MatroX13 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Mam pytanie czy te pamięci są na kościach Micron D9 są to Geile 2x1GB Dual Channel 800Mhz CL 4 Black Edition, zamieszczam zdjęcie: http://img406.imageshack.us/img406/7572/dsci0060zf6.jpg {Przepraszam za jakość zdjęcia} Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Powerchip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) Xtreme Addict napisał(a): Powerchip. Teraz mnie zaskoczyłeś bo myślałem ze te pamięci są na Micronach ponieważ na jednym forum dostałem taka informacje ze właśnie te Geile Black Edition sa na Micronach, chciałem brać GoodRamy ale nigdzie ich nie było nawet w Komputroniku nie wiedzieli kiedy będzie dostawa :(. Trudno załamałeś mnie. Edytowane 1 Października 2007 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) a niby dlaczego zalamał? Powerchipy to również dobre kostki. Niektórzy producenci stworzyli świetne moduły również na powerchipach, np. Mushkin a ostatnio również i Kingmax (moduły DDR2 1066). Samo posiadanie modułów na micronach nie jest pewnikiem dobrej podkręcalności. Są również mircrony, które się kręcą tragicznie. Edytowane 2 Października 2007 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Ad 1. Geile Black Dragon są na D9 GMH w modelach PC8500. Ad 2. Dobre powerchipy robią pod 500 CL4 / 550 CL5 i mają jedną zaletę - nie padają :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 a moje powerchipy nie lubie voltowania powyzej i wlacznie z 2,4V sypia bledami mimo nawiewu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Ale masz problem - moje wogóle nie przepadają za napięciami > 2V :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 To i ja sie podepne. Co to za kosci ? Pamiec to KingMax 1GB 667Mhz 5-5-5-15 . Sprawdzilem na dwoch stronkach, ale na jednej nie ma, a na drugiej wywalilo pare firm bez serii i nie wiem, ktora to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Powerchip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Xtreme Addict napisał(a): Powerchip. A warta cos ta firma ? Kiedys cos mi sie obilo o uszy, ze PowerChipy sie jebitnie grzeja i musze powiedziec, ze rzeczywiscie ramy sa mocno cieple w porownaniu do moich KingMaxow 1066 na ktorych chyba Nanya byla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Grzeją się, ale są jednymi z lepszych kości. Powyżej 500 MHz nie jest problemem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 DziubekR1 napisał(a): A warta cos ta firma ? Kiedys cos mi sie obilo o uszy, ze PowerChipy sie jebitnie grzeja i musze powiedziec, ze rzeczywiscie ramy sa mocno cieple w porownaniu do moich KingMaxow 1066 na ktorych chyba Nanya byla.na kingmax 1066 też jest powerchip wykonany w nowszym procesie produkcyjnym - malutko się grzeje,. za to słabo skaluje się z napięciem. Starsze powerchipy rzeczywiście dosyć mocno się grzały, ale jakoś nie przeszkadzało im to w długim żywocie i całkiem rozsądnych częstotliwościach pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 No te 667Mhz to sie z napieciem ladnie skaluja. 1,8V - 667Mhz 5-5-5-15 1,9V - 800Mhz 5-5-5-15 2,0V - 900Mhz 5-5-5-15 Wiecej narazie nie probowalem, bo na tym 2,0V i tak juz gorace skubance. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucius Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 zeby nie zakladac nowego tematu . a na jakich kosciach sa te ocz ? Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum CL4 OCZ2P8002GK http://tiny.pl/11v2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 http://ramlist.ath.cx/ddr2/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaTaTaFish Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 http://forum.pcarena.pl/showthread.php?t=28961 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiNiK Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Chciałbym się upewnić. Czy to jest promos? http://img411.imageshack.us/img411/6439/teamdp5.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) MatroX13 napisał(a): Mam pytanie czy te pamięci są na kościach Micron D9 są to Geile 2x1GB Dual Channel 800Mhz CL 4 Black Edition, zamieszczam zdjęcie: http://img406.imageshack.us/img406/7572/dsci0060zf6.jpg {Przepraszam za jakość zdjęcia} Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam hm a nie czasami na elpidach !!! na necie wszedzie pisza ze elpida a Xtreme Addict twierdzi ze powerchip ??? a co z 2 lepsze elpida czy powerchip ??? do oc Edytowane 9 Października 2007 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 MiNiK napisał(a): Chciałbym się upewnić. Czy to jest promos? 2775795[/snapback] hm a nie czasami na elpidach !!! na necie wszedzie pisza ze elpida a Xtreme Addict twierdzi ze powerchip ??? a co z 2 lepsze elpida czy powerchip ??? do oc ta konkretna parka jest na powerchipach i co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Co lepsze do OC? Są rózne elpidy i różne powerchipy, więc nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) DziubekR1 napisał(a): Pamiec to KingMax 1GB 667Mhz 5-5-5-15 . Pozwole sobie zacytowac sam siebie, ale chcialbym sie dowiedziec, co to za PCB jest na tych KingMaxach. Patrzylem na BP i wyglada podobnie, ale jednak minimalnie sie rozni. Tak wiec jest szansa, ze to jest PCB BP ? A jak jakies inne, to jakie i czy dobre :P Z gory dzieki za odpowiedz. Edytowane 21 Października 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...