Skocz do zawartości
cavarr

Geforce 8800GT 256/512MB

Rekomendowane odpowiedzi

trzeba przyznać że ATi wiedziało co robi planując termin premiery na 15. Jeśli do sklepów szybko nie trafi większa partia 8800GT, a ich nowe dziecko okaże się niewiele wolniejsze i te prognozowane ceny się potwierdzą to myślę, że spora część userów już nakręconych na zakup nowej grafy może z braku laku wybrać kolor czerwony przy okazji przyoszczędzając.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba przyznać że ATi wiedziało co robi planując termin premiery na 15. Jeśli do sklepów szybko nie trafi większa partia 8800GT, a ich nowe dziecko okaże się niewiele wolniejsze i te prognozowane ceny się potwierdzą to myślę, że spora część userów już nakręconych na zakup nowej grafy może z braku laku wybrać kolor czerwony przy okazji przyoszczędzając.

licze na taka sytuacje. moze wtedy cos sie rozrusza w kwestii GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jak donoszą liczne źródła, prace nad dwurdzeniowymi kartami graficznymi ATI R680 dobiegły końca. Informacje pochodzące od partnerów handlowych AMD wskazują, że urządzenia mają zostać wprowadzone do kanałów sprzedaży jeszcze przed nadchodzącymi świętami. Jeżeli tak się stanie, nowe Radeony w sklepach powinny pojawić się w okolicy sylwestra. R680 będzie połączonymi dwoma chipami RV670, pracującymi na jednym PCB. Wydanie podobnej karty z dwoma układami G92 zapowiedziała także Nvidia.

Wedle zapowiedzi R680 ma być sporo wydajniejszy od GeForce 8800Ultra, dlatego AMD bardzo zależało na tym, żeby wprowadzić swoją kartę przed podobną ofertą konkurencji."

(TwojePC.pl)

Na święta zapowiada się ciekawie. Chyba warto się wstrzymać z zakupem nowej karty graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward 8800GT

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

3 +1 phase power supply

Dołączona grafika

In theory the new GeForce 8800 GT doesn't need much to beat AMD's upcoming Radeon HD 3800 series in terms of performance but one thing that can be improved is the cooling system. Nvidia's stock cooler did give quite a new manufacturers the chance to offer factory-overclocked cards but something new won't hurt and that's why Gigabyte and now Gainward are finishing up their new 8800 GT designs. If for Gigabyte this meant a blue PCB and a Zalman cooler, for Gigabyte it means a reddish (we can't say pink now) PCB and some 'special' dual slot cooling solutions.

As seen in the pictures below either Gainward can't make up its mind on one design or it will market both, most likely with overclocked boards. More will be revealed soon enough as Gainward will not be waiting for Santa to do its rounds to release its non-stock GeForce 8800 GTs.

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są dwie różne karty, czym się różnią, oprócz wyglądem?

czarny G moze prezentować 8800GT 256MB lub jakąś wersje non OC, ale czy ma to coś wspólnego z prawdą to nie wiem :-|

chłodzeniem na pewno - druga mam heatpipe

i chłodzenie na mosfety :)

Galaxy widać też się obudziło

Dołączona grafika

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodzonka przetestowane, cały wątek:

Accelero S1 installed on my XFX 8800 GT and idle temps are 38 degrees and load 45 Dołączona grafika

SOOOO much better.. oh yah 120mm antec fan installed. Dołączona grafika

http://hardforum.com/showthread.php?t=1235965&page=13

jutro dostawa Asusów...oby, oby.... :rolleyes:

Edytowane przez garrett76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8800GT250MB, gdzies szukajac karty dla siebie widzialem w sprzedazy i byla dostepna cena 850zl, moze to pomylka w opisie, a moze...

W kazdym badz razie mnie interesuje wersja 512, ciekawe czy beda wersje 1GB, tylko dobrej i szybkiej pamieci, a nie ddr2 ;)

Edytowane przez Ocean

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ja zamowilem jak byly jeszcze po 825zl icon_smile3.gif . Jako, ze biore u nich caly zestaw obiecali mi policzyc po stare cenie... oby icon_confused2.gif

W najgorszym przypadku anuluja zamowienie i zaproponuja zestaw z inna karta :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi