Skocz do zawartości
Michael

Jaki Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem ze znalezieniem zasilki to badziewnego configa

Duron 1400

mobo: jakis MATSONIC

gf 4 mx

2x CD ROM

HDD

Jesli chodzi o lepsze configi to problemu nie ma, ale mam doradzic kumplowi i nie chce mu kupic jakiegos szita,ktory mu sie zjara za jakis czas. Kumpel ma objawy typu wieszanie systemu, resety, niestabilnosc, niekiedy nie chce sie uruchomic. Ma jakiegos no name wiec zapewne to zasilka.

Myslalem o jakis deltach fortronach ale zanikaja na allegro. Czy modecom feel 350 moze byc, wiem ze feel badziew ale na taki cfg hmm. Dlatego prosze was o pomoc

Znalazłem takie cos wydaje mi sie ze zajebista zasilka jak za ta cene. Chyba bede miec czyste sumienie ;]

http://www.allegro.pl/item250386323_legend...ie_gwar_6m.html

Edytowane przez Michael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącze się do pytania mam do wyboru 3 zaisłki ale zupełnie sie nie znam i nie wiem na co powinno się zwrócić uwagę

1: http://www.ulubiony.pl/komputery/zasilanie...box_171344.html

2:http://www.ulubiony.pl/komputery/zasilanie/zasilacze_do_obudow/zasilacz_chieftec_gps_450aa_101a_atx_450_watt_20254.html

3:http://www.ulubiony.pl/komputery/zasilanie/zasilacze_do_obudow/zasilacz_chieftec_gps_400aa_101a_atx_400_watt_20251.html

Obecnie mam mode-com feel - 400WAT - Konfig jak w sygnaturce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zboras85: Do tego zestawu z siga wystarczy z nadmiarem 350W czyli Chieftec 350W lub amacrox PNF400 (350W)

Tak?

Ale w sig'u nie podałem że mam w obudowie 3 wentylatory 12cm chłodzenie na dysk twardy z dwoma "śmigiełkami".

Nie wiem czy to bedzie trzymało napiecie itd. Ja planowałem kupić moze nie na zapas ale z myślą o rozbudwie jakąś "450"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę kupić coś w przedziale 400 - 450 WAT tylko zastanawia mnie czy AMACROX czy CHIEFTEC

w sumie jest to doskonale obojętne, amacrox jest cichszy, ale nie cichy (zwłaszcza, gdy w budzie jest gorąco), szef za to ostro wentyluje obudoew, jeśli ma sie jakąś ze słabym chłodzeniem, to polecam szefa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie jest to doskonale obojętne, amacrox jest cichszy, ale nie cichy (zwłaszcza, gdy w budzie jest gorąco), szef za to ostro wentyluje obudoew, jeśli ma sie jakąś ze słabym chłodzeniem, to polecam szefa.

Jak wspomniałem 3 śmigiełka 12cm nie wydaje mi się żeby była słabo wentylowana :P

Czyli AMACROX i CHIEFTECX to ta sama półka jeżeli chodzi o jakość ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli AMACROX i CHIEFTECX to ta sama półka jeżeli chodzi o jakość ?

Tak,z tym, że trzeba na to patrzeć przez pryzmat tego, kto produkuje zasilacze.

Amacrox, to chyba marka FSP, więc będą mieć raczej tylko zasiłki robione przez FSP, Chieftec obecnie sprzedaje zasiłki robione przez Sirteca (CFT 12S), Delte (GPS) i CWT (CFT 14C). O ile Delta, Sirtec i FSP prezentują podobną jakość, to CWT jest absolutnym high-endem, który produkował takie legendy na Cooltek i wcześniejsze Antec TruePower)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak,z tym, że trzeba na to patrzeć przez pryzmat tego, kto produkuje zasilacze.

Amacrox, to chyba marka FSP, więc będą mieć raczej tylko zasiłki robione przez FSP, Chieftec obecnie sprzedaje zasiłki robione przez Sirteca (CFT 12S), Delte (GPS) i CWT (CFT 14C). O ile Delta, Sirtec i FSP prezentują podobną jakość, to CWT jest absolutnym high-endem, który produkował takie legendy na Cooltek i wcześniejsze Antec TruePower)

OK WIELKIE DZIĘKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi