Skocz do zawartości
RedNacz

ECS i EPOX. TY wybierasz inni patrzą!!!

Ktora, bys kupil?  

1. 1. Ktora, bys kupil?

• EPOX 8KHAL+ - 299 zeta
      16
    • ECS K7S6A - 250 zeta
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Ze względu na wiele prowokujących w temacie głosów, pozwolę sobie coś wyjaśnić. Kilka osób zaczyna na forum głosic texty mające na celu zachwalanie ECS'a.

BA! Nawet porównywanie go do EPOXA lub innych hi-endowych płyt jako ich tańszy ale równie wydajny, ubogi kuzyn.

Stąd propozycja ankiety.

Podałem w niej dwie płyty zbliżone do siebie cenowo. Sami zdecydujcie w którą bardzie opłaca się utopić kasę. I która z nich byłaby lepiej podkręcalna (bo przecież o to nam właśnie chodzi).

To nie jest kłótnia tylko powód do myślenia dla niektórych (coś co niezbyt często im wychodzi). :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to ten epoxik to ver 266.....

nie mialem takiego ale wiem ze bedzie na bank lepszy:

1. napewno jest zmiana mnoznika ( chyba jest we wszystkich, prawda? )

2. co do magistrali to na ecs ktory jest na 333 i tak wiecej nie wyciagniesz niz na epoxie......

3. bedziesz mial lepsiejsza stabilnosc

4. o ile sie nie myle ktos puscil tam procka po modzie na magistrali 166 i chyba na pci mial 33......

ps nie dam sobie za to co wyzej uciac glowy , wiec prosze mnie nie bluznic za jakies bledy ortograficzne badz , bledy w danych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to ten epoxik to ver 266.....

nie mialem takiego ale wiem ze bedzie na bank lepszy:

1. napewno jest zmiana mnoznika ( chyba jest we wszystkich, prawda? )

2. co do magistrali to na ecs ktory jest na 333 i tak wiecej nie wyciagniesz niz na epoxie......

3. bedziesz mial lepsiejsza stabilnosc

4. o ile sie nie myle ktos puscil tam procka po modzie na magistrali 166 i chyba na pci mial 33......

ps nie dam sobie za to co wyzej uciac glowy , wiec prosze mnie nie bluznic za jakies bledy ortograficzne badz , bledy w danych

Zgoda.. ale EPOX był na 266A, a nie 266. Róźnica zasadnicza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RedNacz ...sam sobei w poscie bluznisz.....jak mozna porownywac 2 płyty z tak roznych klas ...owszem cenowo sa zblizone tylko ze k7s6a w chwili swojej swietlnosc kosztowała niewiele wiecej ...a ten epox 2 razy tyle .....teraz tych 2 płyt nei mozna porownac bo to sensu nie ma ......sam mam ecs ale na epoxa głosowałem to chyba logiczna ..ankieta jak i topik jest beznadziejny i sensu dl amnei ne ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RedNacz ...sam sobei w poscie bluznisz.....jak mozna porownywac 2 płyty z tak roznych klas ...owszem cenowo sa zblizone tylko ze k7s6a w chwili swojej swietlnosc kosztowała niewiele wiecej ...a ten epox 2 razy tyle .....teraz tych 2 płyt nei mozna porownac bo to sensu nie ma ......sam mam ecs ale na epoxa głosowałem to chyba logiczna ..ankieta jak i topik jest beznadziejny i sensu dl amnei ne ma

wybacz szpaku ale to nie tak...

Kilka osób na siłkę stara się mi udowodnić, że ten ECS (ten model!) jest dopry!

A jak idzie co do czego to i tak wszyscy chcą EPOXA. Nawet potęcjalnie ze słabszym chipsetem i droższego.

O to tylko tu biega.

Sorry, że cię w to wciągam.

PACE! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiadomo ze epox

ale ja bym glosowal za usunieciem tego posta

moderzy do roboty ;)

zdrajca....

MY WŁAŚCICIELE EPOXÓW...... POWINNIŚMY TRZYMAĆ SIĘ RAZEM....

tylko za co???

O to mi chodziło i to mam 7-0 wygrywa EPOX. Można usówać topica bo zgadzam się, że jest żałosny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiadomo ze epox

ale ja bym glosowal za usunieciem tego posta

moderzy do roboty ;)

zdrajca....

MY WŁAŚCICIELE EPOXÓW...... POWINNIŚMY TRZYMAĆ SIĘ RAZEM....

tylko za co???

O to mi chodziło i to mam 7-0 wygrywa EPOX. Można usówać topica bo zgadzam się, że jest żałosny.

jak to za co - za NOS :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kto bedzie decydował czy dany post jest głupi tylo nie mow ze ty behebhe bana mozna tutaj dostac za to ze sie napisze cytat " jak jest najlepsza płyta pod AMD . nie ma bo AMD to shitt " czy ocs podobnego ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kto bedzie decydował czy dany post jest głupi tylo nie mow ze ty behebhe bana mozna tutaj dostac za to ze sie napisze cytat " jak jest najlepsza płyta pod AMD . nie ma bo AMD to shitt " czy ocs podobnego ...

można za to bana dostać... 8O

A jak się napisze, że ECS to shit... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ti ze za to dokładnei tylko był kiedys post i jakis 2 nowych z takimi textami zaczeło wyskakiwac ze tylko intel i tp .. a jak zauwazyłes pewnei tu jest przewaga ludzi z AMD i to było conajmniej głupie z ich stropny swiadczyło tylko o ich niewiedzy i niedojzałosci do tego forum

ps. cos sie tak czepił tego ECS daj mu spokuj ...jak na razie ja zawsze miałem ecs no kiedys jakis wynalazek Lucky Star ale ty biedne ECs nei sa rtakie złem za 250 zł dostajesz płyte na ktorej wszystko smiga co zywe ;) ..pomysl w ten sposub.. masz sklep komputerowy w małym miasteczku ..wada do ciebie szczesliwa rodzinka che kupic kompa dla dziecka ..dziecko ma 12 lat i nei ma pojecia o kompach nie cha wydac majatku co im proponujesz jesli chodzi o płye ( załuzmy ze proc to xp 1700 ) epoxa grd + bo swietna płyta za 600zł czy ecs za 250 zł ...Jesli ta rodzina dostał by od ciebie grd+ to byłbys oszustem bo po co wciskasz tak płye dl azwykłego kopma dla normalnego uzytkownika ...po to jest własnei ecs ...chociaz sa inne lepsze firmy o podobnych cenach ...ja w przyszłym tygodniu kupuje dfi za 330 zł na kt400 z sporymi mozliwosciami o/c no ale ta firma nie jest tak znana i popularna w polsce jak ecs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepszy Epox ,ale mimo wszystko 50pln roznicy

jak ktos nie ma tych 50pln i nie potrafi starac sie by na epoxie nowsze proce chodzily to spokojnie moze brac tego ecsa,nawet fajne mobo za ta cene

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ti ze za to dokładnei tylko był kiedys post i jakis 2 nowych z takimi textami zaczeło wyskakiwac ze tylko intel i tp .. a jak zauwazyłes pewnei tu jest przewaga ludzi z AMD i to było conajmniej głupie z ich stropny swiadczyło tylko o ich niewiedzy i niedojzałosci do tego forum 

ps. cos sie tak czepił tego ECS daj mu spokuj ...jak na razie ja zawsze miałem ecs no kiedys jakis wynalazek Lucky Star ale ty biedne ECs nei sa rtakie złem za  250 zł dostajesz płyte na ktorej wszystko smiga co zywe ;) ..pomysl w ten sposub.. masz sklep komputerowy w małym miasteczku ..wada do ciebie szczesliwa rodzinka che kupic kompa dla dziecka ..dziecko ma 12 lat i nei ma pojecia o kompach nie cha wydac majatku co im proponujesz jesli chodzi o płye ( załuzmy ze proc to xp 1700 ) epoxa grd + bo swietna płyta za 600zł czy ecs za 250 zł ...Jesli ta rodzina dostał by od ciebie grd+ to byłbys oszustem bo po co wciskasz tak płye dl azwykłego kopma dla normalnego uzytkownika ...po to jest własnei ecs ...chociaz sa inne lepsze firmy o podobnych cenach ...ja w przyszłym tygodniu kupuje dfi za 330 zł na kt400 z sporymi mozliwosciami o/c no ale ta firma nie jest tak znana i popularna w polsce jak ecs

ale my nie mówimy o takich użytkownikach. co do tego ecs to ja miałem kiedyś winmaxa i żyłem jakoś, ale ECS ma do EPOX'a to co piernik do lotów kosmicznych.

WARTO zapłacić 300 więcej bo to wydatek niewspółmierny do jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS - tanie plyty, przeznaczone dla ludzi co maja mniej pieniedzy.

EPOX - drozsze plyt, przeznaczone dla ludzi co maja wiecej pieniedzy.

Sadze, ze wszyscy sie z tym zgodza. Kontynuujac....

Jezeli EPOX dzialalby tak samo jak ECS, lub jedynie nieco lepiej to NIKT by ich nie kupowal. Firma zbankrutowalaby juz dawno.

Rozumiem, ze ktos ma tylko pewna ilosc pieniedzy i nie moze sobie pozwolic na drozsza plyte. Czy chce czy nie chce kupi ECSa - rozumiem to i nie widze w tym nic zlego, nie wysmiewam tego.

Jezeli ktos ma nieco wiecej pieniedzy to bylby glupcem kupujac ECSa poniewaz wedlug niego jest lepszy, lub rownie dobry jak EPOX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem to tak jakbys polecał komus teraz kupno athlona 2200 xp zamiast 1700xp jak by nei patrzec wydatek niewspołmierny do wydajnosci ....a jak wiesz to nei zawsze sie sprawdza ...i 300 zł bez przesady to za durzo naprawde teraz zmiana tematu ECS w porownaniu do Epoxa jest niczym ..wogole nie rozumiem po co ta cały dyskuscj ato tak jakby porownywac gf 2 mx 200 do radka no 9500 ;) czyli bez sensu ...ale jesli byłbym człowiekiem ktoremu nie zalezy na grach i wydajnosci napewno nie kupiłbym radka tylko tego gf chociaz roznica w wydajnosci i jakosci jest ogromna ...ale nei wwszystkim jest ta wydajnosc potrzebna ....ta dyskusja miał by miejsce jesli te 2 płytu były by w teych samych cena grd i k7s6a ale tak nei jest i nie bedzie ...esc robi płyty dla ludzi ktorym powiesz overloking a oni spytaja czy to chodzi o cos z hakerstwa albo no nie wiem ....ja mam ecs jestem za epoxem to normalen miałem kiedys k7s6a i do tej płyty naprawde nei dało sie przyczepic miałą wszystko co miec powinna ..cene ,jakas tam wydajnosc , mozliwosci małem ale jednak o/c czego wiecej chciec za cene okło 300 zł ?? no bez przeesady nie oczekujmy cudow za takie kwoty

wiecej w tej dyskucji nie zabiore głosu bo to sensu nie ma

ps. sory za byki ale o jesytem juz zmeczony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Jezeli EPOX dzialalby tak samo jak ECS, lub jedynie nieco lepiej to NIKT by ich nie kupowal. Firma zbankrutowalaby juz dawno.

...

Filozof.... :roll:

A wiesz dlaczego EPOX jest droższy? Bo ECS zakłada na płyty najtańszy szajs jaki jest.

Ameryki nie odkryłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde nie zrozumiał :?

Porównuje jabłka z autobusami

- dwie różne sprawy

rozwala dyskusję, która jego nie dotyczy :(

a teraz ten topic-

Może, w ten sposób, gość leczy swoje kompleksy.

ECS robi płyty TANIE .

Epox robi płyty DO EXTREMALNEGO OVERCKOKINGU

Produkty obydwu firm mają trafić do różnych odbiorców.

ECS masówka (jak to w masówce, czasem coś się spi#$^#)

Epox produkt niszowy, dopieszczony

W chwili obecnej w podobnej cenie jest naprawdę wiele płyt które są lepsze od tego ECS :) i co z tego.

W momencie gdy ja kupiłem swojego ECS`a nie było nic tańszego pod athlona o takiej wydajności :!:

Obydwie przez ciebie wymienione płyty są już przestarzałe i ich ceny się zbliżyły.

Dlaczego nie porównujesz

ECS L7VTA na KT400 za 300zł

i EPOXA EP-8K9A2 za 430 zł

Obydwie płyty są na najnowszym chipsecie VIA

i te można porównywać :!:

Co oferuje lepsze możliwości za niższą cenę :?:

Powiem ci jeszcze jedno 80 % posiadaczy komputerów nawet nie myśli o podkręcaniu czy tuningu komputerów :D .Większość z nich ma maszynki zakupione w supermarketach czy małych sklepikach komputerowych. Dla nich liczy sie cena a nie producent płyty głównej. Oni na pewno nie będą podkręcać. Athlon 1700+ nie podkręcony, na obydwu wymienionych prze ze mnie płytach będzie chodził podobnie :!: . Powiem więcej 3/4 posiadaczy athlona 1700+ 0,13 mikrona nawet nie zdaje sobie sprawy z drzemiącego w nim potencjału.

Posiadaczy ECS`a jest naprawdę dużo i oni właśnie trafiając na to forum chcieli by jakiejś rady co mogą zrobić ze swoją płyta główną. ::::kyniu:::: zadał pytanie "ECS- CO ZROBIĆ BY WYCISNĄĆ MAX???" a ty odpowiadasz na pytanie "Jakie MOBO kupić BY WYCISNĄĆ MAX???" . Coś troszkę Off topic, owszem jedną z opcji może być wymiana MOBO reszta twojej dyskusji to OT.

W związku z tym twoje chamstwo :x i grubiaństwo :evil: , rozkładanie topicu :evil: :evil: jest, nie na miejscu.

Dotarło :!: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przestancie pierdzielic ze ankieta bez sensu - czlowiek chce oszczedzic 50 pln i pyta co traci

tak sie sklada ze squadam właśnie 2 kompy (do roznych celów ale nie oto chodzi)

ECS K7VZAv3 na Allegro za 150 pln + AXP1700+ + Titan + stary RAM + stary zasilacz 250W chodzą sobie BEZ PROBLEMU jako 15x133=2GHz (po prawdzie stabilna jest nawet na 15x136 =2050)

w drugim zestawie z EPOXem K8HAL+ (290pln) I TAK MUSIALEM PRZEPALIC MOSTKI bo na 12,5x166 chyba grafa nie wytrzymuje... - i co? mam niecałe 10% wieksza częstotliwość pracy...

jak ktoś ma cienki budzet to moze spokojnie brac ecsa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...