KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 MAM JAKIES ELIKSIRY PAMIECI 333 I JAK USTAWIE FSB NA 166 TO SIE 3DMARK OD RAZU ZAWIESZA ALBO CZASAMI WINXP,JAK USTAWIE ASYNCHRONICZNIE TO PAMIECI DZIAŁAJĄ NA 166 PROC.NA 133X12,5,A NAWET NA 153x12,5.ALE JAK USTAWIE FSB POWYZEJ 155(MNOZNIK ZMNIEJSZE DO 10 I TO SAMO) TO ZWISY,DODAM ZE DDR NA NAJNIZSZYCH TMINGACH I 2,85V. Z GÓRY DZIEKI ZA ODP. I SORRY ZA DLUGOSC:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 jakie temp? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 MAM JAKIES ELIKSIRY PAMIECI 333 I JAK USTAWIE FSB NA 166 TO SIE 3DMARK OD RAZU ZAWIESZA ALBO CZASAMI WINXP,JAK USTAWIE ASYNCHRONICZNIE TO PAMIECI DZIAŁAJĄ NA 166 PROC.NA 133X12,5,A NAWET NA 153x12,5.ALE JAK USTAWIE FSB POWYZEJ 155(MNOZNIK ZMNIEJSZE DO 10 I TO SAMO) TO ZWISY,DODAM ZE DDR NA NAJNIZSZYCH TMINGACH I 2,85V. Z GÓRY DZIEKI ZA ODP. I SORRY ZA DLUGOSC:) Zmień ustawienie cpu fast command rate na fast (z ultra bo tak chyba masz) i wówczas winno być już ok. Prawdopodobnie chipset nie wytrzymuje. No i oczywiście zmieniłeś dzielnik na 5 prawda? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 oczywiscie ze 5:),zaraz bede probował ,tylko ze "chyba"zamiast cpu fast command mam better for benchmark czy cos takiego zreszta zaraz sprawdze.a dlaczego idzie na 150x12,5 na 166x9 juz nie?niby mnie mhz a nie chce,moze ddr jakies trefne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 oczywiscie ze 5:),zaraz bede probował ,tylko ze "chyba"zamiast cpu fast command mam better for benchmark czy cos takiego zreszta zaraz sprawdze.a dlaczego idzie na 150x12,5 na 166x9 juz nie?niby mnie mhz a nie chce,moze ddr jakies trefne?Napewno masz tą opcję(spójrz na moją płytę :wink: ). Tylko jest ona nie w opcjach dotyczących pamięci tylko tam gdzie opcje procka!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 wiem wiem juz zrobilem:)max to 172x11,5,chyba pamieci nie wytrzymuja,kupie sobie ddr400i wtedy cos pokombinuje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Abit po prostu ma diabelne wymagania co do pamieci.Zarzuc Memtesta i zauwaz jak wysokie wyniki przepustowosci wychodza.Po prostu pamieci nie wytrzymuja.Acha nie mozna ustawiac ULTRA dla procka bo zaden jak dotad mi nie wytrzymal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 FUMFL cos slabo ci poszed ten jiucb na wc:)ciekawe ile by mi poszedl na wc.aha za ile sprzedałeś pamięci(kingstony chyba miales)ja swoje 2x128kingsotna zamienilem na 256 eliksira333...chyba sie oplacalo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Abit po prostu ma diabelne wymagania co do pamieci.Zarzuc Memtesta i zauwaz jak wysokie wyniki przepustowosci wychodza.Po prostu pamieci nie wytrzymuja.Acha nie mozna ustawiac ULTRA dla procka bo zaden jak dotad mi nie wytrzymal.Wytrzymuje tylko zwykle do magistrali ok. 150-160. Ale płytkęktóra Lancer testował wytrzymywała 200 na ultra :cry: :cry: :cry: Ale płytka śmiga wyśmienicie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Abit po prostu ma diabelne wymagania co do pamieci.Zarzuc Memtesta i zauwaz jak wysokie wyniki przepustowosci wychodza.Po prostu pamieci nie wytrzymuja.Acha nie mozna ustawiac ULTRA dla procka bo zaden jak dotad mi nie wytrzymal.Wytrzymuje tylko zwykle do magistrali ok. 150-160. Ale płytkęktóra Lancer testował wytrzymywała 200 na ultra :cry: :cry: :cry: Ale płytka śmiga wyśmienicie... A wiesz ze nie sprawdzalem.Zaczalem po prostu od 166.I juz nie dzialalo :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparrow Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 MAM JAKIES ELIKSIRY PAMIECI 333 I JAK USTAWIE FSB NA 166 TO SIE 3DMARK OD RAZU ZAWIESZA ALBO CZASAMI WINXP,JAK USTAWIE ASYNCHRONICZNIE TO PAMIECI DZIAŁAJĄ NA 166 PROC.NA 133X12,5,A NAWET NA 153x12,5.ALE JAK USTAWIE FSB POWYZEJ 155(MNOZNIK ZMNIEJSZE DO 10 I TO SAMO) TO ZWISY,DODAM ZE DDR NA NAJNIZSZYCH TMINGACH I 2,85V. Z GÓRY DZIEKI ZA ODP. I SORRY ZA DLUGOSC:) Jeżeli zwiększysz napięcie na procesorze do 1,75 powinno ruszyć bez problemu. Miałem podobny problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 MAM JAKIES ELIKSIRY PAMIECI 333 I JAK USTAWIE FSB NA 166 TO SIE 3DMARK OD RAZU ZAWIESZA ALBO CZASAMI WINXP,JAK USTAWIE ASYNCHRONICZNIE TO PAMIECI DZIAŁAJĄ NA 166 PROC.NA 133X12,5,A NAWET NA 153x12,5.ALE JAK USTAWIE FSB POWYZEJ 155(MNOZNIK ZMNIEJSZE DO 10 I TO SAMO) TO ZWISY,DODAM ZE DDR NA NAJNIZSZYCH TMINGACH I 2,85V. Z GÓRY DZIEKI ZA ODP. I SORRY ZA DLUGOSC:) Jeżeli zwiększysz napięcie na procesorze do 1,75 powinno ruszyć bez problemu. Miałem podobny problem. Problem jużdawno został rozwiązany! Następny raz proszę czytaj uważnie posty wcześniejsze. Na 166 syncr. płyta nie chciał działać ze względu na cpu fast command ustawione na ultra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Podepne sie do watku :) Czemu moj ecs k7s5a nie startuje na fsb 166 a w indzie bez problemow akceptuje te czestotliwosc? Podobno jest jakis blad w niektorych rev tej plytki w ukladzie pll. Czy nowe biosy rozwiaza ten problem ? O tym ze byc moze jest to mozliwe pozna wywnioskowac czytajac readme biosow gdzie pisze ze problem z czestotliwosciami fsb 166 ( i 200 ) JESZCZE nie jest rozwiazany... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Mam podobny problem. Za żadne skarby mój Athlon XP 1500 nie chce pójść na fsb 166 (na 165 działa ok). Gdyby ktoś zechciałby mi pomóc, byłbym wdzięczny. :wink: :wink: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...