Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

umnie w sklepie 959 zł - do równego 950 zł też pewnie by zjechali.

Grafe dziś zamawiasz jutro jest .Firma gigabyte....

Ja tam spokojnie czekam - w grudniu ceny sie ustabilizuja.Nie mam zamiaru 150-200 zł płacić więcej po chce teraz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co za roznica czy na raty czy nie???

mowisz takim tonem ze jakby kupil za gotówke to by karta nie stracila na wartosci - jego kasa - po co w oogle komentujesz?!

Bo to moje zdanie - pasuje Ci takie uzasadnienie? Po co w ogole komentujesz moje komenatrze?

Nvm. Zamawiał juz ktos w Agito karte w cenie 773? Kiedy maja miec premiere sklepowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...

Sklep LMS ma Palita 8800GT (jakie chłodzenie - nie wiadomo) za 829zł, owszem niedostępny ale 3 pkt. regulaminu:

"Wszystkie ceny podane na stronach internetowych Lms.pl są cenami brutto (zawierają podatek VAT). Wiążąca dla stron transakcji jest cena widniejąca przy produkcie w momencie złożenia zamówienia przez klienta."

Hmm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostawy nowych kart są mocno opóźnione. Odbyłem z godzinkę temu arcyciekawa rozmowę ze sprzedawca w sklepie w którym zamówiłem odnośnie owego opóźnienia dostawy do mych rąk własnych

Czyli wplaciles ( pewnie w piatek ) kilka dni temu kase za towar ktorego sklep NIE MA?

Nigdy przez neta nie kupowałem, ale czy przypadkiem tu nie jest jakies prawo konsumenta lamane? Jak mozna sprzedac cos czego sie nie posiada? A co jesli dostawy sie przeciagna lub znowu nie dostaniesz?

LEkka paranoja:D

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jedno pytanie tylko :blink:

Bo to co sie teraz dzieje to lekka masakra...

Kupilem supercklocked EVGA 8800gts to wszyscy piszczeli ze przeplacilem za wyzsze zegary! ze nie ma sensu ze to to samo..

A tu jak widze wszyscy wersje OC kupuja, a wersji zwyklych nie chca.

Z tego co widze tylko 2 osoby zwykla dorwali non-oc

Pytanie czy to poprostu parcie takie? Czy gdzies byly jakies testy ze te karty referencyjne (standardowe) sie gorzej kreca?

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...

Sklep LMS ma Palita 8800GT (jakie chłodzenie - nie wiadomo) za 829zł, owszem niedostępny ale 3 pkt. regulaminu:

"Wszystkie ceny podane na stronach internetowych Lms.pl są cenami brutto (zawierają podatek VAT). Wiążąca dla stron transakcji jest cena widniejąca przy produkcie w momencie złożenia zamówienia przez klienta."

Hmm...

kilka dni temu pisalem do lms meila w sprawie tej karty graficznej, odpowiedz:

Niestety nie jesteśmy w stanie podać terminu dostawy tej karty jak również zagwarantować ceny w jakiej będzie ona dostępna, jak się pojawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wplaciles ( pewnie w piatek ) kilka dni temu kase za towar ktorego sklep NIE MA?

Nigdy przez neta nie kupowałem, ale czy przypadkiem tu nie jest jakies prawo konsumenta lamane? Jak mozna sprzedac cos czego sie nie posiada? A co jesli dostawy sie przeciagna lub znowu nie dostaniesz?

LEkka paranoja:D

no cóż, wg ostatnich ustaleń jest niestety tak:

W świetle polskiego prawa, nie można płacić przelewem lub kartą przed otrzymaniem towaru lub usługi – transakcje zawierane w sklepach internetowych i na aukcjach są więc w większości wypadków nielegalne.

Więcej

Kupowałem w komsadzie, zatem zadzwoniłem aby zamówienienie potwierdzić. Podczas rozmowy wynikło, ze warunkiem niezbędnym jest płatność przelewem, co uczyniłem- w miedzyczasie dokonując researchu opinii o sklepie- generalnie pozytywnych. Regulamin mają, jaki mają- można sie zgodzic lub nie, prawda... Cena mi odpowiadała, tydzień później kartę miałem otrzymać- coż- sprzedawca swe racje w rozmowie telefonicznej wyłozył, wiem też że znajomi handlowcy stają na głowie by ten karty sprowadzic- bezskutecznie. Kumpel był w centrali komputronika, kart mu nie pokazano. Popyt nakręcony został straszliwie, problemy nawet w USA: http://hardforum.com/showthread.php?t=1235769&page=25. Coż, zen i oczekiwanie;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...

Hmm...

Informacje znajdujące się na stronach internetowych sklepu Lms.pl nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Klient składając zamówienie za pomocą mechanizmów dostępnych na internetowych stronach sklepu, składa ofertę kupna określonego towaru na warunkach podanych w opisie produktu. Moment zawarcia umowy kupna-sprzedaży następuje podczas pisemnego potwierdzenia odbioru towaru przez klienta na liście przewozowym przesyłki.

Wystrczy ze twoje zapytanie ofertowe zostanie odrzucona...

Z te jcen yzawsze moga sie "wykrecic"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee... ja swojego GTX co prawda jeszcze mam do 12 ale po tym terminie to nie widzę żeby zapowiadało się na lepsze w kwestii dostępu do GT bo o ile jeśli takowa będzie to nie widzi mi się aby ceny skoczyły sobie od tak w duł hop siup. Trzeba więc będzie w święta odłożyć plany grania w crysisa i odkurzyć serię Fallouta a później też nie wiadomo co będzie. Czarne chmury zbierają się nad sprzedawcami GTX'ów którzy nie mają zamiaru płacić za kartę ponad jej wartość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy tu na ceny narzekacie a w stanach to karty prawie dostać nie można :D

Wziełem MSI na podwyższonym gpu i shaderach

http://lucomputers.com/aStore/default.asp?productid=4477

Powinna za 2tyg przyjść

powiedz na jakiej zasadzie wysylka do polski wyglada wystarczy ze kupujesz ta karte i leci do Polski od razu , ile wynosza koszty wysylki ?? , jakies clo czy cos dodaykowo sie placi ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak napisalem kolejnego meila do nich w sprawie punktu w regulaminie a oto odpowiedz:

Jak już wspomniałem może ona ulec zmianie gdy towar będzie dostępny.

W momencie składania zamówienia jak najbardziej będzie obowiązywała cena, która jest podana na stronie.

czyli jak ktos teraz bedzie zamawial to powinien zaplacic tyle ile maja na stronie

Edytowane przez nedudej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W momencie składania zamówienia jak najbardziej będzie obowiązywała cena, która jest podana na stronie.

Jedno wyklucza drugie to wkoncu cena ulegnie zmianie czy bedzie obowiazywala ta z zamowienia?

Bo ja rozumie jego wypowiedz tak ze zamawiasz za xxx jak bedzie towar dostepny to cena bedzie YYY i kaza ci doplacac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jedyną rzeczą, którą można zarzucić karcie GeForce 8800GT, jest jej chłodzenie. Nie zawsze ciche i napewno dla wielu, nie wystarczająco wydajne. Stąd też producenci staraja się zabłysnąć własnymi rozwiązaniami.

Gainward, jako drugi, po Sparkle, prezentuje pasywną wersję 8800GT. Gigantyczne dwa radiatory, połaczone 4 rurkami cieplnymi na pierwszy rzut oka przypominają slotowego Pentiuma, z "koroną" na górze, jak we współczesnych modułach RAM."

"Pomimo tak olbrzymich rozmiarów, karta wciąż będzie jednoslotowa. Jednak urosła znacząco w szerz i niewykluczone, iż będzie dotykać okna w naszej obudowie."

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe czy gainward bedzie wyplacal odszkodowania, jezeli wylamie komus pcie xD

Weź nie rób wsi. Chyba 2kg jest potrzbene do nadłamania.

http://www.nordforge.com/perzyna/geforce/gf0b.jpg <- to ledwo co wygina AGP. Nawet na śrubke nie przykręcam.

A jak każdy wie, AGP jest krótsze od PCI-E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno wyklucza drugie to wkoncu cena ulegnie zmianie czy bedzie obowiazywala ta z zamowienia?

Bo ja rozumie jego wypowiedz tak ze zamawiasz za xxx jak bedzie towar dostepny to cena bedzie YYY i kaza ci doplacac?

To co ty nazywasz zamówieniem (czili klikajac poprzez strone) jest to dopiero zlozenie zapytania ofertowego, nazwac zamówieniem to bedzie mozna dopiero kiedy twoje zapytanie ofertowe zostanie przekształcone w zamówienie. Twoje zapytanie przekształca w zamówienie dopiero jak beda znali dokladnie cene badz beda posiadali towar w magazynie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz na jakiej zasadzie wysylka do polski wyglada wystarczy ze kupujesz ta karte i leci do Polski od razu , ile wynosza koszty wysylki ?? , jakies clo czy cos dodaykowo sie placi ??

VAT (+22% wartosci) oraz cło

A jak każdy wie, AGP jest krótsze od PCI-E.

A jak niekazdy wie, PCIe jest płytsze od AGP ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ustabilizują w grudniu hehehe chyba T-shirtów ;)

Dokładnie.

Skoro jest taki popyt, a zbliżają się święta to raczej ceny będą dalekie od proponowanych przez nVidie.

Mnie osobiście satysfakcjonuje cena do max 950zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VAT (+22% wartosci) oraz cło

Etam, pisze się ciuch na kartonie i wsio leci :lol2:

Co do wersji "oc". Mogłem wybrać między Asusem a MSI

Na niektórych portalach asus nawet do 700 nie dociągał, a w MSI szansa jest potencjalnie większa B-)

Zresztą co ta za różnica 5fps w grach

Edytowane przez Blazejj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi