madmun Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Jako ze UT2007 nadchodzi :) Kompa trza postawić na nogi, a w moim przypadku wiąże się to z kupnem nowego :( :mur: Trochę się już naczytałem postów :) ale wole się upewnić, mając cicha nadzieje na pomoc oraz ze niezostanie zlinczowany :) Heh w woli ścisłości kupuje kompa tylko dla ut 2007 :) Budżet wstępnie ~`3000 Tak jeszcze wspomnę gram zwykle na 1280x1080 i daleko mi do 19XX x 18XX tudzież innych astronomicznych rozdzielczości :), a i chce grac na Ultra detalach wygladzaniu na 16 i nie mieć przy tym 30 FPS :lol: :lol: Na podstawie testów/postów/porad ułożyłem takie cuś: E6750 2.66GHz - 649 ASUS P5N-E SLI nF650i - 388 BFG GEFORCE 8800GTS 8800 OC 320MB -1069 albo PALIT GEFORCE 8800GTS 640MB DDR3 -1300- Jest sens dokładać 300 stówki ?? wiem ze przekroczę budżet ale jak różnica będzie znacząca to trudno się mówi OCZ 2x1GB 800DDR CL4 4-4-15 REAPER HPC -355 - tutaj lezę i kwiczę, nie mam ..... zielonego pojęcia jakie wybrać Corsair CMPSU-520HXEU 520W- 360 - tutaj tez strzał, jedyne czego jestem pewien to , musi uciągnąć ten zestaw a w przyszłości dodatkowa kartę grafiki w SLI oraz dodatkowe 2gb pamięci , być cichy , mieć odpinane kable, i tak z ciekawości taki zasilacz zasysa powietrze z nad procesora czy to nie za bardzo go nagrzewa ?? NOCTUA NH-U9F z góry dzięki za wszystkie mądre posty B-) Dysk mam na ide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 bawisz sie w o/c ? jak nie to daruj sobie te ramy, kup zwykle 667 kingston/goodram mobo na p35 wg mnie, sli jest w gruncie rzeczy nie oplacalne moze warto sie zastanowic nad radeonem 2900 pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmun Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Dobra powiedz mi czemu płyte na p35 i jaka dokladnie Sli - jest ..... warte ?? przecież lepiej kupić druga taka sama kartę z 1 rok niż kupować nowa za 1,5k zl o/c będzie jak zajdzie taka potrzeba czyli w praktyce po kilku miesiącach 2900 pro- Gts 8800 nie jest lepszy ?? od zawsze posiadałem karty geforca wiec trochę trudno jest mi sie przestawić Edytowane 2 Października 2007 przez madmun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Na pewno nie tą płytę bo ma słaby układ zasilania. Na P35 to Abit IP-35E albo świetnego Foxconna P35. Jeśli na chipsecie nVidii-bardzo dobrym wyjściem będzie rewelacyjna eVGA 650i. Pamięć-zdecydowanie nie ma sensu brać takich pamięci. Weź zwykłe najtańsze Kingstony/KIngmaxy 667 cl5. Zysk z wydajności jest niewspółmierny do wyższej ceny. Sli-nie warto-poszukaj testów. Często wydajnosć jest niższa niż pojedynczej karty dwa razy droższej, niektóre gry nie obsługują właściwie SLI i wydajność jest na poziomie pojedynczej karty, do tego dochodzi większe obciążenie proca... Zasilacz-dobry. Grafa-ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Szczerze powiedziawszy to ja bym dzisiaj nie bral takiego procka. IMO to czysta wtopa kasy - zysk wydajnosci jest BARDZO NIEWSPOLMIERNY do roznicy w cenie jesli w gre wchodzi krecenie. Bralbym albo E2140 albo E4300 + O/C. Za rok przesiadka na Penryna - dlatego wez mobo z chipsetem P35. Jak masz monitor 17/19" to bierz 8800 z 320mb Zasilka dobra, ale ramy tez troche bez sensu wybrales :) Edytowane 2 Października 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmun Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) no to teraz MSI P35 NEO2-FIR Intel P35 E6750 2.66GHz- przy procku zostane jednak GOODRAM DUAL 2x1GB PC2-6400 800MHZ CL5 zasilka zostaje - sa jakies inne ciche alternatywy z odpinanymi kablami ? chlodzenie zostaje i karta grafiki w zaleznosci od funduszy FG GEFORCE 8800GTS 8800 OC 320MB albo PALIT GEFORCE 8800GTS 640MB DDR3 , raczej padnie na pierwsza glupie pytanie kazda plyta na P35 obsluzy penryna ?? Czy sa jakies przypuszczenia co do ceny nowych prockow Edytowane 2 Października 2007 przez madmun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...