Skocz do zawartości
Gość

Jak dlugo bez reinstalki?

Jak dlugo dziala Twoj komputer bez a:/>format c:  

1. 1. Jak dlugo dziala Twoj komputer bez a:/>format c:

• tydzien do miesiaca
      10
    • miesiac - pol roku
      31
    • pol roq- rok
      13
    • ponad rok
      21

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwię się Wam, że chce wam się tak często robić reinstal. Ja spokojnie ponad rok wytrzymuję niezależni czy to 98 czy XP (tego wsumie nie mam jeszcze roku :P ). Pozatym mam ghosty i backupy na RW to o wiele wygodniejsze niż format, nie trzeba przeinstalowywać progsów i ustawiać wszystko na nowo.

Prawda jest taka że system wytrzymuje tyle na ile uzytkownik mu pozwoli swoją (nie)umiejętnością obsługi :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

win98 tydzień jak nic na nim nie robie to dwa,ME do miecha, a XP hmm wiecej jak 2 tygodnie mi nie wytrzymal, 2000 pobija wszyskti rekordy do 3 miechow

ludzie jak Wy to robicie? mozna oszalec przy tch ciągłych reinstalkach :idea:

u mnie win98 dziala juz ponad rok (komp starszych=>Word) ,xp jak narazie bez problemow ..to juz 2 miesiace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po instalacji windows i wszystkich programów typu windows commander, flashget,winRAR i tego typu pierduł całe c: kopiuje, pakuje RARem, zrzucam na CD i jak trzeba, to pod drugim systemem rozpakowuje na stostowną, sformatowaną partycję. Lepsze niż instalacja bo szybciej+od razu mam programy używane na codzień.

Ponadto od czasu do czasu kopiuje sam folder systemowy obydwu systemów i co jakiś czas, około miesiąca, pod aktywnym systemem podminiam folder systemowy tego nieaktywnego, tak dla odświerzenia. Zawsze wszysto działa OK i mam windows jak nowy bez instalacji :-)

Rzecz zajmuje około 15 minut w miesiącu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiem co ja robie ze win 98 sypie mi się po 2 tyg :)

Widac "zdolny" (inaczej) bardzo jestes :lol: :lol: :lol:

Tyle ze nie masz sie czym chwalic :lol:

ehehehhehe co racja to racja :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma jak dobre mobo dla Windy. Na staruteńkim FIC i K6-200 przy Windzie 98 miałem zwiechy co 15 minut 8O Na 95 jeszcze nieźle działało. A teraz na 98SE wszystko raczej całkiem wporzo chodzi, choć zdarzają mu się wybryki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak miałem wina 98 i byłem laikiem to czesto go psulem nieumyslnie to tak kumpel robił formata co miesiąc minimum, potem to tak kolo 3 miechow max wytrzymywal win 98se, bo czesto zmienialem sterowniki i instalowalem programiki z Chipa ;D, zmondrzalem i przerzocilem sie na windowsa 2000 zainstalwoalem wsyztkei programy stery uaktualneinia potrzebne i zrobiłem obraz partycji :), przywracam tak raz na 4 miesiace, bo czasem mam dziwne historie np ostatnio jak testowalem catalysty, to po powrocie do 2,5 przestalo dzialac mi vertical sync a ja wole z tym grac , obraz wtedy jakby stabilniejszy, i mimo ze np w cs mialem po 140 klatek, to obraz zarywał, nic niempomagalo, i czesto mi sie kaszani windows przez takie goofna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwię się że wy jeszcze jedziecie na Win98. :?

A co w tym dziwnego :? systen całkiem dobry. Szybko działa i mało na dysqu zajmuje :P a do stabilności też mu nie mam nic do zarzucenia. Jak widać w podpisie mam dwa 98 i xp i muszę powiedzieć, że to "jeden pies" z małymi wyjądkami nie ma różnicy który windows. Windows to windows poprostu :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wam sie tak chce te formaty co chwila robic ??? :S ja jak zainstaluje windowsa to minimu ile na nim jade to jakies 1,5 roku albo nawet i wiecej.

win 95 chodzil mi 2 lata az zmienilem na me. potem me chodzil tez kolo 1,5 roku do czasu az zmienilem na 2000. i na 2000 jada caly czas od grudnia 2002 i chodzi wsio dobrze i nie mam zamiaru zmieniac nic. a w systemie czesto cos grzebie i zmieniam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz Adamie - twój nick sugeruje, że masz 18 lat. To wszystko tłumaczy - więc twój post mnie nie dziwi. Zapewne nie pamiętasz lub nie chcesz pamiętać gier takich jak jill of the jungle, gunship 2000, Elite first encounter itd itd - pox xp albo nie działają albo nie mają dźwięku. Daltego 98 z trybem MS dos na drugiej partycji to optymalne rozwiazanie.

BTW 98 (u mnie przynajmniej) chodzi szyciej w DX niż 2000/XP

w 98 - mam 10056 3D marków'01 - a w XP około 9700 3Dmarków

Wiesz ... jest jeszcze wiele rzeczy na tym świecie, które ciebie zdziwi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyzwyczailem sie :D

No i mam taki tuning Sysa ze by mi kolejne pare lat zajelo zrobienie tego jeszcze raz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze jak zmienie komputer to na początku system wymaga reinstalacji b.czesto (dużo experymentuje z nowymi sterownikami, pragramami itd), ale jak już wszystko dobrze poustawiam to nawet rok dobrze działa (WinXP Pro).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi