zawas Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Witam ponownie Wyskubałem 190 zł na nowy HDD. Mam juz jednego na ATA (80 GB) i potrzebuje nowy. Kompa mam taki jaki jest w sygnaturce Jaki? Przede wszystkim pojemny, szybki i cichy. Tego co mam to strasznie mi buczy. Przedewszystkim do gier i Photoshopa I Corel'a pain shop'a ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Nie ten dział >_> http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawas Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Jak nie ten dzial? Tam jest info co i jak. A jak chce kupic czyli dobrze trafilem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to: *Procesory *Płyty główne *RAM *Karty graficzne *Gotowe zestawy Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp Wszelkie pytania o konkretny produkt, problemy z nim związane, porady itp. należy kierować w odpowiednim dla produktu dziale tematycznym Chyba jednak zle trafiles :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawas Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 eh dobra... Co sadzicie o tym HDD: http://allegro.pl/item250782628_seagate_25...10as_nowka.html ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 To sądzimy, że to jakaś ściema. 200zł za ten dysk? Czyś ty oszalał. Albo jest uszkodzony, albo kradziony. 7 dni gwarancja rozruchowa LOL. Bierz od takiego kolesia, który sprzedaje kilka modeli, bo możesz się w innym wypadku nieźle przejechać. Na skąpcu jest za 227zł w sklepie. http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/203953 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) Witam Podlacze sie pod temat, ktory z tych 3? HITACHI DESKSTAR 160GB SATA2 [7K160] SEAGATE BARRACUDA 160GB 7200 8MB SATA2 NCQ WD CAVIAR 160GB 7200 8MB SATA2 (WD1600AAJS) Dysk w miare cichy i wydajny. Bardziej zalezy mi na trwalosci i niezawodnosci. Zawas Kupuj nowe dyski, szkoda na tym oszczedzac. Lepej jest miec te pare GB mniej ale nowy dysk i gwarancjie na niego. Edytowane 1 Października 2007 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Witam Podlacze sie pod temat, ktory z tych 3? HITACHI DESKSTAR 160GB SATA2 [7K160] SEAGATE BARRACUDA 160GB 7200 8MB SATA2 NCQ WD CAVIAR 160GB 7200 8MB SATA2 (WD1600AAJS) Dysk w miare cichy i wydajny. Bardziej zalezy mi na trwalosci i niezawodnosci. Zawas Kupuj nowe dyski, szkoda na tym oszczedzac. Lepej jest miec te pare GB mniej ale nowy dysk i gwarancjie na niego. Hitachi zdecydowanie, zreszta go mam i polecam, cichy i wydajny Caviar jest ma 2 talerze po 80GB także odpada - słaba wydajność i większa głośność (ale 1x160GB Seagate'a głośniejszy - to jest wyjątek :D) Seagate podobnie wydajny jak Hitachi, ale chodzi jak traktor. Mój Hitachi ma w HD Tachu average read 65 MB/s, czas dostępu 13 ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) Ja tez zastanawiam sie jaki dysk kupic i na razie nie wiem co wybrac. :-| Jak dotad bylem zdecydowany na WD CAVIAR 160GB 7200 8MB SATA2, jest polecany przez wielu i z tego co sie orientowalem ma 1 talerz. Ma ktos jakies pewne info na temat ilosci talerzy w tym dysku, bo specyfikacje w sklepach to wiadomo jak sa wiarygodne (jeden podaje, ze ma 2 talerze, a drugi ze 1). Edytowane 4 Października 2007 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Caviary nie należą do najcichszych łykaj Hitachi ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 A ja uwazam ze Seagate :P Mam juz taka sztuke od ponad pol roku i naprawde jest cichy. Czasem slychac lekki pisk glowicy, nie ma wnerwiajacego traktorowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 To raczej świst, pisk jest irytujący aniżeli chrobotanie. Pozatym chrobotanie 10x łatwiej wygłuszyć, a świst wysokich czestotliwości się niesie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...