Skocz do zawartości
Działo

Window XP Tak czy Nie?

Rekomendowane odpowiedzi

powiem krotko- NIE !!!!!!!!!!!!!!!!! to nie servicepack ale XP wszystko pieprzy :evil:

Jedyny sensowny wybor windowsa to 2000(zaraz zaczna mi tu wyrzucac ze nie do gier itp. ale to wszystko bzdura - idzie na nim wszystko szybciej i mniej problemowo niz na XP) lub jakis linux(i tu sie posypia gromy bo jak porownywac linuxa z Winda - ale mozna i jak ktos chce to jest to dobry wybor).

Win2000Pro najbardziej stabilny, niezawodny i bezproblemowy system z jakim mialem ztycznosc (a kilka juz ich mialem :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywam XP od czasu jak sie pokazal i jestem zadowolony , wszystko dziala tip-top , po instalacji SP1 nadal wszystko jest OK.

Jesli chodzi o kompatybilnosc z grami to nie zgodze sie z przzedmowca , na XP dziala wiecej softu ktory mi nie chodzil na win2k.

Uwaga!

1. Uzywam OS w wersji anglojezycznej wiec pewnie nie ma wnim bugow jakie mogly powstac podczas lokalizacji

2. po instalacji zaraz wylaczam LUNE, ja tego wodotrysku nie potrzebuje i kompatybilnosc na tym mniej "cierpi".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja tam mam win 98se i jest cool

p.s.z moich kumpli to ino 1 leci na xp (ale on jest troche lama) a reszta na xp to poracowala z tydzien zjechala go z błotem i wrucila do win98

a poza tym to win xp jest" troche wolny"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie narzekam ;)

od ponad pól roku go mam i jak narazie sie dwa razy zawiesił.. z czego raz to przez moje 'zdolności' programistyczne a drugi raz w wyniku ostrego przetaktowania procka ;)

mam durnia 800 i chodzi calkiem spoko, czasem powolnie ale stabilnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam XP juz od 2 miechów i nawet sie dobrze sprawuje z szbkoscia w porównaniu do poprzednich wersji windy, tylko lepiej przestaw sobie widok na ikonki na pulpicie, sie człowiek przyzwyczaił do tego, nom i jest pare zmian w rozmieszczeniu funkcji systemu, takze poszukasz troche.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem krotko - TAK! tyleeeee zeeeeee bez SP1 bo on wszystko pieprzy

Nic nie pieprzy poprostu nie umiecie go dobze z systemem zintegrowac :P

Ale co tam bede sie meczył zerknąc tam

http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/ar...=20021018181447

oraz zdobyć klucze korporacyjne :P do wersji z SP1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem krotko- NIE !!!!!!!!!!!!!!!!! to nie servicepack ale XP wszystko pieprzy  :evil: 

Jedyny sensowny wybor windowsa to 2000(zaraz zaczna mi tu wyrzucac ze nie do gier itp. ale to wszystko bzdura - idzie na nim wszystko szybciej i mniej problemowo niz na XP) lub jakis linux(i tu sie posypia gromy bo jak porownywac linuxa z  Winda - ale mozna i jak ktos chce to jest to dobry wybor).

Win2000Pro najbardziej stabilny, niezawodny i bezproblemowy system z jakim mialem ztycznosc (a kilka juz ich mialem :P )

Popierm Win2K + SP3 to najlepszy sytem małego miękkiego (co nie znaczy że idealny) ale na twój konfig bardziej mi pasi niż Xp a przede wszystkim jest stabilniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem krotko- NIE !!!!!!!!!!!!!!!!! to nie servicepack ale XP wszystko pieprzy  :evil: 

Jedyny sensowny wybor windowsa to 2000(zaraz zaczna mi tu wyrzucac ze nie do gier itp. ale to wszystko bzdura - idzie na nim wszystko szybciej i mniej problemowo niz na XP) lub jakis linux(i tu sie posypia gromy bo jak porownywac linuxa z  Winda - ale mozna i jak ktos chce to jest to dobry wybor).

Popierm Win2K + SP3 to najlepszy sytem małego miękkiego (co nie znaczy że idealny) ale na twój konfig bardziej mi pasi niż Xp a przede wszystkim jest stabilniejszy.

no wymagan duzych nie ma :D to pewnie dlatego idealny :lol: u mnie chodzi na serwie p mmx 200 mhz, 64 ramu i spalonej tnt1 :P (spalony jest tylko akcelerator) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi