Skocz do zawartości
MatroX13

Identyfikacja Ram'ów

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy te pamięci są na kościach Micron D9 są to Geile 2x1GB Dual Channel 800Mhz CL 4 Black Edition, zamieszczam zdjęcie:

http://img406.imageshack.us/img406/7572/dsci0060zf6.jpg

{Przepraszam za jakość zdjęcia}

Z góry dziękuje za odpowiedz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xtreme Addict napisał(a):

Powerchip.

Teraz mnie zaskoczyłeś bo myślałem ze te pamięci są na Micronach ponieważ na jednym forum dostałem taka informacje ze właśnie te Geile Black Edition sa na Micronach, chciałem brać GoodRamy ale nigdzie ich nie było nawet w Komputroniku nie wiedzieli kiedy będzie dostawa :(.

Trudno załamałeś mnie.

Edytowane przez MatroX13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a niby dlaczego zalamał? Powerchipy to również dobre kostki. Niektórzy producenci stworzyli świetne moduły również na powerchipach, np. Mushkin a ostatnio również i Kingmax (moduły DDR2 1066). Samo posiadanie modułów na micronach nie jest pewnikiem dobrej podkręcalności. Są również mircrony, które się kręcą tragicznie.

Edytowane przez mach82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xtreme Addict napisał(a):

Powerchip.

A warta cos ta firma ? Kiedys cos mi sie obilo o uszy, ze PowerChipy sie jebitnie grzeja i musze powiedziec, ze rzeczywiscie ramy sa mocno cieple w porownaniu do moich KingMaxow 1066 na ktorych chyba Nanya byla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DziubekR1 napisał(a):

A warta cos ta firma ? Kiedys cos mi sie obilo o uszy, ze PowerChipy sie jebitnie grzeja i musze powiedziec, ze rzeczywiscie ramy sa mocno cieple w porownaniu do moich KingMaxow 1066 na ktorych chyba Nanya byla.

na kingmax 1066 też jest powerchip wykonany w nowszym procesie produkcyjnym - malutko się grzeje,. za to słabo skaluje się z napięciem. Starsze powerchipy rzeczywiście dosyć mocno się grzały, ale jakoś nie przeszkadzało im to w długim żywocie i całkiem rozsądnych częstotliwościach pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MatroX13 napisał(a):

Mam pytanie czy te pamięci są na kościach Micron D9 są to Geile 2x1GB Dual Channel 800Mhz CL 4 Black Edition, zamieszczam zdjęcie:

http://img406.imageshack.us/img406/7572/dsci0060zf6.jpg

{Przepraszam za jakość zdjęcia}

Z góry dziękuje za odpowiedz.

Pozdrawiam

hm a nie czasami na elpidach !!! na necie wszedzie pisza ze elpida a Xtreme Addict twierdzi ze powerchip ??? a co z 2 lepsze elpida czy powerchip ??? do oc Edytowane przez VIRU$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MiNiK napisał(a):

Chciałbym się upewnić. Czy to jest promos?

2775795[/snapback]

hm a nie czasami na elpidach !!! na necie wszedzie pisza ze elpida a Xtreme Addict twierdzi ze powerchip ??? a co z 2 lepsze elpida czy powerchip ??? do oc
ta konkretna parka jest na powerchipach i co do tego nie ma żadnych wątpliwości.

Co lepsze do OC? Są rózne elpidy i różne powerchipy, więc nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DziubekR1 napisał(a):

Dołączona grafika

Pamiec to KingMax 1GB 667Mhz 5-5-5-15 .

Pozwole sobie zacytowac sam siebie, ale chcialbym sie dowiedziec, co to za PCB jest na tych KingMaxach. Patrzylem na BP i wyglada podobnie, ale jednak minimalnie sie rozni. Tak wiec jest szansa, ze to jest PCB BP ? A jak jakies inne, to jakie i czy dobre :P Z gory dzieki za odpowiedz.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi