Skocz do zawartości
michomis

X1900xt Na 8800gts

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

mam możliwość zakupu w dość przystępnej cenie karty XFX 8800 GTS 580M. zmiana względem obecnego X1900XT 256MB. ale czy opłaca sie mimo to zamieniać dobrego przeciez jeszcze Radeona, oraz czy poza obsługą DX10 będzie to widoczny wzrost jakości w wyświetlanej grafice (mam tu na myśli głownie gry)? wiem ze w testach 3dMarka karta 8800 GTS wychodzi lepiej, ale jak to będzie w praktyce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee to ja bym takiego interesu nie zrobił.

ma podwyższone zegary więc fabrycznie podkręcona- za to płacisz.

Lepiej kupić wersję 640MB ale nie podkręconą. zobacz ile $ trzeba do niej dopłacić.

tylko ze niektóre serwisy i testy pokazują ze te dodatkowe 320MB przydatne jest przy wyższych rozdzielczościach. osobiście zwykle wykorzystuje 1280x1024. czy warto sie tym kierować?

Edytowane przez michomis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

r670 i g92 na pewno o to chodziło Dziubkowi, rdzenie wykonane w mniejszej technologi, czyli więcej oc a mniej hałasu i ciepła, a jako gratis mniejszy pobór prądu, i to już w listopadzie-grudniu, sam czekam na nowe karciochy tych firm co by sobie coś nowego zapodać, x1800 zaczyna brakować mocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze niektóre serwisy i testy pokazują ze te dodatkowe 320MB przydatne jest przy wyższych rozdzielczościach. osobiście zwykle wykorzystuje 1280x1024. czy warto sie tym kierować?

Wcale nie . zalezy od gry jak brać GTS to 640

Nie ma ch..., zeby 400zl doplacac. Niedluga wyjda fajne karty od ATI i NVidii, to zaczekaj, moze bedzie cos fajnego.

dokładnie , poczekac do połowy listopada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi