Michael Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Witam mam problem ze znalezieniem zasilki to badziewnego configa Duron 1400 mobo: jakis MATSONIC gf 4 mx 2x CD ROM HDD Jesli chodzi o lepsze configi to problemu nie ma, ale mam doradzic kumplowi i nie chce mu kupic jakiegos szita,ktory mu sie zjara za jakis czas. Kumpel ma objawy typu wieszanie systemu, resety, niestabilnosc, niekiedy nie chce sie uruchomic. Ma jakiegos no name wiec zapewne to zasilka. Myslalem o jakis deltach fortronach ale zanikaja na allegro. Czy modecom feel 350 moze byc, wiem ze feel badziew ale na taki cfg hmm. Dlatego prosze was o pomoc Znalazłem takie cos wydaje mi sie ze zajebista zasilka jak za ta cene. Chyba bede miec czyste sumienie ;] http://www.allegro.pl/item250386323_legend...ie_gwar_6m.html Edytowane 2 Października 2007 przez Michael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Ma jakiegos no name wiec zapewne to zasilka a skąd ta pewność? sprawdź kompa na innym zasilaczy przed kupnem. Może kondensatory napuchnięte, dysk pada itp zasilacz wart tyle ile ten sprzęt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Dołącze się do pytania mam do wyboru 3 zaisłki ale zupełnie sie nie znam i nie wiem na co powinno się zwrócić uwagę 1: http://www.ulubiony.pl/komputery/zasilanie...box_171344.html 2:http://www.ulubiony.pl/komputery/zasilanie/zasilacze_do_obudow/zasilacz_chieftec_gps_450aa_101a_atx_450_watt_20254.html 3:http://www.ulubiony.pl/komputery/zasilanie/zasilacze_do_obudow/zasilacz_chieftec_gps_400aa_101a_atx_400_watt_20251.html Obecnie mam mode-com feel - 400WAT - Konfig jak w sygnaturce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 każdy by się nadał. Polecam nr 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 @zboras85: Do tego zestawu z siga wystarczy z nadmiarem 350W czyli Chieftec 350W lub amacrox PNF400 (350W) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 @zboras85: Do tego zestawu z siga wystarczy z nadmiarem 350W czyli Chieftec 350W lub amacrox PNF400 (350W) Tak? Ale w sig'u nie podałem że mam w obudowie 3 wentylatory 12cm chłodzenie na dysk twardy z dwoma "śmigiełkami". Nie wiem czy to bedzie trzymało napiecie itd. Ja planowałem kupić moze nie na zapas ale z myślą o rozbudwie jakąś "450" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 razem te wszystkie wentyle ciągną maksymalnie 10W więc jest to wartość pomijalna zależy co rozumiesz pod słowem rozbudowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 razem te wszystkie wentyle ciągną maksymalnie 10W więc jest to wartość pomijalna zależy co rozumiesz pod słowem rozbudowa no całe życie nie będę działał na P4 jakiś C2D by się przydał, już karte na PCI-E mam więc wszystko na dobrej drodze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 c2d jest mniej prądożerny od presshota, którego masz obecnie. dobra 450W pociagnie wszystko (ekstremlne krecenie) co nie jest w sli/crossfire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 dobra 450W pociagnie wszystko (ekstremlne krecenie) co nie jest w sli/crossfire Chcę kupić coś w przedziale 400 - 450 WAT tylko zastanawia mnie czy AMACROX czy CHIEFTEC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Chcę kupić coś w przedziale 400 - 450 WAT tylko zastanawia mnie czy AMACROX czy CHIEFTECw sumie jest to doskonale obojętne, amacrox jest cichszy, ale nie cichy (zwłaszcza, gdy w budzie jest gorąco), szef za to ostro wentyluje obudoew, jeśli ma sie jakąś ze słabym chłodzeniem, to polecam szefa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 w sumie jest to doskonale obojętne, amacrox jest cichszy, ale nie cichy (zwłaszcza, gdy w budzie jest gorąco), szef za to ostro wentyluje obudoew, jeśli ma sie jakąś ze słabym chłodzeniem, to polecam szefa. Jak wspomniałem 3 śmigiełka 12cm nie wydaje mi się żeby była słabo wentylowana :P Czyli AMACROX i CHIEFTECX to ta sama półka jeżeli chodzi o jakość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Czyli AMACROX i CHIEFTECX to ta sama półka jeżeli chodzi o jakość ?Tak,z tym, że trzeba na to patrzeć przez pryzmat tego, kto produkuje zasilacze. Amacrox, to chyba marka FSP, więc będą mieć raczej tylko zasiłki robione przez FSP, Chieftec obecnie sprzedaje zasiłki robione przez Sirteca (CFT 12S), Delte (GPS) i CWT (CFT 14C). O ile Delta, Sirtec i FSP prezentują podobną jakość, to CWT jest absolutnym high-endem, który produkował takie legendy na Cooltek i wcześniejsze Antec TruePower) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Tak,z tym, że trzeba na to patrzeć przez pryzmat tego, kto produkuje zasilacze. Amacrox, to chyba marka FSP, więc będą mieć raczej tylko zasiłki robione przez FSP, Chieftec obecnie sprzedaje zasiłki robione przez Sirteca (CFT 12S), Delte (GPS) i CWT (CFT 14C). O ile Delta, Sirtec i FSP prezentują podobną jakość, to CWT jest absolutnym high-endem, który produkował takie legendy na Cooltek i wcześniejsze Antec TruePower) OK WIELKIE DZIĘKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...