Zebius Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 No i fajnie - temat już przyklejony :) Komputronik już wyprzedał Gainwardy, ciekawe ile mieli sztuk? W Action w cenniku pojawił się Gigabyte za 894zł, ale towaru brak. Mam nadzieję, że w okolicach połowy miesiąca będzie można go kupić. Eh, jak na razie karta-widmo. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Karty schodza jak bulki w piatek w KT byly pelne magazyny Gigabyte i XFX dzisiaj nie ma ani jednej sztuki. Mi sie udalo kupic wlasnie gigabyte. Wczoraj uruchomilem nie robilem jeszcze testow OC, narazie wrazenie niesamowite po przesiadce z Radeona X1900XT . Naprawde karta za 1000zl warta swej seny w przeciwienstwie do radka X2900XT czy 8800GTS 640 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 BFG no mod :) ,tylko siakis bloczek (Zalman ZM-GWB3 ze zmienionymi wlotami 10/12 :rolleyes: ) [i.mg]http://img149.imageshack.us/img149/8486/3dm2k614175pktracuchcg6.jpg[/im.g] A jaką masz temp pod obciążeniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Jak sądzicie: opłaca się brać Palita 8800GT za 999 PLN ? Mówię o tym: http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=2283 Czy jednak lepiej się wyluzować i dać sobie czas, aż ceny opadną... Tylko czy tak naprawdę opadną poniżej 1000zł? Policzmy: 250usd * 3,5 = 875 zł + podatek vat na granicy (22%) = 875 x 1,22 = 1067,50 zł! Zakładając, ze dystrybutorzy będą mieli upusty od producentów, no to i tak nie zejdą chyba nie wiadomo jak nisko z tą ceną...? Brać/ nie brać/ brać/ nie brać/ ............ :mur: Sprawa pilna - sztukę dla mnie ktoś trzyma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Policzmy: 250usd * 3,5 = 875 zł + podatek vat na granicy (22%) = 875 x 1,22 = 1067,50 zł! Zakładając, ze dystrybutorzy będą mieli upusty od producentów, no to i tak nie zejdą chyba nie wiadomo jak nisko z tą ceną...? Brać/ nie brać/ brać/ nie brać/ ............ :mur: Sprawa pilna - sztukę dla mnie ktoś trzyma :D Czemu 3,5? Dolar jest po 2,5. Jak nie ma musu, to bym poczekał na nową dostawę. Edytowane 6 Listopada 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grippem Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Ja bym czekał konkurencja od ATI na papierze wygląda lepiej http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=201551 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 a ma ktoś wymiary tej karty? Czy jest dużo wieksza od 7900GT? Ja narazie sie wstrzymuje od zakupu. Dogadałem ze znajomym ze sklepu że jak tylko pojawią sie inne modele np. BFG/EVGA to mi zamawia od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Czemu 3,5? Dolar jest po 2,5. Jak nie ma musu, to bym poczekał na nową dostawę. dia8el liczyl w euro ale i tka sie troszke przeliczyl, ja bym liczyl predziej Euro ok 3.7zł.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 dia8el liczyl w euro ale i tka sie troszke przeliczyl, ja bym liczyl predziej Euro ok 3.7zł..Racja, ale wtedy niepotrzebnie ten vat doliczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Przepraszam bardzo Ale wpadka. Pomyliłem kurs! ups! miało być Policzmy: 250usd * 2,58 = 645 zł + podatek vat na granicy (22%) = 645 x 1,22 = 788 zł! czyli jednak te 999zł to wychodzi trochę drogo :/ Czyli wychodzi na to że to marża teraz nas kosi. A może ten Palit droższy przez inne chłodzenie? Choć nie wydaje mi się... ... Edytowane 6 Listopada 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Przepraszam bardzo Ale wpadka. Pomyliłem kurs! ups! miało być Policzmy: 250usd * 2,58 = 645 zł + podatek vat na granicy (22%) = 645 x 1,22 = 788 zł! czyli jednak te 999zł to wychodzi trochę drogo :/ Czyli wychodzi na to że to marża teraz nas kosi. A może ten Palit droższy przez inne chłodzenie? Choć nie wydaje mi się... ... Tak ale za 250$ tej karty raczej nie kupisz, newegg za asusa wola 299$, za gigabyta 269$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Ja bym czekał konkurencja od ATI na papierze wygląda lepiej 2804271[/snapback] Naprawde karta za 1000zl warta swej seny w przeciwienstwie do radka X2900XT czy 8800GTS 640 pozdro no jak już wyrzygać te 1k to trudno być niezadowolonym ;) jakieś konkrety? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 no to zajebiscie wlasnie sie dowiedzialem ze ten palit co zamowiem nie jest na tym chlodzeniu co na zdjeciach na allegro a wczoraj jeszcze zapewniano mnie ze jest specjalnie dzwonilem z pytaniem czy aby na pewno teraz dzwonie czy dzisiaj zostanie paczka wyslana to mowia mi ze mieli 1 taka sztuke i na miejscu sprzedali a pozostale sa na zwyklym chlodzeniu wiec podziekowalem i czekam na zwrot kasy , masakra teraz cos musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> na szybkiego nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Ja bym czekał konkurencja od ATI na papierze wygląda lepiej http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=201551 Co konkretnie masz na myśli pisząc, że "wygląda to lepiej" ... ? Przecież ATI będą wolniejsze :/ wystarczy porównać Twój link z tą specyfikacją... http://www.geforce9.pl/article01.php a poza tym: http://pcarena.pl/page/81204/RV670XT-za-199-dolarow/ http://www.nvision.pl/news.php?extend.7680 Zresztą na dniach będzie pewnie wysyp testów RV670 vs 88GT, bo wg zapewnień ATI karty już od zeszłego tyg. są w drodze do recenzentów.... Edytowane 6 Listopada 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 a ma ktoś wymiary tej karty? Czy jest dużo wieksza od 7900GT? Ja narazie sie wstrzymuje od zakupu. Dogadałem ze znajomym ze sklepu że jak tylko pojawią sie inne modele np. BFG/EVGA to mi zamawia od razu. 7900GS i 8800GT: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Na zdjeciu wyzej wyraznie widac ze karta ma 2 fazowe zasilanie oraz miejsce na 3 faze, pewnie nowy GTS dostanie to samo PCB z 3 fazami.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 fajnie by bylo jesli piter znajdzie troche czasu i zrobi test tych kart co sa wystawione na allegro.Juz do szalu mnie doprowadza brak dostepnosci tego sprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) fajnie by bylo jesli piter znajdzie troche czasu i zrobi test tych kart co sa wystawione na allegro.Juz do szalu mnie doprowadza brak dostepnosci tego sprzetu Dzis postaram sie przygarnac jedną.. Edytowane 6 Listopada 2007 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 EVGA 88GT 650/1900MHz w proline.pl Za "jedyne" 1139zł... Cena zamiast w dół idzie w gorę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 karty mialy dzis byc w action,albo ich niema albo poszly bokiem i niezostaly nawet wprowadzone do cennika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 karty mialy dzis byc w action,albo ich niema albo poszly bokiem i niezostaly nawet wprowadzone do cennika jak tak dalej pójdzie, to karty przez najbliższy tydzień, dwa będą tylko "bokiem" chodzić... Znajomy ze sklepu, tatuś, wujek, kolega - wszyscy załatwiają wszystkim, a dla end-usera z ulicy - pusta pułka ;] Ja nadal nie wiem, czy brać tego Palita. Ale chyba zrezygnuje, zwłaszcza, że okazało się, że ten jest z chłodzeniem referencyjnym, tak jak ten: http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=9568 Jakby nie było, to 999 zł to jest w sumie spora kasa! :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 heh ja to najlepiej bym wziol cos bez chlodzenia byle by cena byla mala ,i w domku bym wc zmajstrowal,widzac te chlodzenie co mi sie widzi ze bedzie wyc,a juz kiedys mialem wyjca orgazmowego na x800 az skonczylo w kuble Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Tak ale za 250$ tej karty raczej nie kupisz, newegg za asusa wola 299$, za gigabyta 269$ Tutaj na stanie jeszcze mają palita i jeszcze taniej od asusa :) https://www.ewiz.com/detail.php?name=PLT-8800GT Jak ktoś ma rodzine w stanach to raz dwa niech się śpieszy bo ostatnie modele w magazynie Edytowane 6 Listopada 2007 przez Blazejj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Juz wiem czemu w USA sa problemy z dostepnoscia, a w PL problemy z cena;D Polacy wykupili wszystkie egzemplarze z USA:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 A jaką masz temp pod obciążeniem?max. jaki widziałem po katowaniu to 40C pamiątki strasznie się grzeją , cale PCB przez to jest gorące ;/ nawiew i radiatorki musowo! jak na non mod to te 770 na jaju to malina :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Ja nadal nie wiem, czy brać tego Palita. Ale chyba zrezygnuje, zwłaszcza, że okazało się, że ten jest z chłodzeniem referencyjnym, tak jak ten: http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=9568 Jakby nie było, to 999 zł to jest w sumie spora kasa! :o ja go jednak wzialem taniej o 30 zl czyli 970 juz nie moge czekac w kompie mam radka x300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Panowie a co myslicie o 8800 GT Galaxy. Chyba bede mial jutro mozliwosc jej zakupu. Czy warto sie w ta firme pakowac ? Ceny nawet nie znam ale napewno taniej niz 999. Moze zna ktos linka do jakiejkolwiek stronki gdzie ja testowano ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Juz wiem czemu w USA sa problemy z dostepnoscia, a w PL problemy z cena;D Polacy wykupili wszystkie egzemplarze z USA:D W USA tez sa problemyz dostepnoscia jak w polsce i tez sa problemy z cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 7900GS i 8800GT: http://img134.imageshack.us/img134/1236/7900gsi8800gtwa6.jpg Mam prosbe - mozesz zmierzyc, czy rozstaw otworow pod chlodzenie jest taki sam na 7900GS i 8800GT? Ciekawi mnie, czy Accelero S1 wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Mam prosbe - mozesz zmierzyc, czy rozstaw otworow pod chlodzenie jest taki sam na 7900GS i 8800GT? Ciekawi mnie, czy Accelero S1 wejdzie.rozstaw otworów jest taki sam i Accelero S1 wchodzi :) Wyniki: Cooler: Arctic S1 Ambient: 16C Passive Idle: 44C Load: 71C 1200RPM Fan Idle: 38C Load: 44C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...