Skocz do zawartości
madmun

Weryfikacja-gniot Czy Gites?

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze UT2007 nadchodzi :) Kompa trza postawić na nogi, a w moim przypadku wiąże się to z kupnem nowego :( :mur:

Trochę się już naczytałem postów :) ale wole się upewnić, mając cicha nadzieje na pomoc oraz ze niezostanie zlinczowany :)

Heh w woli ścisłości kupuje kompa tylko dla ut 2007 :)

Budżet wstępnie ~`3000

Tak jeszcze wspomnę gram zwykle na 1280x1080 i daleko mi do 19XX x 18XX tudzież innych astronomicznych rozdzielczości :), a i chce grac na Ultra detalach wygladzaniu na 16 i nie mieć przy tym 30 FPS :lol: :lol:

Na podstawie testów/postów/porad ułożyłem takie cuś:

E6750 2.66GHz - 649

ASUS P5N-E SLI nF650i - 388

BFG GEFORCE 8800GTS 8800 OC 320MB -1069 albo PALIT GEFORCE 8800GTS 640MB DDR3 -1300- Jest sens dokładać 300 stówki ?? wiem ze przekroczę budżet ale jak różnica będzie znacząca to trudno się mówi :damage_wall:

OCZ 2x1GB 800DDR CL4 4-4-15 REAPER HPC -355 - tutaj lezę i kwiczę, nie mam ..... zielonego pojęcia jakie wybrać

Corsair CMPSU-520HXEU 520W- 360 - tutaj tez strzał, jedyne czego jestem pewien to , musi uciągnąć ten zestaw a w przyszłości dodatkowa kartę grafiki w SLI oraz dodatkowe 2gb pamięci , być cichy , mieć odpinane kable, i tak z ciekawości taki zasilacz zasysa powietrze z nad procesora czy to nie za bardzo go nagrzewa ??

NOCTUA NH-U9F

z góry dzięki za wszystkie mądre posty B-)

Dysk mam na ide

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra powiedz mi czemu płyte na p35 i jaka dokladnie

Sli - jest ..... warte ?? przecież lepiej kupić druga taka sama kartę z 1 rok niż kupować nowa za 1,5k zl

o/c będzie jak zajdzie taka potrzeba czyli w praktyce po kilku miesiącach

2900 pro- Gts 8800 nie jest lepszy ?? od zawsze posiadałem karty geforca wiec trochę trudno jest mi sie przestawić

Edytowane przez madmun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno nie tą płytę bo ma słaby układ zasilania.

Na P35 to Abit IP-35E albo świetnego Foxconna P35. Jeśli na chipsecie nVidii-bardzo dobrym wyjściem będzie rewelacyjna eVGA 650i.

Pamięć-zdecydowanie nie ma sensu brać takich pamięci. Weź zwykłe najtańsze Kingstony/KIngmaxy 667 cl5. Zysk z wydajności jest niewspółmierny do wyższej ceny.

Sli-nie warto-poszukaj testów. Często wydajnosć jest niższa niż pojedynczej karty dwa razy droższej, niektóre gry nie obsługują właściwie SLI i wydajność jest na poziomie pojedynczej karty, do tego dochodzi większe obciążenie proca...

Zasilacz-dobry.

Grafa-ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze powiedziawszy to ja bym dzisiaj nie bral takiego procka. IMO to czysta wtopa kasy - zysk wydajnosci jest BARDZO NIEWSPOLMIERNY do roznicy w cenie jesli w gre wchodzi krecenie. Bralbym albo E2140 albo E4300 + O/C. Za rok przesiadka na Penryna - dlatego wez mobo z chipsetem P35.

Jak masz monitor 17/19" to bierz 8800 z 320mb

Zasilka dobra, ale ramy tez troche bez sensu wybrales :)

Edytowane przez Paolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to teraz

MSI P35 NEO2-FIR Intel P35

E6750 2.66GHz- przy procku zostane jednak

GOODRAM DUAL 2x1GB PC2-6400 800MHZ CL5

zasilka zostaje - sa jakies inne ciche alternatywy z odpinanymi kablami ?

chlodzenie zostaje

i karta grafiki w zaleznosci od funduszy FG GEFORCE 8800GTS 8800 OC 320MB albo PALIT GEFORCE 8800GTS 640MB DDR3 , raczej padnie na pierwsza

glupie pytanie kazda plyta na P35 obsluzy penryna ?? Czy sa jakies przypuszczenia co do ceny nowych prockow

Edytowane przez madmun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi