Skocz do zawartości
MeoPL

Nowy Komp Listopad 939->lga775

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w listopaddzie zamierzam przejść z s939 na lga775 wkoncu musze cos lepszego zalapac:) do stycznia nie chce czekac z wyborem procka czy plyty glownej na dzien dzisiejszy musze kompa sprzedac i widzialbym moj zestaw nastepujaco na dzien dzisiejszy co o nim myslicie:

*procesor zamierzam kręcić myślalem o c2d e6750

*chlodzony Scythe mugenem lub czyms innym mzoe cos zaproponujecie

*plytka hmm tu najwiekszy bol cos na x38 i na dzien dzisiejszy jest to ASUS P5E zalezy mi na pci express2 bo zamierzam kupic pod to grafike kolo stycznia lutego .

*Pamieci DDR II OCZ Special OPS 2x1GB 800mhz CL5 moze cos innego zaproponujecie

*VGA zostaje narazie moj 7300GT

*HDD zistaje moj WD CAVIAR 250GB i 80GB

*zasilacz zostaje chieftec 450 GPS-AA

*obudowa Coolermaster CM 690 innej nie kupie bo zalezy mi na obudowie wietrzonej bdb musi byc fajna cyrkulacja powietrza:)

Co myslicie o takim zestawiku? moze jakies spostrzezenia:) Czekam na Wasze opienie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MeoPL Chyba P5E obsługuje ddr3 tylko? moge sie mylic ale watpie :)hmm a Gigabyte GA-X38-DQ6 ddr2. przejrzyj sobie KLIK

@xantype Ty chcesz na asrocku z ddr1 kręcić c2d? :mur:

Edytowane przez Kvaz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kvaz właśnie ta P5E ma obsługe DDRII tylko klik i ten asus wydaje mi sie lepszy niz ten gigabyte klik ale lepiej poczekac na testy bo plyty sa drogie i nie chcialbym bubla za taka kase kupic, a poza tym jeszcze sie ukarze NFORCE 7 mam nadzieje ze bedzie troszke tanszy a wydajnosc bardzo podobna stosunkowo do X38 . Pamieci chcialbym krecic jakie mi polecacie w podobnej cenie i jaka plyte glowna:) wiadomo ze cos do miesiaca sie napewno jeszcze zmieni!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi