Lanc Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 820 zł za wersje 512MB ? Jak dla mnie to suuuper cena [; Do tego to przecież spadnie po ~2-3 miesiącach od premiery [; No i wersja 256MB ma kosztować 50$ mniej co za tym idzie w PL powinna kosztować te 100 zł taniej od 512. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) No to z cena jestem pozytywnie zaskoczony Karta KUR*** wydajna a taka tania...jestem w szoku:) Pytanie tylko czy sprzedawać swoją karcioszkę... :blink: Sama wydajnosc i kręcenie to jedno, ja ze swoją miałem problemy co do SPOWOLNIEN (stery to poprawily) nie moge pozwolic sobie na sprzedaz mojej karty tak za miesiac-dwa bo wtedy jak 8800gt sie zadomowi na dobre strace strasznie duzo $ Z drugiej strony sceptycznie podchodze co do nowosci, wole aby to z miesiac zostalo przetestowane/pokatowane przez userów/poratale bo kupowac kota w worku nie chce... :? Rozterka moralna:P sprzedac czy nie...moja jest wydajna. 3dmarka ladnie wykrecilem, no chyba ze to 8800gt z racji nowej "architektury" bedzie mialo kopa w Crysis, Ut2k7, Dirt, czy innych wymagających tytułach (czytaj niezoptymalizowanych:P) bo testy ktore byly dotyczace starych gier mnie nie interesuja, skoro moja ma 60 fps to na co mi 70:) :huh: Edytowane 18 Października 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Myślę ze akurat cena 8800GT specjalnie nie spadnie - podobnie jak to było z GTS i GTX gdzie przez wiele miesięcy obserwowaliśmy stagnacje cenowa. Z reszta cena jest jak już powtarzamy chórem przyzwoita wiec czekać tylko na testy. Pussik chwaliła się pewnego razu ze będzie miała egzemplarz prosto od Nvidii na testy to pewnie na dniach cos zaprezentuje :D :> Edytowane 18 Października 2007 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) cena 8800gt tak jak mowisz nie powinna spac, za to 8800gts i wyżej na łeb na szyje poleci...(IMHO) narazie sie jednak wstrzymam, obiecałem żonie że to co mam (bez wymiany na Q6600 za rok:P) starczy na 2 lata...:P Edytowane 18 Października 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek_KB Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) 850zl za karcioszke 512mb :) Ceny z poczatku pewnie nie spadna, ale konkurencja nie spi :) Palit, Galaxy wypuszcza napewno ciekawe sztuki i tansze ;) Mysle, ze w ciagu pierwszych 3 miesiecy cena spadnie do 800zl, a moze i nizej...Zobaczymy jak bedzie. Juz widze te slogany od Juhasa z allegro 8800GT@GTX, ULTRA !!! :lol2: :lol2: Edytowane 18 Października 2007 przez Grzesiek_KB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Hmm cosik to zbyt pięknie jest ;] nie żbym był pesymistą, ale cały ten hit może się okazać wielkim kitem, no ale nie ma co wróżyć. Zoboaczymy jak będa jakies rzetelne testy userow. up) co do juhasa, to ten koleś jest dobry ze swoimi reklamami XD Edytowane 18 Października 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość l33tno0b1n Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 http://64.233.179.104/translate_c?hl=en&am...cial%26hs%3DpH9 OC 700/2000/1700 bez problemu :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moloch Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Przed momentem czytałem :D Jestem gotów na zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 http://64.233.179.104/translate_c?hl=en&am...cial%26hs%3DpH9 OC 700/2000/1700 bez problemu :razz: Mam nadzieje ze to jest takie LAJTOWE:) bo jesli MAX to cienko..bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 250$ :blink: Kupuje odrazu, wyjdzie mnie kolo 700zl :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość l33tno0b1n Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 G96? O co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 G96? O co chodzi? Hmm może poprostu pomyłka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 600Mhz na gpu i 12K w marku to też może pomyłka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 No to z cena jestem pozytywnie zaskoczony Karta KUR*** wydajna a taka tania...jestem w szoku:) Pytanie tylko czy sprzedawać swoją karcioszkę... :blink: Sama wydajnosc i kręcenie to jedno, ja ze swoją miałem problemy co do SPOWOLNIEN (stery to poprawily) nie moge pozwolic sobie na sprzedaz mojej karty tak za miesiac-dwa bo wtedy jak 8800gt sie zadomowi na dobre strace strasznie duzo $ Z drugiej strony sceptycznie podchodze co do nowosci, wole aby to z miesiac zostalo przetestowane/pokatowane przez userów/poratale bo kupowac kota w worku nie chce... :? Rozterka moralna:P sprzedac czy nie...moja jest wydajna. 3dmarka ladnie wykrecilem, no chyba ze to 8800gt z racji nowej "architektury" bedzie mialo kopa w Crysis, Ut2k7, Dirt, czy innych wymagających tytułach (czytaj niezoptymalizowanych:P) bo testy ktore byly dotyczace starych gier mnie nie interesuja, skoro moja ma 60 fps to na co mi 70:) :huh: Ja bym nie miała dylematu. Gdyż karta graficzna w 80% służy mi do zabawy. Jakbym miała 800GTS i powykręcała go na wszystkie sposoby, to bez wahania bym zamieniła na GT, nawet jak strace ze 100zł. Dla mnie ta zabawa jest warta swojej ceny. Bo skoro ludzie wydają 1000zł+ żeby sobie pograć w 2-3 gry, to 100zł+ żeby sobie pobenchmarkowac i pograć z mniejsza liczbą fps tez jest opłacalne. Obecnie mam 7600GT, na 7300 to moze bym nie zamieniła, ale na GSa, why not? :) Myślę ze akurat cena 8800GT specjalnie nie spadnie - podobnie jak to było z GTS i GTX gdzie przez wiele miesięcy obserwowaliśmy stagnacje cenowa. Z reszta cena jest jak już powtarzamy chórem przyzwoita wiec czekać tylko na testy. Pussik chwaliła się pewnego razu ze będzie miała egzemplarz prosto od Nvidii na testy to pewnie na dniach cos zaprezentuje :D :> I po co to ściemniać? Nie pisałam nic takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 600Mhz na gpu i 12K w marku to też może pomyłka ;) Ke?? :blink: OCB?? Mnie przeciez chodzilo o to że G96 to może być pomyłka bo chyba GF8800GT bazuje na G92.... BTW. Czyżby G92 miał tylko 16TMU?? http://www.hardware-infos.com/news.php?news=1482 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Ke?? :blink: OCB?? Mnie przeciez chodzilo o to że G96 to może być pomyłka bo chyba GF8800GT bazuje na G92.... BTW. Czyżby G92 miał tylko 16TMU?? http://www.hardware-infos.com/news.php?news=1482 No jeśli będzie tylko 16 TMU to już nie będzie tak różowo, ciekawe jak ma się sprawa z ROP'ami - duży plus to cena, która zachęca do SLI :D Edytowane 19 Października 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 To miłe zaskoczenie :) myślałem że ceny będą ponad 1K zł , a tu poniżej :) Super , czekam na Palita albo Galaxy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 oby tylko wydajność była miła bo nie chce mi się wierzyć, że za 800zł będziemy mieli kartę wydajnościowo zbliżoną do GTX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) oby tylko wydajność była miła bo nie chce mi się wierzyć, że za 800zł będziemy mieli kartę wydajnościowo zbliżoną do GTX. Nie ma szans żeby 8800GT chociaż się zbliżył do wydajności GTX. Ten kto się łudzi że tak będzie strasznie się rozczaruje. Przecież Nvidia nie jest tak głupia żeby sprzedawać za 800zł kartę o wydajności GPU kosztującego ponad 2 razy więcej. A to że 8800GT może mieć niby 16TMU wierzę jak najbardziej. Edytowane 19 Października 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 A dlaczego nie ? Pamiętajcie że GTX to już "stara" karta. Od dawna tak jest że nowa średnia dorównuje (w przybliżeniu) starej mocnej. Jedyną nowością jest odwrotna kolejność. Zazwyczaj najpierw wchodziły mocne a potem średniaki. Ale niezwykłe jest też to że karta utrzymuje się na szczycie przez tak długi czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Szykuje się ładna nowa karta środka 256bit, 16tmu podejrzewam 64 zunifikowanych shaderów (moze nie doczytałem ;-))na duzy plus 65nm. Tego brakowało na rynku cena adekwatna do mozliwości. ceny raczej nie będą spadać bo... nie będzie konkurencji. Wyniki z niektórych serwisów brałbym z przymrużeniem oka.Na pewno nie będzie Tak że karta za ~800zł bedzie lepsza od tej za 1600zł. Szpece od marketingu z nvidii bardzo dobrze wykorzystują luki w rynku (zresztą które sami tworzą ;-). Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość l33tno0b1n Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Hmm czyli tak mi się zdaje 8800 GTX ma 16 multiprocesorów a GTS 12. To mnożymy przez 8 i wychodzi nam 128SP dla GTX oraz 96SP dla GTS. 16*8 daje nam 128 SP. Więc 8800GT mając 112SP może mieć 14 multiprocesorów ( 14*8=112). Więc: GTX to 16*8*2 Flops * 1.350GHz=345.6GLOPS/s 8800GT 14*8*2Flops* 1.500=336GFLOPS/s a po OC na 1.7Ghx 380GFLOPS/s Czyli po OC pod względem szaderów 8800GT może być lepszy no ale do tego dochodzi jeszcze mniejsza ilość pamięci i ich przepustowość oraz rdzeń. Edytowane 19 Października 2007 przez l33tno0b1n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Jakich multiprocesorow? Kiedyś z nudów zrobiłam coś takiego: www.nordforge.com/perzyna/g80.jpg :> Nie dokończyłam całego gpu, ale najważniejszą częśc układu widać. http://www.expreview.com/img/news/071019/692219.jpg <- co ten 'benchmark' testuje? Edytowane 19 Października 2007 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość l33tno0b1n Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Jakich multiprocesorow? Kiedyś z nudów zrobiłam coś takiego: www.nordforge.com/perzyna/g80.jpg :> Nie dokończyłamcałego gpu, ale najważniejszą częśc układu widać. Według Twojego obrazka to 16 Streaming Processors x 8 shader clusters 8800GT 8800GTX Edytowane 19 Października 2007 przez l33tno0b1n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Witam!!! :D Sprzedałem Galaxy 7900GS 256MB, który w rozdzielczości 1680x1050 juz jest za słaby do nowych gier i czekam z niecierpliwością na I potwierdzone testy 8800GT. Muszę powiedzieć, że o mały włos za dwa dni miałbym Ati HIS 2900PRO, ale w ostatniej chwili się rozmyśliłem. Dwa powody, które mnie przekonały to pobór mocy, ale gorsze to suszarka jaką posiada wersja 2900. Za 999zł miałbym głośną grafe, a wyciszenie jej to koszt rzędu 180zł więc niebardzo. Zdecydowałem się poczekać. Jeśli by się jednak okazało, że 8800GT jest słabszy od 8800GTS to wtedy trzeba będzie kupić 8800GTS 640MB. Ale obym się mylił B-) Na chwile obecną newsy są bardzo optymistyczne!!! Pozdr Xibi Edytowane 19 Października 2007 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moloch Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 8800 GT jes lepszy od starego GTSa, dlatego nVidia wydaje nowego odświeżonego GTSa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Podjąłem djecyzje:P sprzedaje. Pytanie tylko (zgubiłem się) OCB z tym PCIE 2.0? To jest kompatybilne w stecz? wejdzie taki 8800gt na moja plyte:>? (na 99% obstawiam ze tak bo chyba nie ma jeszcze plyt z pcie2.0?) pzdr ps. ktos chce kupic karte z siga;P? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ja też sprzedałem swoją kartę 8800gts640mb czekam na rozwój sytuacji może radeon 2950 pro będzie niezły.Jeżeli nie to 8800 gt lub nowy gts zagości w moim komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 swoja droga to niezle bym teraz polewal, jezeli 8800gt by sie okazal wolniejszy od gts'a xD ale mam nadzieje, ze tak sie nie stanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Podjąłem djecyzje:P sprzedaje. Pytanie tylko (zgubiłem się) OCB z tym PCIE 2.0? To jest kompatybilne w stecz? wejdzie taki 8800gt na moja plyte:>? (na 99% obstawiam ze tak bo chyba nie ma jeszcze plyt z pcie2.0?) pzdr ps. ktos chce kupic karte z siga;P? Dzwiekowke?? No thanks :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...