MeoPL Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Witam w listopaddzie zamierzam przejść z s939 na lga775 wkoncu musze cos lepszego zalapac:) do stycznia nie chce czekac z wyborem procka czy plyty glownej na dzien dzisiejszy musze kompa sprzedac i widzialbym moj zestaw nastepujaco na dzien dzisiejszy co o nim myslicie: *procesor zamierzam kręcić myślalem o c2d e6750 *chlodzony Scythe mugenem lub czyms innym mzoe cos zaproponujecie *plytka hmm tu najwiekszy bol cos na x38 i na dzien dzisiejszy jest to ASUS P5E zalezy mi na pci express2 bo zamierzam kupic pod to grafike kolo stycznia lutego . *Pamieci DDR II OCZ Special OPS 2x1GB 800mhz CL5 moze cos innego zaproponujecie *VGA zostaje narazie moj 7300GT *HDD zistaje moj WD CAVIAR 250GB i 80GB *zasilacz zostaje chieftec 450 GPS-AA *obudowa Coolermaster CM 690 innej nie kupie bo zalezy mi na obudowie wietrzonej bdb musi byc fajna cyrkulacja powietrza:) Co myslicie o takim zestawiku? moze jakies spostrzezenia:) Czekam na Wasze opienie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 wszystko ok, ale mozesz pomyslec o tanszej przesiadce kupujac Asrock 4CoreDUAL-SATA2 PT880Pro/Ultra DDR/DDR2, zawsze obsluzy chozby poprzednie pamieci DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) @MeoPL Chyba P5E obsługuje ddr3 tylko? moge sie mylic ale watpie :)hmm a Gigabyte GA-X38-DQ6 ddr2. przejrzyj sobie KLIK @xantype Ty chcesz na asrocku z ddr1 kręcić c2d? :mur: Edytowane 30 Września 2007 przez Kvaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 @kvaz właśnie ta P5E ma obsługe DDRII tylko klik i ten asus wydaje mi sie lepszy niz ten gigabyte klik ale lepiej poczekac na testy bo plyty sa drogie i nie chcialbym bubla za taka kase kupic, a poza tym jeszcze sie ukarze NFORCE 7 mam nadzieje ze bedzie troszke tanszy a wydajnosc bardzo podobna stosunkowo do X38 . Pamieci chcialbym krecic jakie mi polecacie w podobnej cenie i jaka plyte glowna:) wiadomo ze cos do miesiaca sie napewno jeszcze zmieni!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...