michomis Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 cześć mam możliwość zakupu w dość przystępnej cenie karty XFX 8800 GTS 580M. zmiana względem obecnego X1900XT 256MB. ale czy opłaca sie mimo to zamieniać dobrego przeciez jeszcze Radeona, oraz czy poza obsługą DX10 będzie to widoczny wzrost jakości w wyświetlanej grafice (mam tu na myśli głownie gry)? wiem ze w testach 3dMarka karta 8800 GTS wychodzi lepiej, ale jak to będzie w praktyce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 jaka to cena?? można by przy tej karcie jeszcze ciutke poczekać z wymianą chyba że tak bardzo zależy już teraz na wydajności (choć kosmicznego wzrostu wydajności też chyba nie będzie) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 wersja 640MB ? jak cena? porównaj sobie: http://www23.tomshardware.com/graphics_200...7&chart=282 dużego skoku nie będzie. FPS się zwiększy ale co Ci da np +15 czy 20 jak masz ~40 czy 50. zależy głównie od gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Zależy ile byś musiał dołożyć. Jak nie za dużo, to opłaca się, a jak sporo to w obecnej chwili się nie opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michomis Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 jest to wersja z 320MB pamięci, ale ma podwyższone zegary czyli 580 MHz i pamięci 1800 MHz. kosztuje niewiele ponad 300$. myślę ze za X1900xt dostałbym z 450-500zl. pozostaje wiec dopłata niecałe 400zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 eeee to ja bym takiego interesu nie zrobił. ma podwyższone zegary więc fabrycznie podkręcona- za to płacisz. Lepiej kupić wersję 640MB ale nie podkręconą. zobacz ile $ trzeba do niej dopłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michomis Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) eeee to ja bym takiego interesu nie zrobił. ma podwyższone zegary więc fabrycznie podkręcona- za to płacisz. Lepiej kupić wersję 640MB ale nie podkręconą. zobacz ile $ trzeba do niej dopłacić. tylko ze niektóre serwisy i testy pokazują ze te dodatkowe 320MB przydatne jest przy wyższych rozdzielczościach. osobiście zwykle wykorzystuje 1280x1024. czy warto sie tym kierować? Edytowane 1 Października 2007 przez michomis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Nie ma ch..., zeby 400zl doplacac. Niedluga wyjda fajne karty od ATI i NVidii, to zaczekaj, moze bedzie cos fajnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michomis Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Nie ma ch..., zeby 400zl doplacac. Niedluga wyjda fajne karty od ATI i NVidii, to zaczekaj, moze bedzie cos fajnego.aaa nie słyszałem. jakie to karty masz na myśli? i kiedy maja sie pojawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 r670 i g92 na pewno o to chodziło Dziubkowi, rdzenie wykonane w mniejszej technologi, czyli więcej oc a mniej hałasu i ciepła, a jako gratis mniejszy pobór prądu, i to już w listopadzie-grudniu, sam czekam na nowe karciochy tych firm co by sobie coś nowego zapodać, x1800 zaczyna brakować mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 tylko ze niektóre serwisy i testy pokazują ze te dodatkowe 320MB przydatne jest przy wyższych rozdzielczościach. osobiście zwykle wykorzystuje 1280x1024. czy warto sie tym kierować?Wcale nie . zalezy od gry jak brać GTS to 640 Nie ma ch..., zeby 400zl doplacac. Niedluga wyjda fajne karty od ATI i NVidii, to zaczekaj, moze bedzie cos fajnego.dokładnie , poczekac do połowy listopada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...