Skocz do zawartości
Johny-Bravo

Amd? Warto Czekac Na Phenoma Czy Brac C2d?

Rekomendowane odpowiedzi

Niedlugo bede skladal kompa dla mojego chrzesniaka i mam pewien dylemat :)

Gdybym zadal pytanie co warto dzisiaj kupic - AMD czy Intel - niemal kazdy wskazalby na tego drugiego... ale jakby wziac pod uwage ze dzisiaj platforma AM2 jest znaczne bardziej "przyszlosciowa" od 775 to juz odpowiedz nie jest taka oczywista, bo jak wiadomo phenom ma byc kompatybilny z AM2, natomiast intel szykuje dla penryna zupelnie nowa podstawke.

Tak wiec, warto dzisiaj kupic jakiegos budzetowego Semprona na AM2 i za te kilka miesiecy przysiac sie na phenoma?

Sadze ze po O/C sempka, dzieki 8600gt chlopak sobie i tak komfortowo pogra do nowego roku. A potem by sie wymienilo procka na nowe dzieco AMD, i komp bylby na lata.

Co sadzicie o tym pomysle?

Warto sie w to bawic czy po prostu brac E2140/E4300 i krecic?

PS: Wie ktos jak to dokladnie ma byc z ta kompatybilnoscia Phenoma z AM2? Bo slyszalem ze w "pelni" bedzie go obslugiwac dopiero AM2+

Edytowane przez Johny-Bravo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedlugo bede skladal kompa dla mojego chrzesniaka i mam pewien dylemat :)

Gdybym zadal pytanie co warto dzisiaj kupic - AMD czy Intel - niemal kazdy wskazalby na tego drugiego... ale jakby wziac pod uwage ze dzisiaj platforma AM2 jest znaczne bardziej "przyszlosciowa" od 775 to juz odpowiedz nie jest taka oczywista, bo jak wiadomo phenom ma byc kompatybilny z AM2, natomiast intel szykuje dla penryna zupelnie nowa podstawke.

Tak wiec, warto dzisiaj kupic jakiegos budzetowego Semprona na AM2 i za te kilka miesiecy przysiac sie na phenoma?

Sadze ze po O/C sempka, dzieki 8600gt chlopak sobie i tak komfortowo pogra do nowego roku. A potem by sie wymienilo procka na nowe dzieco AMD, i komp bylby na lata.

Co sadzicie o tym pomysle?

Warto sie w to bawic czy po prostu brac E2140/E4300 i krecic?

PS: Wie ktos jak to dokladnie ma byc z ta kompatybilnoscia Phenoma z AM2? Bo slyszalem ze w "pelni" bedzie go obslugiwac dopiero AM2+

Powiem Ci tak jak grafa za około 600 to nic tylko brać C2D i kręcić , czekać nie warto , Jakby grafa miała być pokroju GTx to też miałbym dylemat ... w tym przypadku do takiej grafy ten proc będzie aż naddto , po drugie licz ceny nowych produktów zanim się ustabilizują będą wysokie .... kupić dobrą płytke pod C2D i kręcić oto jest odp. czekac nie warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi