huta Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Witam wszystkich. Mam 2 pytania 1. To pytanie do tych których dostawcą jest ASTER. Odkad moim dostawcą jest ASTER nie robiłem jeszcze formatu i właśnie pytanie jak po formacie zainstalowac ten internet ?? Bo żadnej płytki nie dostałem a przy pierwszej instalacji jak robił to gość z ASTERA mnie nie było. 2. Na papierze mam predkość 2mb/s. Jak to sprawdzić czy rzeczywiscie tak jest i ewentualnie co robić jeżeli po sprawdzeniu okaze się ze ten transfer jest niestety mniejszy. Dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatline Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 @1. Jeśli jesteś podłączony do modemu przez kabel ethernetowy, to nie potrzebujesz nic instalować, system sam pobierze odpowiednie dane. @2. bandwidth+test&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 flatline napisał(a): @1. Jeśli jesteś podłączony do modemu przez kabel ethernetowy, to nie potrzebujesz nic instalować, system sam pobierze odpowiednie dane. @2. bandwidth+test&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a ad1) Nie zawsze. Ja muszę zmienić dopiero MAC karty sieciowej na taki, jaki kiedyś gdzieś przy POST wyczytałem na starym NF7-S. Bez tego coś nie halo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatline Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 DaRoN napisał(a): ad1) Nie zawsze. Ja muszę zmienić dopiero MAC karty sieciowej na taki, jaki kiedyś gdzieś przy POST wyczytałem na starym NF7-S. Bez tego coś nie halo... Po co się męczyć, przecież można zarejestrować nową sieciówkę w wildze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huta Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 flatline napisał(a): Po co się męczyć, przecież można zarejestrować nową sieciówkę w wildze... Co to jest ta wilga ???? flatline napisał(a): Po co się męczyć, przecież można zarejestrować nową sieciówkę w wildze... Co to jest ta wilga ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) to taki "niby kreator połączenia" tak od nich heheh wchodzisz na wilga.aster.pl i rejestrujesz sieciówke jesli nie bedziesz mial neta, zresztą powinno automatycznie Ci wejsc na tą strone. Podajesz tyllko hasło z umowy i dalej juz banal Edytowane 11 Października 2007 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sumomo Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Mam podobne pytanie jak osoba, która założyła ten temat, więc nie będę zakładać nowego :) Mam neta z Aster... zrobiłam format mojego PC i teraz internet nie chce mi chodzić na tym PC... nie bardzo wiem co robić, jak zadzwoniłam na infolinie, to powiedzieli, żebym omówiła się z informatykiem, który przyjdzie i mi to zrobi. To trochę bez sensu bo strasznie dużo chcą za to by ten gość przylazł :/ poza tym to nie pierwszy raz kiedy po formacie ten internet nie chce działać. A żeby zaczął trzeba coś w jakiś ustawieniach zmienić. Tylko ja nie wiem co. :( Ktoś pisał, że jeśli kabel jest podłączony to wszystko powinno "zrobić się samo" u mnie to niestety nie idzie, nie na PC. Na laptopie owszem, po podłączeniu kabla, udało się wejść na strone wilgi itd, i wszystko działa. A na PC nawet na tą stronke nie chce wejść. Pisze tylko, że połączenie jest ograniczone lub brak łączności. Z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 (edytowane) Połączenie via USB czy RJ45? (kabel usb czy kabel sieciowy) Edytowane 20 Lutego 2010 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sumomo Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 QrVicH napisał(a): Połączenie via USB czy RJ45? (kabel usb czy kabel sieciowy)RJ45 - sieciówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Czy ostatnio ktoś podpisywał umowę z Asterem w Warszawie? Ceny mają kosmiczne, na stronie jest cennik z 2008 roku (niby aktualny). W porównaniu do konkurencji wypadają baaardzo słabo. Niestety w bloku w którym mieszkam nie mam alternatywy. Może ktoś wie, czy da się jakoś z nimi negocjować ceny (byłem ich abonentem jakieś pół roku temu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jss Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 (edytowane) W dniu 6.03.2010 o 22:57, Didymos234 napisał(a): Czy ostatnio ktoś podpisywał umowę z Asterem w Warszawie? Może ktoś wie, czy da się jakoś z nimi negocjować ceny (byłem ich abonentem jakieś pół roku temu) Witaj, Ja jestem przedstawicielem handlowym ASTER, u mnie promocje są zawsze lepsze od tych ze strony wwww :rolleyes: np.Internet do 10 Mb 72 zł, do 20 Mb/s 82 zł a od 9 marca wchodzą nowe pakiety do 60 Mb/s 109 zł, do 120 Mb/s 169 zł. Ceny dla usługi solo, zadzwoń ew. 0 604 949 566 lub napisz e-mail: jsobanski@o2.pl Edytowane 7 Marca 2010 przez jss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tth_style Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Możesz coś więcej na ten temat? Na jakiej zasadzie te niższe ceny? Bo 40-60zł mniej to nie mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...