rondelek Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) Do dwóch tysięcy (dam radę coś dołożyć, ale w ostateczności). Zastosowanie: AutoCAD, amatorsko (dlatego nie c2d) grafika 3D, moje ulubione gry działają na tym co mam. Jestem laikiem w sprawach sprzętu i O/C, ale po odrobinie google'owania (i grzebania po forum) stwiedziłem, co następuje: MoBo: Foxconn P35A / Abit ip35-e Proc: e2160 RAM: Kingston DUAL (1024*2) 667 / GoodRAM PC667 DUAL (2*1024) Grafa: Palit 8600 Sonic+ Dysk: WD CAVIAR 160GB WD1600AVJS Zasiłka: AMACROX WARRIOR 400W BOX Obudowa: doh, nie mam pojęcia Bez budy: ~1550 zł. MoBo: za Foxconnem przemawia "gotowy do pracy", co prawda jest nieco droższy, ale nie zmusza mnie do upgrade'u biosu. Proc: dobra cena, łatwe podkręcanie, niezłe osiągi. RAM: czy taki? I dlaczego na Elpidach? :) Tu i ówdzie polecane są kości Goodram, czy to o te zlinkowane chodzi? Grafa: dx10. Gram mało i w dobre, a nie nowe gry :). Dysk: większego mi nie trzeba (AAKS), a ten chyba jest sensowny w stosunku pojemność/cena. Zasiłka: kiedyś już pytałem, ponoć starczy, producent cieszy się raczej dobrą opinią i ta cena. Droższe? Czy naprawdę są konieczne zwykłemu zjadaczowi chleba? O/C będzie nieduży i tylko proca. Obudowa: absolutnie nie mam pojęcia, specjalnie typów nie mam nawet, interesuje mnie coś prostego, najlepiej z ulubiony.pl. A propo past itp doczytam, bo zestaw "zrób to sam". Dobre ceny i całość podzespołów znalazłem w ulubiony.pl, warty uwagi sklep? Wyszło taniej niż zakładałem, ale nie mam zamiaru wydawać kasy do limitu, tylko po to by go wykorzystać, ale zawsze jest zapas. Edytowane 30 Września 2007 przez rondelek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucius Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 ja bym kupil e2180 , zasilacz delte 400w . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Nie 2180 to za duzo :) 2160 styknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Grafika - X1950PRO w starszych grach (i części nowszych) robi z 8600GT co chce , więc może kup od Sapphire tudzież PowerColor ? obudowa z ulubionego - http://www.ulubiony.pl/komputery/obudowy/o..._gp_171394.html taka choiciażby ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rondelek Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 ten Szafirek niezły jest, choć cenowo mnie nie rajcuje, bo w grach na starcie zmniejszam detale do minimum :) (niezależnie od wymagań i sprzętu). Po za tym nVidia ma lepszy support na UNIX-ach (takie tylko odczucie ^^). Obudowa całkiem całkiem, za dobrą cenę. A co z ramem, Kingstom czy Goodram? Jeżeli to jeden kij, to proszę tylko o info. Jestem otwarty na inne propozyjce oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Ale X1950PRO w grach robi co chce z 8600GT, więc obstawiam X1950PRO. Chyba, że chcesz mocno żyłować 8600GT ... RAM -> Kingston to pewnie trochę lepsza jakość i nie gryzie się, co czasem potrafi gr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rondelek Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 zabiłeś mi ćwieka z tą grafą. I wezmę jednak Kingstony. A monitorek (wyszło w praniu) wygrzebałem sobie: BenQ FP93GP. I żeby było ciekawiej, też jest w ulubiony.pl :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Monitor OK, jeśli co do grafy masz wątpliwości, polecam www.tomshardware.com i tam charts :) A , i w okół ulubionego trochę ostatnio smrodu, poczytaj opinie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rondelek Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 własnie czytam, opinie są pół na pół, a ceny bardzo konkurenyjne, choć nie chcę zbyt wiele "zaoszczędzić"... Anyway dzięki bardzo za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...