uzywam wyjscia cyfrowego ale tylko do wysylki ac3 do dekodera logow. Do muzyki tylko i wylacznie sluchawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De Futura Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 A ja mam inne pytanie : Prodigy HD czy Juli@? Do muzyki, ale bywa że czasem sobie pogiercuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjYard Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 wlasnie ja odpalilem... jest warta kazdej zlotowki.... :) (musialem tylko tez "dokupic" nowego kompa bo stary nie dawal rady) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) A ja mam inne pytanie : Prodigy HD czy Juli@? Do muzyki, ale bywa że czasem sobie pogiercuję. Zdecydowanie Juli na którą się jeszcze nikt nie skarżył że gra sucho, beznamiętnie, metalicznie w górnych rejonach. Edytowane 16 Października 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjYard Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 ale Ralf11 ma troche racji odczuwam pewien dystans ktory karta ma do muzyki ale to chyba dobrze bo o to chodzi zeby sie nie meczyc przy sluchaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...